Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Maj 23, 2012, 10:56:14 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Tutaj znajduje się kopalnia wiedzy o kanarkach.

Strona główna Pomoc Linki Zaloguj się Rejestracja  

Program do prowadzenia hodowli ptaków

Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Polski program do prowadzenia hodowli ptaków egzotycznych - darmowa wersja  (Przeczytany 1067 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
mojahodowla
Amator
Nowy użytkownik
*

Reputacja 0

« : Maj 17, 2011, 09:01:04 »

Witam serdecznie Szanowne Forum,

Na wstępie chciałbym przeprosić, że mój pierwszy post na forum ma charakter reklamowy, ale dotyczy on przedmiotu, który może zainteresować szanowne grono hodowców, a dodatkowo jest to pierwszy tego typu produkt na polskim rynku - dlatego pozoliłem sobie wysłać ten post. Dodatkowo podstawowa wersja mojego programu z możliwością tworzenia listy ptaków dostępna jest zupełnie za darmo.

Otóż jestem autorem pierwszego w Polsce programu do prowadzenia hodowli kanarków oraz papug. Program Moja Hodowla Ptaki Egzotyczne umożliwia wirtualne prowadzenie hodowli ptaków. Jego  zadaniem jest wspomaganie funkcjonowania hodowli wszystkich ras. Umożliwia między innymi -  tworzenie listy ptaków, tworzenie pełnych notatek z rozdziałem ich  na kategorie, prowadzenie ewidencji leczenia i suplementacji ptaka, dodawanie nieograniczonej liczby zdjęć do każdego ptaka, a także unikalną funkcję dodawanie innych dokumentów - np. próbki śpiewu lub wideo ptaka.

Program umożliwia także wydruki list ptaków wraz z ich zdjęciami, moduł do łączenia ptaków pary, wydruk kart parowania(Ze zdjęciami rodziców i młodych po nich oraz ich notatkami), wyświetlanie pełnego drzewa genealogicznego ptaka i wiele więcej. Więcej informacji i szczegółów odnośnie nowej wersji programu 3.0 znajdą Państwo na stronie

http://www.ptakiegzotyczne.mojahodowla.net

Pozdrawiam,
Dawid.
Zgłoś do moderatora   Zapisane

Marcin
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

Reputacja 7

Cyprzanów
Tytuły: Hodowca Roku 2010

Kanarki: żółte, koroniaki niemieckie

« Odpowiedz #1 : Maj 18, 2011, 02:24:44 »

"MOJA HODOWLA 3.0". Sam z niego korzystam, jest bardzo wygodny w obsłudze. Wszystko jest przejrzyste, bardzo dużo ciekawych i pomocnych w hodowli opcji. polecam ten program  Uśmiech

malypro
Uczeń3
Nowy użytkownik

Reputacja 15

woj. śląskie

lizard i czerwona mozaika

« Odpowiedz #2 : Maj 24, 2011, 08:46:23 »

Ja również polecam ten program.Jak dotąd nie mam z nim problemów.

mojahodowla
Amator
Nowy użytkownik
*

Reputacja 0

« Odpowiedz #3 : Czerwiec 29, 2011, 05:32:29 »

Witam wszystkich

Dzisiaj udostępniłem nową wersja programu oznaczona numerkiem 3.1. Zmian sporo. Darmowa wersja ciągle jest dostępna do testowania i prowadzenia listy ptaków wedle kategorii. Odblokowany jest też notatnik. Teraz instalator bez konieczności ściągania przez rapidshare. Wystarczy tylko kliknąć tutaj i instalować program.

Jeśli chodzi o zmiany to jest ich sporo. Wypunktuje tylko najważniejsze

- Nowy znacznie ładniejszy interfejs programu

- Nowy funkcjonalny panel podglądu ptaka. Po jego wybraniu z listy możemy zobaczyć jego rodziców, zobaczyć drzewo genealogiczne, partnerów, potomstwo oraz braci i siostry ptaka. To unikalna cecha programu, której nie ma w innych tego typu programach.

- Zakładka "Partnerzy i potmostwo", która wyświetla wszystkich partnerów oraz młode, które dany ptak z nim posiada. Oczywiście można drukować listę młodych oraz partnerów. Lista może zawierać zdjęcia rodziców i wszystkich potomków z wybranym partnerem.

- Nowa zakładka "Bracia i siostry". Można sprawdzić braci i siostry ptaka oraz filtrować ptaki z tego samego lęgu lub braci przyrodnich ze wszystkich lęgów.

- Dodałem pole Liczba jaj przy dodawaniu pary

- Program zyskał możliwość wydruku rodowodów, w tym rodowodów ze zdjęciem ptaka oraz jego rodziców. Teraz przy sprzedaży ptaka można wydrukować jego rodowód ze zdjęciami rodziców. Istnieje funkcja zmiany rodowodu podczas wydruku - dopasowania rozmiaru zdjęcia, zmiany tekstu itd Uśmiech

- Ostatni smaczek to pole do wpisania krótkiego opisu ptaka. Dzięki temu pod listą po jego wybraniu szybko zorientujemy się z którym kanarkiem mamy do czynienia. Możemy wpisać np. informacje od kogo został zakupiony lub informacje na temat osiągnięć wystawowych. Co więcej opis ten jest wykorzystywany nie tylko do wyświetlania go pod listą. Dostępny jest przy podglądzie drzewa genealogicznego, przy wyborze ptaka do pary(szybciej się zorientujemy jakie ptaki parować) oraz przy np. wyborze młodego do pary lęgowej.

Aktualizacja jest prosta - wystarczy ściągnąć i zainstalować program.

Pozdrawiam

zbyszek P011
Amator
Nowy użytkownik
*

Reputacja -1

« Odpowiedz #4 : Czerwiec 29, 2011, 09:17:40 »

Witam
Ja również korzystam z tego programu i jestem zadowolony. Porałem właśnie nową wersję i zabieram się za jej testowanie Uśmiech Polecam program, bo fajny.

bodzio
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Reputacja -1

Podkarpackie

« Odpowiedz #5 : Styczeń 03, 2012, 07:30:30 »

Mam pytanie czy ktoś aktualnie używa programu do prowadzenia hodowli Co?

Tomek_wawa
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Reputacja 2

Warszawa

« Odpowiedz #6 : Styczeń 03, 2012, 09:54:00 »

Witam ja testuje ten program w wersji darmowej , myślełem nad jego zakupem ale jest tam kilka błędów i niedociągnięć u mnie np. jak wejde w edycje ptaka to potem zanika kolor i rasa i trzeba od nowa wpisywać . Ogólnie gdyby nie było tych błędów to programik bardzo fajny i prosty w obsłudze , może tylko wersja darmowa tak dziala ale jak narazie nie kupie . Pozdrawiam

Jacky
Administrator
Aktywny użytkownik
*

Reputacja 21

Łódź
Netykieta: Nadzór mam nad Adminem

« Odpowiedz #7 : Styczeń 04, 2012, 12:40:32 »

Myślę, że możecie tutaj pisać uwagi o działaniu programu. Po to własnie jest chyba ten wątek. Pomoże to i Wam i twórcy programu w uzyskaniu dzieła, którego oczekujecie i które jest Wam potrzebne.

bodzio
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Reputacja -1

Podkarpackie

« Odpowiedz #8 : Styczeń 04, 2012, 01:15:25 »

Masz rację Jacky. Nie chodzi nawet konkretnie o ten program tylko czy ktoś może kożysta z jakiejś elektronicznej ewidencji i hodowli. Jeśli tak to mile widziane opinie i ewentualne wnioski do poprawek.

Piwek89
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Reputacja 3

Tytuły: Hodowca Roku 2011

« Odpowiedz #9 : Styczeń 04, 2012, 05:06:58 »

Zaczynam się bawić wersją płatną, i również jest błąd o którym pisał Tomek, jak się wchodzi w edycje ptaka to znika kolor i rasa. Może niby mały szczegół, ale w użytkowaniu strasznie wyprowadzający z równowagi.

tango1780
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Reputacja 0

« Odpowiedz #10 : Styczeń 07, 2012, 10:47:49 »

czy istnieje jakiś inny program darmowy do prowadzenia "ewidencji hodowli"??

holahola1
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Reputacja 2

Warszawa

« Odpowiedz #11 : Styczeń 08, 2012, 12:10:40 »

Czy program działa na Mac OS 10.7 ?

Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!