Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 10, 2025, 04:53:21 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj poznasz wszystko o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: [1]   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Rozbudzanie glosterów  (Przeczytany 3370 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
kuba
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Netykieta: Pisz posty z treścią.
Wiadomoci: 141

« : Stycznia 13, 2012, 06:30:07 »

Czy to prawda, że ciężej jest rozbudzić do lęgów glostery niż na przykład agaty czerwone. Co robić aby jak najlepiej rozbudzić ptaki tej rasy?

kuba
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #1 : Stycznia 13, 2012, 08:02:42 »

I jeszcze jedno. Glostery ma od niedawna. Są to bardzo spokojne ptaki. W szczególności mój samiec z koronką. Więc skoro są to tak spokojne ptaki jak poznać u nich gotowość do lęgów?

Damian908
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Olkusz - Niesułowice
Wiadomoci: 481

« Odpowiedz #2 : Stycznia 13, 2012, 09:27:13 »

Ja jestem średnio doświadczonym hodowcą ale wydaje mi się , że coś w tym co piszesz prawdy może być . Samce średnio mi się rozbudzają ale wydaje mi się , że to wina pogody i tego , że jest mało słońca a na dodatek ja mam małe okno. Sam już nie wiem po przeczytaniu twojej wiadomości , zobaczymy co inni napiszą. Samca łatwo można rozpoznać po kuprze , gdy jest rozbudzony ma sporo większy.

Sygnum - D027
kuba
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #3 : Stycznia 14, 2012, 09:54:16 »

Ja obecnie samcom doświetlam także ze światłem nie ma problemu. Problem natomiast mam z samcem korona. Wydaje mi się, że od przez swoją czuprynę ledwo co widzi. Śpiewać ptaki śpiewają, lecz nie non-stop. Odpowiednio przygotowane mam już agaty czerwone oraz herceńskie. Z glosterami to mój pierwszy rok i widząc ich ogólny spokój nie wiem czego dopatrywać się jeżeli chodzi o zachowania lęgowe. Samiec korona nie skacze po klatce jak oszalały, ponieważ widok przysłaniają mu piórka i nie wiem, czy liczyć tylko na śpiew?

Balcar
Uczeń3
Nowy użytkownik

Orzesze-Królówka
Wiadomoci: 219

« Odpowiedz #4 : Stycznia 14, 2012, 12:29:33 »

Ja hodowałem glostery kilka lat i przygotowywałem je tak samo ja kolorowe i nigdy nie było problemu z rozbudzeniem samców. A jeżeli ma wielką koronkę to mu ja przytnij nad oczami.

kuba
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #5 : Stycznia 14, 2012, 04:54:00 »

Może... Jednego samca glostera mam już strasznie mocno pobudzonego, ale i samiczka consort wykazuje już objawy zainteresowania legami. Niestety psują do niej tylko dwa samce. Jeden to ten mocno pobudzony consort, a drugi to nie pobudzona korona. Wszystko było by w porządku i połączył bym samicę z pobudzonym consortem, lecz ma on pewien defekt - nie wyrosły mu palce u jednej nogi i ma taką jakby zaciśniętą pięść. Boję się, że to defekt genetyczny i ptak może go przekazać kolejnemu pokoleniu, dlatego nie chcę ryzykować łączenia...
Nie mam pojęcia co robić, aby przyśpieszyć proces gotowości samca korona.

Strony: [1]   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!