Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Stycznia 29, 2026, 02:34:26 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj poznasz wszystko o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: [1]   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Mój pierwszy kanarek  (Przeczytany 2811 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
kanarinios22
Amator
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 2

« : Padziernika 07, 2012, 12:19:14 »

WITAM wszystkich forumowizców jestem świezym użytkownikiem mojego kanarka mam od tygodnia a złapałem go w ogrodzie u siebie siedzac zauważyłem jak przysiadł jakiś ptaszek koloru jasno pomarańczowego zmeczony i zabrałem go do domu na drugi dzien zapytałem w sklepie zologicznym jaki to gatunek i kupiłem klatke i tak jest u mnie od tego czasu.Polubiłem go i widze ze mu sie spodobalo u mnie.Widac ze to zdrowy energiczny okaz i nawet pięknie podśpiewuje.Moje pytanie jak poznac czy to samiec czy samica i zastanawia mnie obrączka na nużce zielona z numerem pytalem w okolicy czy komus nie zginał ptaszek ale nikt sie nie zgłasza wiec zostaje u mnie bo lubie zwierzeta a powiem ze mnie wciagnelo bo bardzo lubie obserwowac zachowanie zwierzat a sam opiekuje sie akwarium od paru lat i idzie mi niezle.

stanley
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 114

Pozdrawiam

« Odpowiedz #1 : Padziernika 07, 2012, 01:04:09 »

uratowales zycie Umiech

jesli spiewa to samiec, samiczki nigdy nie mialem wiec nie wiem jakie odglosy wydaja

na tej stronie masz spiewy roznych ras:

http://kanarek.net.pl/index.php?option=kanarek

oczywscie nie koniecznie twoj moze byc rasy spiewajacej, oprocz rasy spiewajacej, sa jeszcze rasy kształtne i kolorowe , to takie podstawy  Mrugnicie

ciesz się zdrowiem, ale pamiętaj, że niedługo umrzesz

"jesteście ważniejsi niż wiele wróbli, u Was nawet włosy na głowie są policzone" - Pan Jezus
klapuch
Mariusz Herich-H013
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Katowice
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 2 068

http://glostery.katowice.pl

« Odpowiedz #2 : Padziernika 07, 2012, 04:00:54 »

Witaj,
gratuluję!

Jak możesz to wstaw zdjęcie, a jak kanarek się nie boi to przepisz jeszcze wszystko co ma na obrączce.
To może wiele wyjaśnić.

kanarinios22
Amator
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 2

« Odpowiedz #3 : Padziernika 08, 2012, 09:43:05 »

Dzieki za odpowiedz i zaineresowanie postaram sie zrobic zdjecia mojego kanarka oraz opisac obraczke .Zastanawiam sie jak dobrze go karmic bo teraz podaje karme mieszanke ziaren a czytałem ze marchewka dobrze dziala na wybarwienie moze pomozecie mi w ustawieniu przyzwoitego meni jakie witaminy podawac noi jakie warunki mu zapewnic by czul sie jak najlepiej.Pozdrawiam.

klapuch
Mariusz Herich-H013
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Katowice
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 2 068

http://glostery.katowice.pl

« Odpowiedz #4 : Padziernika 08, 2012, 10:19:30 »

Nie martw się teraz wybarwieniem, możesz dać marchewkę, jabłko, ale musi mieć ziarno podstawowe, jak nie masz dostępu do karmy hodowlanej to kup w sklepie zoologicznym karmę podstawową z wyższej półki.
Witamin na razie nie podawaj.
Z resztą rad poczekam na zdjęcia, bo niektóre kanarki wymagają specyficznej karmy.

zobacz tutaj:
http://glostery.katowice.pl/wyprawka-czyli-co-trzeba-przygotowac/

Strony: [1]   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!