Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 10, 2025, 09:40:10 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj znajduje się kopalnia wiedzy o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: [1]   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: samiec czy samica?  (Przeczytany 2037 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
Thornfield
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Warszawa
Wiadomoci: 18

« : Sierpnia 19, 2010, 12:34:43 »

Planuję kupno kanarka. Warunków do hodowli chyba nie mam, ale mogę ptaszkowi zapewnić sporą klatkę dość wysoko, na specjalnie zamontowanej półce. Nie zależy mi na śpiewie, nie przeszkadza mi on, jest mi obojętny. Ptak latałby rzadko, bo mam w domu kota(półrocznego, który czeka na wycięcie tego i owego więc pewnie się z niego leniwiec zrobi). Kocur raczej ciekawski i strachliwy. Morderca objawia się w nim tylko w stosunku do ludzi, a z małym ptakiem, ćwierkającym miał już do czynienia. Chciałabym, żeby kanarek się do mnie przywiązał, planuję kupno glostera. Czy samiec i samiczka czymś się różnią w wychowaniu, charakterze, problemach z nimi związanych, upierzeniu, kolorystyce i co bardziej polecacie?

rafcio181
Go
« Odpowiedz #1 : Sierpnia 19, 2010, 12:44:11 »

W przypadku glosterówl, kolorystyka ubarwienia występuje jednakowa jak u samicy czy też u samca- może ale nie musi się różnić intensywnością piór. U zachowań to samica będzie szła ci na jajka i będzie z znosiła niezalężone jajeczka, więc nie ma korzyści z niej. Ja bym na Twoim miejscu zdecydował się jednak na samczyku. Raz że będzie jego śpiew rozweselał Twoje ucho, a dwa to może nauczy coś Twojego kocura Mrugnicie Jak napisałaś w swoim poscie, że ptak będzie miał sporą klatke, więc wniosek jest taki że kanarek w tym przypadku samiec będzie posiadał większą przestrzeń, z której na pewno wykorzysta w całej jej okazałości po przez fruwanie, skakanie. Takie  zachowanie ptaka spowoduje nie zatłuszczenie jego.
Stawiam na samca:)

Thornfield
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Warszawa
Wiadomoci: 18

« Odpowiedz #2 : Sierpnia 19, 2010, 12:57:24 »

dziękuję bardzo za pomoc. właśnie zastanawiałam się nad tym, że ta biedna samiczka, będzie musiała jajka znosić zamiast cieszyć się życiem. (:

Strony: [1]   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!