Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 10, 2025, 06:38:33 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj poznasz wszystko o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: 1 2 [3] 4 5 6   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Kupno kanarka i klatka  (Przeczytany 35882 razy)
0 uytkownikw i 2 Goci przeglda ten wtek.
Peril
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wa-wa
Wiadomoci: 65

« Odpowiedz #30 : Czerwca 17, 2011, 07:30:48 »

sorki za te "itd." ogólnie samica składając nie zapłodnione jajka mocno się namęczy i czasami może to doprowadzić do wycieńczenia samicy (w końcu z czegoś musi stworzyć te jajka)

Mam wrażenie że większość świata jest o dwa kieliszki do tyłu.Umiech
stanley151
Go
« Odpowiedz #31 : Czerwca 20, 2011, 08:26:21 »

dzisiaj przyszła klatka Umiech cała i zdrowa Umiech  jutro przygotuje wszystko pupilowi i w środę zadzwonie aby Pan wysłał do mnie ptaka Umiech

stanley151
Go
« Odpowiedz #32 : Czerwca 30, 2011, 02:52:09 »

Ptak dzisiaj przyszedł, jest z tego roku Umiech jeszcze młody i mały, zółty z końcówką ogona taką biało szarą Umiech , jeszcze nie śpiewa, hodowca powiedził, że to na 99% samiec, wiec poczekam te kilka miesiecy na jego spiew Umiech

O hodowcy:
Uzytkownik kerry, od ktorego kupilem kanarka, jest odpowiedzialnym hodowca i bardzo ceni swoje ptaki(i chyba
niechetnie je sprzedaje z tego powodu, choc nie jestem tego pewien), gdyby mogl to
uchylibyl im nieba.Mysle ze to najtrafniejsze zdanie.Jesli chodzi o kontakt, przesylke bez zarzutu(mozna spokojnie
wyslac pieniazki przedplacajac na konto).Pan kerry choduje kanarki wodnotokowe malinois( o innych nie wiem), jesli ktos potrzebuje kontakt do tego pana to mozna znalezc jego numer telefonu na forum bezproblemu(kerry>Ostatnie posty> i tam bedzie na ktorejsc stronie.

Polecam tego hodowce z calego serca i mysle ze milosc tego Pana do tych ptakow jest wiecej warta niz hodowca,
ktory nastawia sie na jakosc, ale tez na zysk.

Postaram sie wrzucic jakies zdjecia w najblizszym czasie Umiech

stanley151
Go
« Odpowiedz #33 : Czerwca 30, 2011, 02:58:36 »

znacie jakies dobre poidełko?moje jest chyba kiepskie, bo jak ptak sie napije, to nie dochodzi nowa woda na tą podstawke :/ albo wiecie jak temu zaradzic?

stanley151
Go
« Odpowiedz #34 : Czerwca 30, 2011, 04:29:09 »

mozna ptakowi na dno klatki wysypywac skorupki jajek?

stanley151
Go
« Odpowiedz #35 : Czerwca 30, 2011, 04:52:47 »

o co powinienem spytac jeszcze hodowce?i co zrobic jak kanarek po kilku miesiacach nie zacznie spiewac?:?

Peril
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wa-wa

« Odpowiedz #36 : Czerwca 30, 2011, 05:06:53 »

moje mają takie poidełko http://allegro.pl/poidelko-dla-ptakow-egzotycznych-i1670305746.html
Skorupki możesz wsypywać po wyprażeniu ich w piekarniku ale możesz podawać zmielone skorupki zmieszane z jedzeniem
puszczaj samczykowi śpiew innych kanarków wodnotokowych przez ok. 15 min dziennie a jak nie będzie śpiewał gdzieś we wrześniu(po pierzeniu) to poinformuj o tym hodowcę ale na razie nie martw się i spokojnie poczekaj:)

stanley151
Go
« Odpowiedz #37 : Czerwca 30, 2011, 05:10:58 »

http://imageshack.us/photo/my-images/171/dscf0011rx.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/135/dscf0012ox.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/715/dscf0013b.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/163/dscf0014bb.jpg/

tak wyglada klatka i ptaszek, macie jakies uwagi sugestie?

czy dobrze jest puszczac takiemu mlodemu kanarkowi, muzyke ze spiewem innym ptakow?czy raczej powinno sie tego nie robic?

stanley151
Go
« Odpowiedz #38 : Czerwca 30, 2011, 05:20:06 »

ok mam juz 16 filmikow z youtube , bede mu puszczal Chichot

stanley151
Go
« Odpowiedz #39 : Czerwca 30, 2011, 05:35:03 »

narazie bede go karmil nasiona(jeden pojemnik) + jajko gotowane +mak + przysmak jajeczny cede(drugi pojemnik). Po jakim czasie moge przejsc na samo cede?(tak mi doradzil hodowca).Kiedy moge zaczac czestowac go warzywami i owocami z bazaru?(wiem ze salaty nie wolno dawac)?

kerry
Go
« Odpowiedz #40 : Czerwca 30, 2011, 09:58:15 »

Witam.Mateuszu tak jak ci tłumaczyłem- jajko naturalne z makiem i powoli wprowadzaj Cede(lub Quiko) po to byś go przyzwyczaił.Kiełkowany rzepik i sucha mieszanka.Uważałbym natomiast na warzywa z bazarów.Ja swoim ptakom podaję duże ilości zielska, jednak są to rośliny zerwane w sprawdzonych miejscach.Podaję mlecz,gwiazdnicę,tasznik ,żywokost lekarski,który specjalnie zasadziłem na moim podwórku,babkę lancetowatą oraz zwykłą,szpinak oraz sałata.Zrywam duże ilości kłosów traw w różnym stadium dojrzałości,ptaki za tym przepadają.Od czasu do czasu jabłko.Sepia,glinka palona i grit oraz jakieś dobre witaminy do wody raz w tygodniu właściwie kończą listę pokarmów które możesz podać.Powodzenia,teraz wszystko w twoich rękach.
P.S.Celowo pomijam tu specyfiki w stylu probiotyków,herbatek ,preparatów osłonowych czy leków,za dużo jak na początek,czystość u młodych przede wszystkim a będzie dobrze.Pozdrawiam

stanley151
Go
« Odpowiedz #41 : Lipca 01, 2011, 02:59:08 »

poszukam jakiegos sprawdzone sklepu w swoim otoczeniu

dzisiaj mi uciekl, caly sie zestresowal, jest bardzo sprytny i chyba bardzo sie boi, nie wiem skad te skonnosci do ucieczki, pogadalem do niego troche i dlugo i troche sie uspokoil Umiech  teraz probuje znalezc spokoj i harmonie siedzac na galazce(belce, nie wiem jak to sie zwie) Umiech

Peril
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wa-wa

« Odpowiedz #42 : Lipca 01, 2011, 03:25:45 »

żerdce:)

stanley151
Go
« Odpowiedz #43 : Lipca 02, 2011, 06:22:27 »

WPodaję mlecz,gwiazdnicę,tasznik ,żywokost lekarski,który specjalnie zasadziłem na moim podwórku,babkę lancetowatą oraz zwykłą,szpinak oraz sałata.

Gdie moge kupic nasiona tych zielsk?zasadziłbym je w doniczce w domu Umiech

one sa jakos trudno dostepne?

stanley151
Go
« Odpowiedz #44 : Lipca 02, 2011, 06:55:18 »

jestem juz prawie pewien ze to samczyk, puszczam mu spiew kanarkow i chlopak probuje ich dogonic Chichot, fajne to Chichot

Strony: 1 2 [3] 4 5 6   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!