Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 10, 2025, 06:27:15 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj pogłębisz swą wiedzę o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: [1]   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Przygotowanie do lęgów.  (Przeczytany 4999 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
Czesław
Go
« : Lipca 10, 2010, 02:06:20 »

Witam, wiem że jest dopiero okres pierzenia ale chcę się dowiedzieć teraz dowiedzieć się co i jak przed lęgami, żeby potem nie było problemu.

1.Co podajecie swoim kanarkom w okresie przygotowani do lęgów(jaki numer ziarna)?
2.Na co je szczepicie( jak można to napiszcie jeszcze co stosujecie)?
3.Ile trwa okres przygotowani kanarków do lęgów?
4. To co jeszcze powinienem wiedzieć wypiszcie jak możecie Umiech

Z góry dziękuje za odpowiedzi!!!

Czesław
Go
« Odpowiedz #1 : Lipca 10, 2010, 02:14:28 »

Dodam jeszcze, że do lęgów będę przygotowywał kanarki tylko kolorowe(żółte i czerwone)

Czesław
Go
« Odpowiedz #2 : Sierpnia 14, 2010, 11:50:35 »

Witam. Miął już ponad miesiąc a nikt nie odpowiedział na te kilka pytań. Wiem, że jest dopiero połowa sierpnia i do lęgów jeszcze długo ale chciał bym się przygotować bo będą to moje pierwsze lęgi na poważnie. Prosił bym głównie o napisanie jakich witamin używacie, w jakich proporcjach i z czym(picie czy pokarm).

Damian908
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Olkusz - Niesułowice
Wiadomoci: 481

« Odpowiedz #3 : Sierpnia 14, 2010, 01:37:13 »

Poszukaj na forum a znajdziesz. Po co klepać ciagle te same tematy? Witamine E podobno najlepiej podawać w skiełkowanym rzepiku są też rużne preparaty np http://www.hodowlapapug.pl/?co=shop&act=show&id=1448  . Jeśli chcesz pisz na gg : 7658823 jak będe miał czas i będe coś wiedział postaram się pomóc .

Sygnum - D027
Czesław
Go
« Odpowiedz #4 : Sierpnia 15, 2010, 09:27:02 »

A z czym podawać najlepiej tą witaminę i czy podawać ją jak samiec i samica są już razem w klatce? Czy jak dopuszczę samca do samicy to już nie podawać?
A i ile dni przed wpuszczeniem samca do samicy zacząć przygotowywać ptaki do lęgów?

Kupiłem ostatnio gniazda i do nich wkłady czy oprócz tego muszę jeszcze coś kupić do wyścielenia? Jak tam to co polecacie?

Damian908
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Olkusz - Niesułowice
Wiadomoci: 481

« Odpowiedz #5 : Sierpnia 15, 2010, 11:24:33 »

Pisz na gg. Przed lęgami jest jeszcze okres rozbudzania którego nie da się określić dokładnie wiadomo tylko że samce dłużej się rozbudzają podobno około miesiąca a samice około 2 tygodni , z tym że to różnie bywa ja np miałem samiczke która się rozbudziła w tydzień ( młodą ). Co do podawania gdzie najlepiej to pisze tam na stronie . Taka mała uwaga zanim zaczynasz jakiś nowy wątek wez poszukaj czy nie ma nic na ten temat w innych wątkach , a temat lęgów już był wałkowany pare razy z tego co wiem i powiem ci że jeśli przeczytasz to co jest tu napisane na tym wortalu to na wiekszość swoich pytań będziesz znał już odpowiedz.

Poszukaj troche tutaj http://kanarki.eu/index.php/board,10.0.html  jeśli dalej nie bedziesz znał odp na swoje jakieś pytanie pisz na moje gg : 7658823 postaram sie pomuc na tyle ile będe wiedział a jak nie to możesz napisać do bardziej doświadczonych hodowców prywatna wiadomość np do Luka, jot-ka11,Mark,Jacky itd.

Sygnum - D027
Strony: [1]   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!