|
aleksanderalien
Go
|
 |
« : Listopada 28, 2009, 08:11:43 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mario
Uczeń1
Nowy użytkownik
Lubliniec
Wiadomoci: 33
|
 |
« Odpowiedz #1 : Listopada 29, 2009, 07:06:50 » |
|
Bardzo dobre. Moim skromnym zdaniem zwykłe żarówki lub mała halogenowa będzie lepsza , ale to też zależy od koloru kanarka.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
men
Uczeń2
Nowy użytkownik

Wiadomoci: 221
|
 |
« Odpowiedz #2 : Listopada 29, 2009, 01:29:52 » |
|
Na stronie www.apdcanari.com jest pokazane jak samemu skostruowac taką kabine.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lukas
Redaktor
Użytkownik
Lasocice/Nysa
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 746
Z066
|
 |
« Odpowiedz #3 : Listopada 29, 2009, 04:55:06 » |
|
Do tego raczej nie jest potrzebna jakaś specjalna instrukcja, gdyż chyba każdy jest w stanie zbić taką "skrzynkę" i nie potrzeba do tego jakiegoś talentu 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
men
Uczeń2
Nowy użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #4 : Listopada 29, 2009, 07:52:19 » |
|
Luka Jak napisałeś "skrzynke" każdy potrafi skostruowac,ale dobrac trzeba odpowiednie oświetlenie, w odpowiednim miejscu zamontowane.Ponoc dobre jest oświetlenie firmy arcadia brid lamp. Tak wyczytałem na www.apdcanaria.com.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lukas
Redaktor
Użytkownik
Lasocice/Nysa
Wiadomoci: 746
Z066
|
 |
« Odpowiedz #5 : Listopada 29, 2009, 08:02:08 » |
|
Masz rację oświetlenie tu jest najważniejsze, ale akurat sposób w jaki wykonał to właściciel tej strony wg mnie nie zdaje egzaminu gdyż jak widać na jego zdjęciach Źle dobrał oświetlenie, lub Źle je ustawia, ponieważ lampa odbija się na zdjęciach.
Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
men
Uczeń2
Nowy użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #6 : Listopada 29, 2009, 08:14:24 » |
|
Luka. Ja się natym nie znam.ja dopiero zaczyam.Spodobał mi się ten żółty kolor kanarków dlatego polecałem te strone.Jak będe w lutym w ZWOLLE to może taką jażeniówke kupie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
aleksanderalien
Go
|
 |
« Odpowiedz #7 : Listopada 29, 2009, 09:06:45 » |
|
zdjecia są prześwietlone z tego względu iż swiatło odbija się od gładkich powierzchni i są białe a tutaj czarne.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopada 29, 2009, 09:19:52 wysane przez Luka »
|
|
|
|
|
men
Uczeń2
Nowy użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #8 : Listopada 30, 2009, 08:08:08 » |
|
To jest do zrobienia,tylną ścianke można zrobic wymienną w zależności jakie chcemy miec tło kolor ptaka itd, boczne ścianki można pokryc farbą matową i dodac dekoracje.Stojak na którym siadają ptaki zastapic naturalną gałązką lub korzeniem.Na jednolitym jasnym tle ptaki wyglądają nie korzystnie.Tak przynajmniej myślę.Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ryszard
Uczeń1
Nowy użytkownik
Lądek Zdrój
Wiadomoci: 20
|
 |
« Odpowiedz #9 : Grudnia 30, 2009, 12:15:50 » |
|
Witam, Masz rację oświetlenie tu jest najważniejsze, ale akurat sposób w jaki wykonał to właściciel tej strony wg mnie nie zdaje egzaminu gdyż jak widać na jego zdjęciach Źle dobrał oświetlenie, lub Źle je ustawia, ponieważ lampa odbija się na zdjęciach.
Dodam tylko , że ważnym parametrem jest też rodzaj oświetlenia i temperatura-barwowa danej lampy. http://www.foto-grafika.e6.net.pl/temperatura-barwowa-swiatla/Tła możemy zmieniać ale oddalone i lekko rozwiane ( nieostre) sprawi, że nasze spojrzenie skupi się na ptaku. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Andrzej
Uczeń3
Nowy użytkownik

Wiadomoci: 113
|
 |
« Odpowiedz #10 : Grudnia 30, 2009, 02:01:31 » |
|
Ci, którzy twierdzą że zbudowanie "kabiny " do fotografowania ptaków jest rzeczą prostą bardzo się mylą. Ważna jest wielkość takiej kabiny, tło i oświetlenie. Reszta to dodatki poprawiające wystrój zdjecia. Ja wykonałem sobie coś takiego a kiedy wykonałem pierwsze zdjecia byłem z lekka podłamany. Cienie, promyki swiatła i wszystko inne było widać na zdjeciu. nawet ptaki miały przebarwienia na piórach (szczególnie białe i żólte). Wiele czasu zajęło mi ustawianie światła i dobieranie tła zanim mogłem powiedzieć, że coś sie poprawiło. W pewnym momencie miałem zastosowanych aż pięć niezależnych lamp. Pamietam moment w którym doprowadziłem do sytuacji kiedy ptakom w kabinie było juz tak ciepło od lap, że nie zamykały dziobów. przestawiłem sie na halogeny i tak kombinowałem przez jakiś czas. Aż........ dopadła mnie alergia i juz nie mam mozliwości tak fajnie sie bawić. Wy bawcie sie jednak dalej, szlifujcie swoje "studia zdjeciowe'. Mioże kiedyś Wasze doświadczenia przydadzą się do wydania jakiegoś albumu lub innej publikacji ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jot-ka11
Redaktor
Aktywny użytkownik
Częstochowa
Wiadomoci: 1 140
|
 |
« Odpowiedz #11 : Grudnia 30, 2009, 09:21:03 » |
|
Andrzeju, fachowcy na pewno znajdą jakiś środek na Twoją alergię i będziesz mógł znów się tak fajnie bawic, głowa do góry.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Belmondo
Amator
Nowy użytkownik
Wiadomoci: 4
|
 |
« Odpowiedz #12 : Kwietnia 01, 2010, 09:47:14 » |
|
Na stronie www.apdcanari.com jest pokazane jak samemu skostruowac taką kabine.
Witam. Jestem zainteresowany zrobieniem takiej kabiny dla ptaków i chciałbym zobaczyć jak to się robi, ale nie wiem gdzie tego szukać. Proszę o pomoc. Dzięki.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Belmondo
Amator
Nowy użytkownik
Wiadomoci: 4
|
 |
« Odpowiedz #13 : Kwietnia 01, 2010, 09:55:54 » |
|
ok. Ale stronka nie jest w języku polskim. Proszę mnie trochę pokierować.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|