Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Maj 24, 2012, 03:35:22 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Tutaj poznasz wszystko o kanarkach.

Strona główna Pomoc Linki Zaloguj się Rejestracja  

Program do prowadzenia hodowli ptaków

Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Jak karmić kanarki w mrozy  (Przeczytany 133 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
matisstiger
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Reputacja 1

« : Luty 04, 2012, 10:06:46 »

Witam wszystkich bardzo serdecznie. Mam pytanie jak karmicie wasze kanarki gdy na dworze podają tak niskie temperatury. Ja mam 6 kanarków i przebywają w pomieszczeniu nieogrzewanym gdzie teraz przy tak niskich temperaturach mam ok 5- 7 stopni Celsjusza. Dowiedziałem się z naszego  forum że kanarki jak są przyzwyczajone do niskich temperatur to wytrzymują nawet kilku stopniowe mrozy. Czym karmicie swoje kanarki macie jakąś specjalną dieta dla nich na tak niskie temperatury czy karmicie normalnie a ptaki same jakoś umieją sobie z tym poradzić . Wiem ze można karmić zwiększając im ilość ziaren konopi ale nie wiem czy to dobry pomysł nie chce swoich ptaków zapaś chce żeby były zdrowe i w dobrej kondycji. Jakie są wasze refleksje na ten temat. Pozdrawiam serdecznie wszystkich  forumowiczów.   
Zgłoś do moderatora   Zapisane

kuba
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Reputacja -10

Netykieta: Pisz posty z treścią.

« Odpowiedz #1 : Luty 04, 2012, 11:04:35 »

Daj jej skórę z niosolonej słoniny. Wiecej ziaren konopii i murzynka, przy czym musisz zapewnić możliwość swobodnego lotu, co pozwoli się ptakom ogrzać i spalic zbędne kalorie

danielekcc
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Reputacja -2

« Odpowiedz #2 : Luty 04, 2012, 04:31:44 »

Znam hodowcę, który trzyma kanarki na dworze cały rok.

rafcio181
Uczeń3
Użytkownik

Reputacja 20

Warszawa

« Odpowiedz #3 : Luty 04, 2012, 06:01:09 »

Danielkcc, ale musi być koniecznie przestrzegana dieta. Pokarm musi być wzbogacony o nasione bogate w tłuszcze np. nasiona słonecznika, konopia oraz murzynek dający tłuszcz oraz energie. Wskazane jest również zawiesić kawałek słonniknki. Trzeba również zwrócić uwage na żerdki aby były czyste przy tych temperaturach.

matisstiger
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Reputacja 1

« Odpowiedz #4 : Luty 05, 2012, 06:50:18 »

ok dzieki za porady Uśmiech Moje kanarki dostawaja dziennie pare ziaren konopii i zawsze 1/4 lyzeczki murzynka wiec chyba jakos przetrwają  te niskie temperatury. Pozdrawiam wszystkich Uśmiech

Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!