Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 10, 2025, 04:43:04 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj pogłębisz swą wiedzę o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: [1]   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Witam  (Przeczytany 3735 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
monia77
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 53

« : Stycznia 23, 2011, 03:51:33 »

Witam wszystkich
Nazywam się Monika i mieszkam w gogolinie woj.opolskie.Ptaki hoduję już od 14 lat.Na początku były to faliste potem doszły gołabki diamentowe.Jak przeprowadziliśmy się do domku powiększyłam hodowle o zeberki,kanarki,był też czas większych papug jak rozelle,papugi kozie,świergotki,łąkówki,nierozłączki,nimfy ale z czasem zrezygnowalam z ich hodowli na rzecz drobnej egzotyki.Rotacja jest duża bo czasem zwiekszam ilość hodowanych ptaków a czasem zmniejszam do minimum.Duzo się przez ten czas nauczyłam i teraz wiem czego chce.Może w tym roku powstanie wkońcu woliera ogrodowa,obecnie ptaki przebywają w piwnicy z wylotem do wolierki.
a teraz spis hodowanych ptakow i tych,ktore chce kupić.
zeberki-12 par+ok 30mlodych na sprzedaż
golabki diamentowe-4 pary w tym szeki
kanarki
harceńskie gladkie i z koronką,pheo, gloster,
Muszę kupić:
golster samice consort szafirowo-biala lub coś z tej barwy ewentualnie żołtą
lizardy żołte i czerwone i kanarki pheo parke

monia77
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #1 : Stycznia 24, 2011, 02:03:08 »

oto fotki z mojej hodowli muszę trochę uaktualnić fotki bo wiele ptaków już nie ma z tej galerii
http://picasaweb.google.com/marzenapast/MojaEgzotyka#

globus-kraków
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

KRAKÓW
Wiadomoci: 87

« Odpowiedz #2 : Stycznia 24, 2011, 05:09:20 »

fajna i ładna hodowla, ten gloster tez fajny pozdrawiam i zycze udanych lęgów

jot-ka11
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Częstochowa
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 1 140

« Odpowiedz #3 : Stycznia 24, 2011, 09:11:01 »

Witaj na naszym wortalu.Całkiem pokaŹna ptaszarnia.

monia77
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #4 : Stycznia 25, 2011, 09:06:26 »

dzieki teraz chce sie skupić na glosterach,pheo i lizardach ale potrzebyje samicy glostera no i lizardy bo tych nie posiadam.Jakos tak te ptaki mi sie spodobały,że mysle a raczej jestem zdecydowana je kupić jeśli ktos ma namiary na hodowcow może być czestochowa,śląsk to prosze bo chce ptaki odebrac osobiście.
wiosną zrobie porządek w zeberkach bo jest kilka młodych sztuk co sie wybarwiły i nie wiem czy z pary czy młody:)

Damian908
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Olkusz - Niesułowice
Wiadomoci: 481

« Odpowiedz #5 : Stycznia 25, 2011, 07:49:58 »

Zapraszam na giełdę http://www.gieldaptakow.com/ następna giełda ma być prawdopodobnie 5 lutego . Jest tam 2 gości co są co giełdę zawsze i handlują lizardami żółtymi . Glosterów jest mnóstwo ale Glostery jak się nie znasz to radze kupować z kimś kto się zna bo jest sporo mieszanych . Najlepiej jest jechać do kogoś do domu no ale jak nie znajdziesz takiej osoby możesz tam zajrzeć . Pozdrawiam Mrugnicie

Sygnum - D027
monia77
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #6 : Stycznia 25, 2011, 08:23:42 »

wiem że w pszczynie mają lizardy i to dosyć ładnej budowy-byłam na ostatniej ale miałam za mało kasy ze sobą by coś więcej kupić bo kupiłam gołabki szeki i pheo samca,myslałam ze zeberki sprzedam ale po 8zł to wolałam przywieść spowrotem.
teraz nie mam jak się wybrać bo siostra boi się jeżdzić jak jest slisko a pociągiem to byłabym na 11:30 wiec juz po giełdzie bo wiekszość sie szybko rozchodzi a i wyboru w patkach już nie ma.
Jakby ktos jechał z opolskiego chetnie bym sie zabrała z dopłatą do paliwa.

monia77
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #7 : Lipca 29, 2011, 07:19:52 »

W mojej hodowli przybyły amadyny ostrosterne parka i kilka zeberek przywiezione z czech.
Jest też kilka nowych młodych zeberek i 2 gołąbki diamentowe.
Narazie jeszcze czeka mnie przegląd stada dobranie par a luzne ptaki sprzedać tak by na czas lęgów wszystko było dobrane w pary.Oczywiście zaczne dopiero jesienią.
woliery nie udało mi sie w tym roku postawić ale z nadejściem wiosny postaram sie szybko ją postawić:)
fotki nowych nabytków dodam jak tylko przejdą kwarantanne i dołączą do stada czyli gdzieś za tydzień.

Strony: [1]   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!