Damian908
Uczeń1
Nowy użytkownik
Olkusz - Niesułowice
Wiadomoci: 481
|
 |
« Odpowiedz #15 : Stycznia 11, 2010, 06:23:36 » |
|
ja kupuje  i tylko mocowanie na drutach robię . Nom nawzajem xD jutro zamieszczę 
|
|
|
|
|
|
Sygnum - D027
|
|
|
robertrosinski
Uczeń3
Nowy użytkownik

czestochowa
Wiadomoci: 217
|
 |
« Odpowiedz #16 : Stycznia 11, 2010, 08:26:23 » |
|
Witam wszystkich.Chciałem podsunąć pomysł na gniazda,według mnie super i ptaki fajnie się w nich lęgną,używam takich gniazd od początku hodowli a może nawet tylko ja na to wpadłem. Kupujemy kokosa przecinamy na dwie równe połowy wycinamy ze środka miąższ ,na zewnątrz możemy wypolerować papierem ściernym i polakierować, zamocować uchwyt z drutu najlepiej z pół stalowego , włożyć filc i gotowe, z jednego kokosa mamy dwa gniazda nie do zdarcia.Pozdrawiam RR
|
|
|
|
|
|
R038
|
|
|
DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.
Wiadomoci: 1 107
|
 |
« Odpowiedz #17 : Stycznia 11, 2010, 08:41:53 » |
|
Robercie , a jak to sie ma z myciem i dezynfekcją??? Też bez problemu?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
robertrosinski
Uczeń3
Nowy użytkownik

czestochowa
Wiadomoci: 217
|
 |
« Odpowiedz #18 : Stycznia 11, 2010, 09:24:49 » |
|
Oczywiście Darku,jeśli ptaki zabrudzą a nie jest polakierowane to wystarczy wziąć szczoteczkę do rąk lub jakąś inną i wyszorować nawet używając detergentu,a dezynfekcja też bez problemu .Ta skorupa jest tak twarda że nic się w nią nie wgryzie.Pozdrawiam RR P. S.wysłałbym fotki ale muszę ściągnąć program żeby pomniejszyć format
|
|
|
|
|
|
R038
|
|
|
DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.
Wiadomoci: 1 107
|
 |
« Odpowiedz #19 : Stycznia 11, 2010, 09:46:48 » |
|
Aha to już wiem wszystko:) Myślałem że to zachodzi brudem i np. po dwuch sezonach jest nieładne. A co do zdjęć , mam podobny problem i staram się go rozwiązać.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Damian908
Uczeń1
Nowy użytkownik
Olkusz - Niesułowice
|
 |
« Odpowiedz #20 : Stycznia 12, 2010, 08:48:07 » |
|
oto zdjęcia  tylko do tego oczywiście jeszcze idą wkładki  koszt takiego gniazda w zologicznym to złotówka xD linki bo tu nie umiem zamieszczać zdjęć :    Jeśli ktoś by chciał żebym zamieścił zdjęcia tego regału niedawno zrobionego co na nim gniazdka zdjęcia były robione to też mogę zamieścić
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Stycznia 19, 2010, 02:43:36 wysane przez Jacky »
|
|
Sygnum - D027
|
|
|
stennn
Uczeń1
Nowy użytkownik
Niemcy
Wiadomoci: 47
|
 |
« Odpowiedz #21 : Stycznia 12, 2010, 09:11:31 » |
|
Damian gniazdko jest ok. Ale ty je stawiasz na dno klatki ,bo z tego co widze to powiesic nie mozesz. Kanarkom wiesza sie gniazda ,jezeli ty stawiasz na dno to mnie dziwi - miales juz jakies legi w tych gniazdach.
Regal mozesztez wstawic chetnie go zobacze.
|
|
|
|
|
|
stennn
|
|
|
Damian908
Uczeń1
Nowy użytkownik
Olkusz - Niesułowice
|
 |
« Odpowiedz #22 : Stycznia 12, 2010, 09:16:59 » |
|
a myślisz ze po co są te druciki?  nie stawiam na dno tylko gniazdo wieszam jest miedzy 2 patykami w środku z jednej strony wieszam na patykach te 2 druciki z drugiej są też 2 i też je zachaczam i sobie wisi  wiem że musi gniazdko wisieć 
|
|
|
|
|
|
Sygnum - D027
|
|
|
stennn
Uczeń1
Nowy użytkownik
Niemcy
|
 |
« Odpowiedz #23 : Stycznia 12, 2010, 09:23:42 » |
|
Wszystko zrozumialem , tak tez moze byc 
|
|
|
|
|
|
stennn
|
|
|
Damian908
Uczeń1
Nowy użytkownik
Olkusz - Niesułowice
|
 |
« Odpowiedz #24 : Stycznia 12, 2010, 09:26:30 » |
|
Jutro jak zamieszczę zdjęcia regału to postaram się uchwycić tak zdjęcia żebyś sobie to zobaczył jak to wygląda bo już zamieściłem gniazda samiczkom i powoli je próbuje pobudzić  ( tylko że amator ze mnie i jeszcze nie mam praktyki mam wiedzę ale 0 praktyki więc trochę mi ciężko ) Pozdrawiam 
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Lutego 25, 2010, 10:49:09 wysane przez jot-ka11 »
|
|
Sygnum - D027
|
|
|
stennn
Uczeń1
Nowy użytkownik
Niemcy
|
 |
« Odpowiedz #25 : Stycznia 12, 2010, 10:33:06 » |
|
Z praktyka to kazdy na poczatku mial problem ja tez ,po prostu duzo czytalem ,przegladalem fora,zadawalem pytania i tak jakos poszlo. Na tym forum napewno znajdziesz wszystko na temat hodowli i rozmnazania kanarkow . Ja ze wzgledu ze trzymam kanarki caly rok na dworze zaczynam troche puzniej legi. ok.miesiaca przed legami zaczynam podawac co 2 -3 dni pokarm jajeczny ,zielenina,owoce i warzywa,mak ,oczywiscie ziarno tez.
|
|
|
|
|
|
stennn
|
|
|
Damian908
Uczeń1
Nowy użytkownik
Olkusz - Niesułowice
|
 |
« Odpowiedz #26 : Stycznia 12, 2010, 11:21:11 » |
|
nom ja narazie podaje owoce , warzywa , murzynek , mak , mieszankę podstawową ( ziarno ) kiełki już rosną no i w każdej klatce wisi '' Sepia '' . Ale dobra nie będziemy tu spamować ludzią  to nie ten temat  jak możesz to napisz mi jakąś wiadomość na gg : 7658823 o ile masz i masz czas bo bym cie czasem o coś zapytał czego nie wiem i jakoś by to może było  Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
Sygnum - D027
|
|
|
Mateusz_M
Uczeń1
Nowy użytkownik
Warszawa
Wiadomoci: 128
|
 |
« Odpowiedz #27 : Lutego 25, 2010, 10:12:53 » |
|
robertrosinski , mam prośbę , czy mógłby pan wstawić fotkę tych gniazd ? Chętnie bym obejrzał ...
Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
marlo-m1
Kanarki to mój konik.
Uczeń1
Nowy użytkownik
dolnośląskie
Wiadomoci: 186
|
 |
« Odpowiedz #28 : Maja 02, 2010, 05:02:26 » |
|
Niewiem czy kolega sebas miał w planach załączyć fotki tych gniazd???  ) Jeśli tak to chyba zapomniałeś:) Witam ja zrobiłem gniazdko z plastikowego kapturka od znicza, owinąłem białym sznurkiem do o koła, do środka naciągnąłem kawałek obciętego rękawa bawełnianego, muszę przyznać że dość ciekawie to wyszło. Pozdrawiam i zachęcam do zrobienia czegoś podobnego. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sebas
Uczeń1
Nowy użytkownik
woj.lubelskie
Wiadomoci: 129
|
 |
« Odpowiedz #29 : Maja 03, 2010, 04:55:33 » |
|
Jeśli chodzi o mnie to zamieściłem zdjęcia moich gniazd na początku przy opisie wykonania (poprzednia strona). Takie gniazda mam drugi sezon i jestem zadowolony. Są dość obszerne i praktyczne.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|