Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 10, 2025, 08:09:41 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj poznasz wszystko o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: [1]   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Starsze ptaki  (Przeczytany 1638 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
Jacky
Administrator
Aktywny użytkownik
*

Łódź
Netykieta: Nadzór mam nad Adminem
Wiadomoci: 2 752

« : Wrzenia 27, 2010, 02:46:52 »

Czy trzymacie w swoich hodowlach kanarki starsze niż roczne, czy też raczej opieracie swe hodowle na ptakach młodych? Czy starsze ptaki tworzą trzon Waszych hodowli czy też zastępowane są przez młode pokolenia?
Ile lat ma najstarszy kanarek biorący udział w lęgach w zakończonym sezonie lęgowym? Mieliscie po nim młode?

KARAIM
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Iława
Wiadomoci: 69

« Odpowiedz #1 : Wrzenia 27, 2010, 04:42:24 »

Moją hodowle tworzą mniej więcej w 40%starsze kanarki i w 60%młode.Starsze kanarki w szczególności na początku lęgów okazują się nie zastąpione.Natomiast młodsze znacznie więcej czasu  przygotowują aby przygotować się do lęgów.Ważną rolę w początkowej fazie lęgów odgrywają starsze samczyki bardziej doświadczone.Natomiast młodym na początku nie zawsze wszystko wychodzi,ale w miarę upływu czasu nabierają doświadczenia i jest OK.Ja staram się trzymać samczyki i samiczki nie dłużej jak 3 lata po tym okresie zastępuję je młodym pokoleniem.Chociaż bywają i takie że mają u mnie dożywocie.

Strony: [1]   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!