Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 07, 2025, 08:35:06 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj poznasz wszystko o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: 1 2 3 [4]   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Dlaczego zagraniczne stowarzyszenie?  (Przeczytany 22204 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
papuga
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 409

« Odpowiedz #45 : Listopada 23, 2013, 11:59:09 »

Oj, joj,joj!
Jakie z Was dziadziusie! Nie ma czasu na zebranie! Ja natomiast nic nie robię, tylko cały czas czekam na zebranie.
Cały czas o tym mówię, że obecna formuła działania stowarzyszeń z zebraniami już się wypaliła. Mi chodzi o to, żeby osoby takie jak yotan, JAD czy klapuch kierowali stowarzyszeniem i weszli do zarządu. Po co komu fizyczne zebrania? No może jeszcze po to by ktoś poinformował osoby niekorzystające z Internetu o postanowieniach zarządu.
Ja na zebraniu byłem może ze 3 razy, bo i tak nie wszystko rozumiem co Czesi mówią, a i tak dzięki rozmowom telefonicznym wiem co się dzieje w stowarzyszeniu. Myślę, że trzeba isć z postępem i wykorzystywać współczesne możliwości techniczne dla rozwoju hodowli. Owe zebrania nie mogą hamować i unicestwiać hodowli. Młodzież dziś może i chce hodować ptaki, tylko nie ma czasu na takie zebrania.
A jak np. działa PZHKiPE. Prezes jeździ tam na wszystkie zebrania? Dlaczego Czesi, Słowacy czy Niemcy zabiegają o hodowców z Polski. Czy sądzicie, że zależy Im na obecności naszych rodaków na zebraniach?

JAD
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

Tytuły: Hodowca Roku 2013
Wiadomoci: 243

« Odpowiedz #46 : Listopada 23, 2013, 03:37:26 »

Cały czas o tym mówię, że obecna formuła działania stowarzyszeń z zebraniami już się wypaliła. Mi chodzi o to, żeby osoby takie jak yotan, JAD czy klapuch kierowali stowarzyszeniem i weszli do zarządu.
A skąd wiesz, że wymienione osoby nie działają w zarządach?
Twoja wiedza jest nikła.

W sprawie czeskiego związku też masz spore braki!
Przykład?
Proszę. Sędziowie międzynarodowi
http://www.comomj.org/images/stories/OMJ/PDF_juges_2010/Tchequie.pdf
http://www.comomj.org/images/stories/OMJ/PDF_juges_2010/Pologne.pdf
Piszesz, że Czesi mają prawie 30 w OMJ, a tu Polska 10, Czechy 7 Umiech.
Czyżby nie przyszło, Ci do głowy, CSCH to związek hodowców kur i gołębi, królików itp oraz ptaków egzotycznych, a nie tylko.
Może mają 30 sędziów międzynarodowych ale nie w OMJ! Nie sędziów ptaków egzotycznych papuga!

Wydaje mi się, że większość informacji, o których pisałeś są takie prawdzie.

Oczywiście nie neguje tego, że u Czechów może być super.
Jako ludzie bardzo się od nas różnią.

Mimo wszystko w stowarzyszeniu, do którego należę ja – i od 10 lat jestem w jego zarządzie, i cały czas staram się coś robić dla stowarzyszenia i dla promowania hodowli ptaków (a ty?) – jest, pomimo występujących problemów, dobra, koleżeńska atmosfera.
Samo to się nie robi papuga, ktoś musi tego chcieć.

papuga
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #47 : Listopada 23, 2013, 06:58:28 »

A skąd wiesz, że wymienione osoby nie działają w zarządach?
Nie wiem! Napisałem jedynie, że według mnie takie osoby jak yotan, JAD czy klapuch powinny moim zdaniem kierować stowarzyszeniem czy stowarzyszeniami.

ędziowie międzynarodowi
Piszesz, że Czesi mają prawie 30 w OMJ, a tu Polska 10, Czechy 7
Tu po części masz rację. Chodziło mi o sędziów międzynarodowych. Oprócz OMJ są jeszcze inne międzynarodowe stowarzyszenia hodowców ptaków egzotycznych jak choćby World Budgerigar Organization czy World Cockatiel Society, gdzie wymagania stawiane sędziom są nieco wyższe niż te, które stawiam OMJ.

hencho52
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

śląsk
Wiadomoci: 109

« Odpowiedz #48 : Listopada 24, 2013, 03:38:13 »

No i widzicie? Papuga też cżłowiek Duy umiech

yotan widzisz, że miałeś rację a dalsza dyskusja pokazała inne problemy. Mrugnicie

papuga
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #49 : Listopada 25, 2013, 01:48:32 »

Druga strona medalu-przez ten "czeski sen" i bląd związku z obrączkami L.Groda dwa lata temu stracił 21 medali na Mistrzostwach Świata. Przecież jakby cos takiego wydarzylo się w Polsce to związek byłby tak napiętnowany ,że połowa "znawców" chciałaby zamknięcia PFO.
Jeszcze jedno sprostowanie i wyjaśnienie. Groda nie miał wówczas obrączek Cesky Svaz Chovatelu, a jedynie Klubu Chovatelu Andulek.

papuga
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #50 : Listopada 28, 2013, 04:25:15 »

Sędziowie międzynarodowi
Piszesz, że Czesi mają prawie 30 w OMJ, a tu Polska 10, Czechy 7 Uśmiech.

Jeszcze jedno sprostowanie!!!
W ostatnim numerze "Nowej Exoty" w artykule o działalności Polskiej Federacji Ornitologicznej Prezydent Rady Federacji Andrzej Jenczura napisał, że: "Kilkunastu sędziów skupionych w Sekcji Sędziów posiada międzynarodowe uprawnienia do oceny ptaków."
Ustalmy noże wreszcie ilu sędziów międzynarodowych ma Polska i kto ma jakieś braki w tej kwestii!!!  Umiech

Strony: 1 2 3 [4]   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!