Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 07, 2025, 07:16:17 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj poznasz wszystko o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: 1 [2]   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: LÊGI 2011  (Przeczytany 10490 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
holahola1
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Warszawa
Wiadomoci: 209

« Odpowiedz #15 : Kwietnia 07, 2011, 10:37:11 »

http://translate.google.com/translate?hl=pl&sl=es&u=http://www.aviariopacoibi.com/llarguetespanolcreacion.htm&ei=CyCeTfDtLcTLswb6_sm6BA&sa=X&oi=translate&ct=result&resnum=1&ved=0CB0Q7gEwAA&prev=/search%3Fq%3Dhttp://www.aviariopacoibi.com/llarguetespanolcreacion.htm%26hl%3Dpl%26client%3Dsafari%26rls%3Den%26prmd%3Divns

holahola1
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Warszawa

« Odpowiedz #16 : Kwietnia 08, 2011, 11:01:58 »

że jest nieŹle zważywszy ,żę niektóre z tych ptaków to oryginały z Włoch.Miałem kilka samic w rezerwie,bałem się ,że panny italiano nie zagniazdują.Samce troszkę przytuczyłem ale obyło się bez niespodzianek.2 młode od jednej z rezerwowych samic padły po 4 dniach z widoczną plamką na wątrobie,u innych wykluły się także z plamką ale rozwijały się znakomicie.Pozdrawiam

Moje LLarghety i paryskie to też włochy.

holahola1
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Warszawa

« Odpowiedz #17 : Kwietnia 29, 2011, 04:11:33 »

no to u mnie niestety 3 paryskie s wylęgły ale padły kolejnegi dnia ,jjuż sęę nawet nie zastganawiam , czarna kropka  , niecjce karmić , ........We Willl See Umiech jest troche llatgetóe będzie z 4 norwików  ,kilka AGI  więc jak na pierwszy sezonn nie jesy ok .
Poznałem ptaki a to bardzdużo , żONA urodziła mi Córtę więc to jeszze więcej ..... jest ok.,myślem że i tak z głdu padną Umiech

men
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

Wiadomoci: 221

« Odpowiedz #18 : Kwietnia 29, 2011, 05:29:10 »

Moje pierwsze i pierwsze w życiu lęgi Malinois kiepsko, jedna samica wykarmiła jednego a druga zaczeła karmić trzy młode. Włoszki nie bardzo chciały iść w pary.

żyro
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 37

« Odpowiedz #19 : Maja 01, 2011, 06:09:55 »

Witam, u mnie legi zaczęły się na poczatku roku.Dwie pary czerwonych-jedna młode roczne,druga weterani z tamtego roku.Nie dawałem żadnej witaminy E tylko kiełki, jajówa, owoce, i od jakiegoś czasu podaję kanarkom Vitaminkalk posypany na ziarno(uważam ,że w ten sposób jest lepiej zjadany przez ptaki).Młoda para dwa lęgi nieudane(zmieniłem samca) trzeci lęg 5 jajek - 5 młodych(jedno padło).Weterani pierwszy lęg 5 jajek 5 młodych(niedługo idą do wiekszej klatki),teraz samica zniosła 7 jajek -zobaczymy ile będzie młodych.Nie wiem ,czy to wpływ Vitaminkalku,ale w zeszły roku go nie używałem i wyniki były gorsze-pozdrawiam żyro

zaba89
Go
« Odpowiedz #20 : Maja 01, 2011, 09:28:59 »

7 jajek? no to troche duzo moim zdaniem, ja bym nie polecal aby samica miala 7 mlodych jesli tak bedzie.no ale to tylko moje zdanie ze 7 mlodych w 1 legu to zaduzo, mysle ze 5 mlodych to jest juz max.

Strony: 1 [2]   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!