Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 07, 2025, 06:57:09 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj znajduje się kopalnia wiedzy o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: 1 [2]   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Mistrzostwa Polski 2010  (Przeczytany 9202 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
jot-ka11
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Częstochowa
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 1 140

« Odpowiedz #15 : Lutego 13, 2010, 06:38:58 »

Nie wiem czy zarząd PFO został poinformowany o zawieszeniu członkostwa przez PZHKiPE.Na pewno nie mógł byc poinformowany o tym fakcie zarząd komisaryczny ponieważ uchwała o zawieszeniu członkostwa zapadła na zjeŹdzie delegatów PZHKiPE, kiedy zarząd komisaryczny jeszcze nie istniał, a zarząd PFO praktycznie już nie istniał.

jasioj
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

Wiadomoci: 265

« Odpowiedz #16 : Lutego 14, 2010, 12:51:32 »

Założyłem ten wątek, ale widzę dopiero teraz, że sprawy są dużo bardziej złożone, niż mogłoby się wydawać.
Na początku trzeba rozstrzygnąć czy PZHKiPE zawiesił swoje członkowstwo w PFO czy nie? Ten fakt pociąga za sobą bowiem określone skutki prawne. Sprawę należy wyjaśnić jak najszybciej.
Czy członkowie organizacji zawieszonej mogą uczestniczyć w walnym zgromadzeniu delegatów i czy mają takie samo prawa głosu jak inni delegaci?
Okazuje się, że sprawy organizacji wystawy w Głogowie czy Bydgoszczy to tylko jakiś maleńki wycinek innego problemu.
Jeżeli "PFO JEST ORGANIZACJ¡ DZIAłAJ¡C¡ ZGODNIE Z PRAWEM" to apeluję o szybkie rozstrzygnięcie wszystkich kwestii związanych z zawieszeniem członkowstwa w PFO.

Reticulata
Uczeń4
Nowy użytkownik

Wiadomoci: 111

« Odpowiedz #17 : Lutego 14, 2010, 10:59:59 »

NORWIK 24
Kilka moich uwag:
1.   Zgadzam się, że  do PFO powinno wpłynąć z Zarządu PZHKiPE powiadomienie o zawieszeniu członkostwa w tej organizacji. Proszę zatem o odpowiedŹ, czy istnieje taki zapis (pozwalający na zawieszenie działalności) w obowiązującym statucie PFO. Jeśli nie, to proszę określić konsekwencje dla Związku (wynikające z jakiego zapisu prawnego? Może są jakiś regulaminy?).
2.   O obrączkach w domyśle napisałem, że ani PZHKiPE ani i PFO nie mają zastrzeżonych wzorów i tylko w tym zakresie funkcjonują dobre obyczaje i  etyka członkowska oraz organizacyjna. Proszę mi wierzyć, że w obecnych warunkach prawnych mogę sobie prywatnie zamówić zarówno obrączki PZHKiPE, jak i PFO i nie poniosę żadnych konsekwencji. Jeśli Pan sądzi inaczej, to mogę to w tym roku zrobić. 
3.   Czy PZHKiPE może istnieć samodzielnie? A co do tej pory robił i robi? Przecież PFO od x lat nie działa? Chociaż -sprawiedliwie oceniając - ostatnio Zarząd Komisaryczny jest bardzo aktywny.
4.   Liczba członków PZHKiPE. Nawet, gdy liczyć będzie połowę z podanej przeze mnie liczby członków (a liczy dużo więcej, nie jestem upoważniony do podania dokładnej cyfry), to i tak będzie najliczniejszą organizacją w Polsce. Na dodatek posiadającą terenowe struktury organizacyjne.

Mark
Administrator
Użytkownik
*

Częstochowa
Netykieta: Nadzór mam nad Adminem
Wiadomoci: 709

« Odpowiedz #18 : Lutego 15, 2010, 02:16:20 »

Według mojej wiedzy PZHKiPE nie zawiesiło swojego członkostwa w PFO tylko zawiesiło wpłacenie składki na rzecz PFO.Taka decyzja z tego co wiem była podyktowana faktem że PFO nie dostarczyło na czas członkom PZHKiPE obrączek na rok 2009.Dlatego na br.PZHKiPE samo dla siebie zamówiło obrączki.

jankanarek
Go
« Odpowiedz #19 : Kwietnia 18, 2010, 08:49:47 »

Dnia 18-04-2010 CzeladŹ. Zjazd delegatów PFO zagłosował za wyborem organizacji Mistrzostw Polski w 2010 r ze względu na fakt że była zgłoszona na piśmie tylko jedna propozycja chęci organizowania Mistrzostw Polski PFO ze strony oddziału PZHKiPE CzeladŹ.
Delegaci PFO wybrali ofertę Czeladzi tak więc Ornitologiczne Mistrzostwa Polski 2010 odbędą się w Czeladzi w dniach od 5 do 12 grudnia 2010 roku

Strony: 1 [2]   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!