Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Maj 24, 2012, 05:30:48 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Tutaj znajduje się kopalnia wiedzy o kanarkach.

Strona główna Pomoc Linki Zaloguj się Rejestracja  

Program do prowadzenia hodowli ptaków

Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Zmiana ustawy  (Przeczytany 1259 razy)
tadmart
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

Reputacja 6

KANARKI I DZBANECZNIK :->

« : Marzec 09, 2009, 07:08:35 »

Miło mi podać do wiadomości że nasze trudy odnośnie zmiany ustawy przyniosły efekt.
W dniu 3 pażdziernika 2008 r uchwalono ustawę o zmianie ustawy o ochronie przyrody,którą opublikowano w Dzienniku Ustaw nr.201 z dnia 13 listopada 2008r.Ustawa ta wprowadza artykułem 35 zmianę listy zwierząt polegających rejestracji.Od 13.listopada rejestracji podlegają zwierzęta umieszczone w załącznikach AiB ROZPORZĄDZENIA KOMISJI/we/nr.318/2008 z dnia 31 marca 2008r zmieniające rozporządzenie Rady/WE/nr.338/97 w sprawie gatunków ochrony dzikiej fauny i flory w drodze regulacji handlu nimi.
W wykazie ptaków które są pod ochroną dopatrzyłem się ptaków:
kardynałek żółty,żółtodzioby,czubaty,czyż czerwony i żółtolicy,słowik chiński,gwarek,sowy.
Szczegółowe dane w ogłoszonej ustawie.
Dane zaczerpnąłem z Nowej Egzoty.
Zgłoś do moderatora   Zapisane

DariuszFojt
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

Reputacja 8

Katowice/Manchester.

Kanarki od 2006r.

« Odpowiedz #1 : Marzec 10, 2009, 07:05:29 »

a jak sprawa ma się do hodowli szczygłów???bp ja czekam na dzien w którym bedzie można hodować je bez problemu,

tadmart
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

Reputacja 6

KANARKI I DZBANECZNIK :->

« Odpowiedz #2 : Marzec 10, 2009, 07:33:57 »

PRZEGLĄDAŁEM WYKAZ A i B ,SZCZYGŁY NIE BYŁY WYMIENIONE TO ZNACZY ŻE,NIE POTRZEBA ICH REJESTROWAĆ.SZCZEGÓŁOWO TRZEBA BY SIĘ ZAPOZNAĆ Z CAŁĄ USTAWĄ,A JA CZYTAŁEM TYLKO JAKIE PTAKI PODLEGAJĄ OCHRONIE I REJESTRACJI.ISTNIEJE JESZCZE ZAŁĄCZNIK C ,ale jego nie widziałem PROPONUJE ŻE, KTO MA DOSTĘP DO DZIENNIKÓW Ustaw,aby zapoznał się szczegóŁowo z tą ustawą i podał jakie ptaki nie potrzeba rejestrować.Nie chcę nikogo wprowadzać w błąd,zasygnalizowałem tylko powstanie takiej ustawy.

Luka
Redaktor
Użytkownik
*

Reputacja 33

Lasocice/Nysa
Netykieta: Kontroluję Redaktora

:)

« Odpowiedz #3 : Marzec 10, 2009, 07:58:58 »

Ta ustawa niema nic wspólnego z utrzymywaniem dziko żyjących u nas w Polsce ptaków, ona przedstawia "część" ptaków,( które na terenie naszego kraju w naturze nie występują) podlegających rejestracji, a dziko żyjących u nas łuszczaków nadal nie można przetrzymywać w niewoli i myślę że nieprędko się to zmieni.
Ta ustawa dla hodowców kanarków i krzyżówek z nimi nic nie wniosła bo nawet ich nie dotyczyła.

Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!