Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 10, 2025, 04:04:08 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj znajduje się kopalnia wiedzy o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 14   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Relacja - 76 Ornitologiczne Mistrzostwa Polski - Czeladź 2013  (Przeczytany 92848 razy)
0 uytkownikw i 3 Goci przeglda ten wtek.
papuga
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 409

« Odpowiedz #105 : Stycznia 15, 2014, 12:43:19 »

Ja zarejestruję się zaraz na innym forum i jeszcze zacznę niszczyć reputację sympatycznego wortalu.
Bardzo proszę nie zmieniać kontekstu moich wypowiedzi.

Napisałem:
Jacky, Mark, klapuch zwrócicie uwagę temu gościowi.
A co to zmieni? Możecie mnie zbanować i pousuwać moje wypowiedzi, jeśli jest to dla Was niewygodne. Ja zarejestruję się zaraz na innym forum i jeszcze zacznę niszczyć reputację sympatycznego wortalu.
Mój wpis miał uświadomić JAD-owi, że zwracanie uwagi, żeby nie kontunuować jakiegoś wątka jest bezcelowe. Można przecież kontynuować ten wątek na innym forum. Oczywiście w przypadku zbanowania opisałbym też ten fakt na innym forum, co jak sądzę, nie pozostałoby bez wpływu na reputację serwisu.

Jacky
Administrator
Aktywny użytkownik
*

Łódź
Netykieta: Nadzór mam nad Adminem
Wiadomoci: 2 752

« Odpowiedz #106 : Stycznia 15, 2014, 01:48:15 »

Już nie nadążam za tym wątkiem!

A co to zmieni? Możecie mnie zbanować i pousuwać moje wypowiedzi, jeśli jest to dla Was niewygodne. Ja zarejestruję się zaraz na innym forum i jeszcze zacznę niszczyć reputację sympatycznego wortalu.
Od początku działania wortalu nie banowaliśmy nikogo kto wyrażał poglądy inne (nawet skrajnie odmienne) od poglądów administratorów czy redaktorów. Przecież odmienne zdania to przyczynek do dyskusji, która jest istotą forum.

3 osoby to mało? A jak sądzisz ilu jest członków w zarządach dużych światowych koncernów?
Prawdę mówiąc nie wiem, ale z pewnością światowe koncerny mają jakieś struktury w terenie, których brakuje PFO.

Nie bardzo wiem, jak się ustosunkować do dalszych rozważań papugi. Kluczową sprawą jest zapewne kwestia kto był organizatorem OMP w Czeladzi w 2013 r. Zagadnienia prawne z reguły były mi obce nie chcę się wypowiadać na ten temat.

Ja osobiście zgłosiłem się do pracy w Radzie Federacji by mieć wpływ min. na to jak funkcjonuje PFO i na jakim poziomie organizowane są MP - czy będą zainteresowani czas pokaże.
Wreszcie się coś zmieniło w kwestii chętnych do pracy. Może Twój przykład pociągnie innych.

Napisałeś że po rozmowie ze mną nie zapiszesz się do żadnego stowarzyszenia w Polsce - chłopie duma mnie teraz rozpiera że się tak dobrze przyczyniłem polskim stowarzyszeniom.
Papuga napisał jedynie, że obecnie obserwuje działanie stowarzyszeń hodowców i "może za jakiś czas uda mi się znaleźć jakieś godne stowarzyszenie i wstąpić w jego szeregi". Cóż mogę dodać? Zapraszam do PZHKiPE. Wiele się tu zmienia i jest coraz lepiej.

Wypowiedzi papugi z pewnością wywołują emocje. Na pewno nie można być wobec nich obojętnym. Jedna wystawa a tyle różnych spraw i problemów. Papuga niewątpliwie rozłożył wystawę na czynniki pierwsze, ale to pokazuje również o ile kwestii musi zadbać organizator wystawy. Duża wystawa musi mieć duże zaplecze logistyczne. Organizator musi przewidzieć szereg problemów. Nie tylko ludzie i sprzęt decydują o sukcesie organizacyjnym, ale przede wszystkim organizacja. Jeśli coś gdzieś szwankuje, to trzeba szybko poprawić, udoskonalić, aby ta szwankująca rzecz nie popsuła całej wystawy.

pigmej
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Śląsk, Pszów
Wiadomoci: 292

« Odpowiedz #107 : Stycznia 15, 2014, 04:04:13 »

Yotan pisząc o braku wiedzy u papugi mam na myśli ocenę ptaków i sposób działania stowarzyszenia PZHKiPE. Zauważ że co do wątków na temat Mistrzostw Polski nie wypowiadam się bo nie jestem kompetentny. Owszem papuga stara sie pokazać co było nie tak na tej imprezie i to jest ok ale pisanie o honorze członków rady i o tym co mogą o co nie mogą wydaje mi się wielkim przegięciem ze strony osoby, która nie jest prawnikiem a co najważniejsze nie należy do żadnego stowarzyszenia. Owszem wypowiadać się może, ale jego wiedza sprowadza się do kopiowania dokumentów PFO i rozżalania się nad nimi. Czy widziałeś u niego aby jedną propozycje poprawy czegokolwiek - konkret, nie jak to jest gdzieś. Sposób Jego wypowiedzi jest dokładnie taki jak napisałem wcześniej - zwykłe trolowanie w celu zaistnienia i tyle.

CarIvan
Go
« Odpowiedz #108 : Stycznia 15, 2014, 11:16:39 »

Odnoszę podobne wrażenie. Wg mnie papuga - mimo różnych uwag od Userów o jego braku wiedzy - jest merytorycznie przygotowany do dyskusji. Natomiast jego dyskusyjni "przeciwnicy" albo próbują go obrazić, albo chowają głowę w piasek.
Mnie nie przeszło przez myśl kogokolwiek obrażać ale kolega papuga rozpisując się nad błędami jakie istnieją w PFO czy tymi jakie były popełnione na MP a nie działając nic w tym kierunku by samemu przyczynić się do ich wyeliminowywania, nie poprawi zarówno działania PFO, jego dalszego istnienia w takich relacjach z związkami czy stowarzyszeniami by wszyscy byli zadowoleni (to może być nawet niewykonalne przez kogokolwiek) oraz by każde kolejne MP były dla ptaków z lepszymi dla nich warunkami, spokojniejsze dla hodowców by mogli spać spokojnie z świadomością że ich przychówek ma zapewnione wszystko co potrzeba i odpowiednią opiekę zarówno odpowiedzialnych osób zajmujących się ptakami jak i weterynaryjną a dla zwiedzających by było przyjemnością wejście na taką wystawę, oraz giełdę dla potencjalnych nabywców tego wspaniałego hobby, jakim jest obcowanie z ptakami poprzez posiadanie nawet pojedynczego ptaka lub chów na większą skalę. To my jako hodowcy powinniśmy uwrażliwiać młodsze pokolenie na piękno przyrody i uwrażliwiać ich a wręcz zachęcać by stali się posiadaczami jakiegoś ptaka. By bywali na takich wystawach. Samo pisanie o tym na wortalu bez chęci konstruktywnego działania to jak rozrzucanie obornika po piasku by uzyskać choć trzeciej klasy grunty rolne.  Mrugnicie

Granos
Go
« Odpowiedz #109 : Stycznia 16, 2014, 12:50:55 »

hola hola ! Proszę mnie tu nie obrażać ! Ja mam trzeciej klasy grunty rolne i owoce rosną jak ta lala ;p.

CarIvan
Go
« Odpowiedz #110 : Stycznia 16, 2014, 09:03:55 »

Bartek ja cię nie obrażam, dałem tylko porównanie bo trzecia klasa gruntu uznawana jest za bardzo dobrą ale by zrobić z piasku trzecią klasę trzeba być geniuszem.  Mrugnicie

yotan
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Solec Kujawski
Tytuły: Hodowca Roku 2014
Wiadomoci: 1 984

« Odpowiedz #111 : Stycznia 16, 2014, 09:17:21 »

BreederGoulda: nie do końca się z Tobą zgodzę. Wg mnie samo zabranie głosu w tej to już coś. Bo nie można pop prstu udawać, że wszystko jest w porządku. Każda rewolucja zaczynała się od jednej osoby, żeby potem rozwinąć się w prawdziwy przewrót i spowodować zmiany.
Nawet jeśli papuga nie podaje konkretnych rozwiązań, to naświetla chociaż problemy, które istnieją. Nawet jeśli nie o wszystkim wie albo niektóre z tych zarzutów są nietrafione zaupełnia bądź tylko nieznacznie rozmijają się z sednem, to i tak powinno to spowodować jakieś zmiany. Chociażby naprostowanie niektórych faktów. Bo w wypowiedziach papugi ja nie widzę tylko jego ego, ale widzę odzwierciedlenie myślenia całego środowiska hodowców, a przynajmniej jego znacznej większości. Po prostu on pisze to, co myślą nasi "szeregowi" hodowcy, często tacy, którzy nie zrzeszają się w stowarzyszaniach, bo nie chcą uczestniczyć w tym bałaganie. Być może RF zauważy to wreszcie, być może znajdzie się ktoś, tak jak Ty BreederGoulda, kto zgłosi się na ochotnika do pomocy PFO. Pytanie tylko, czy takie osoby są dla nich rzeczywiście potrzebne. Bo z jednej strony mamy to: http://www.pfo.info.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=346:oferta-pracy-spoecznej-na-rzecz-pfo&catid=24:informacje-rf&Itemid=24, ale z drugiej strony nie wierzę, że wśród tylu polskich hodowców nie ma nikogo, ani jednej jedynej osoby, która nie zechciałaby w czymś pomóc. Może po prostu tacy ochotnicy nie przeszli castingu? Może za dużo musieliby widzieć, słyszeć albo się dowiedzieć, jeśliby zachciano im pozwolić na taką bezinteresowną pomoc?

CarIvan
Go
« Odpowiedz #112 : Stycznia 16, 2014, 10:13:05 »

yotan czas pokaże jak skład Rady Federacji się ustosunkuje do mojego zgłoszenia. Po części się z tobą też zgodzę że rozmawiać merytorycznie min. o tym co zasugerował papuga należy ale nie powinno się bić piany jednocześnie nic więcej nie chcąc zrobić. Krytykować łatwo, poddać się krytyce i czynne działać gorzej. Ja też krytykowałem MP w Czeladzi w tym roku i to jak zostały zorganizowane i jasno napisałem gdzie były błędy, to co poniektórzy twierdzą że ich nie było albo że jest to akceptowalne i nic w tym złego. Ja jednak w przeciwieństwie do kolegi papuga miałem odwagę zgłosić się do Rady Federacji PFO by czynnie coś zrobić z niedociągnięciami jakie nadal trwają bym w tym roku jak będzie wystawa MP w Czeladzi nie musiał oglądać tego co w 2013. Czy rada Federacji wykaże chęć współpracy i jak napisałeś czy da się przejść casting, czy to ogłoszenie o potrzebie zatrudnienia w danych działach PFO do prac oczywiście społecznych to tylko mistyfikacja - zobaczymy.  Mrugnicie

papuga
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #113 : Stycznia 16, 2014, 10:41:35 »

Oczywiście byłem przekonany, że będziesz mnie chciał wkręcić tylko byłem ciekaw jak to zrobisz, nie powiem całkiem nieźle się to zapowiadało,ale oczywiście znowu wyszedł twój brak wiedzy albo wiedza częściowa
Pomyliłeś chyba papugę z pigmejem. Przecież to Ty, sędzia Polskiej Federacji Ornitologicznej, specjalista od sekcji D i E nie rozpoznałeś rasy kanarka, którego zamieściłem na zdjęciu. Nie będę tego komentował!

Napisałeś że po rozmowie ze mną nie zapiszesz się do żadnego stowarzyszenia w Polsce - chłopie duma mnie teraz rozpiera że się tak dobrze przyczyniłem polskim stowarzyszeniom.
Nie będę się zapisywał do stowarzyszenia, które jak podałeś ma 6 zebrań w roku! Ja taki zdolny ja Ty nie jestem! Uczę się hodowli latami, na zebraniach również. Ilość zebrań jest akurat adekwatna do stanu OMP. Nie byłem na zebraniu w Twoim oddziale, bo nawet nie raczyłeś mi odpisać czy mogę przyjść jako wolny słuchacz, czy muszę od razu wstąpić do związku. Chciałem sprawdzić jakość tych zebrań.

Od straszenia są duchy, od obiecywania św. Mikołaj a twoje wpisy stają się już niesmaczne bo nietaktowne są od dawna. Co zaś samej rejestracji to nie mów hop póki nie skoczysz, wystarczy twoje ip rozesłać do Adminów innych for by założyli bana i g...o się gdziekolwiek zarejestrujesz - jeśli mam być szczery.
Chcesz zmian weź się do roboty i zgłoś się jako Organizator MP w tym roku, również do tego jest nabór w PFO, pokażesz jakie błędy popełnił w tym roku organizator a narobił ich wiele, wyeliminujesz nieprawidłowości i wystawa będzie na takim poziomie jak w Niemczech czy Włoszech. Klepać na forum potrafi każdy ale samemu coś zrobić to już problem a wiesz dlaczego bo trzeba wziąć za to realną odpowiedzialność a wpisy na forum nie są miarodajne nawet w przypadku jakiejkolwiek sprawy sądowej.

Ja osobiście zgłosiłem się do pracy w Radzie Federacji by mieć wpływ min. na to jak funkcjonuje PFO i na jakim poziomie organizowane są MP - czy będą zainteresowani czas pokaże.
Mam mieszane uczucia co do Twojej kandydatury. Ale dobrze, że się zgłosiłeś, bo poznasz metody pracy PFO. Może też uda Ci się przeforsować coś z tego co chciałbyś robić. W każdym razie masz duże szanse, bo w PFO gorzej już być nie może.

Od początku działania wortalu nie banowaliśmy nikogo kto wyrażał poglądy inne (nawet skrajnie odmienne) od poglądów administratorów czy redaktorów. Przecież odmienne zdania to przyczynek do dyskusji, która jest istotą forum.
To dobrze, bo już myślałem, że podzielacie zdanie JAD-a i pigmeja.

CarIvan
Go
« Odpowiedz #114 : Stycznia 16, 2014, 10:58:27 »

Mam mieszane uczucia co do Twojej kandydatury.
Niby dlaczego skoro wcale mnie nie znasz? Pamiętaj jedno - nowa miotła zawsze lepiej zamiata - jeśli będzie taka możliwość to oczywiście że postaram się forsować to co uważam za nieprawidłowo wykonywane przez zarządzających obecnie PFO, czy pozwolą sobie na to by ktoś nowy, z innym spojrzeniem na pracę PFO dla Stowarzyszeń i Zrzeszeń zaczął wprowadzać zmiany czas pokaże. PFO ma być dla Stowarzyszeń i Zrzeszeń a nie odwrotnie i to zarządzający PFO oraz osoby mające czynny udział w konstruowaniu PFO i działający na rzecz: - poprawy jakości zarówno ptaków w hodowlach, wystaw regionalnych jak i OMP oraz dbania o rozwój każdego z członków PFO: - powinni wykazywać się chęcią działania by z biegiem lat można było dorównać np. organizacjom mistrzostw w Niemczech, Holandii czy Włoszech a ptaki jakie znajdą się na OMP by dorównywały tym z zachodu lub były od nich na wyższym poziomie. Tego się nie zrobi w rok czy dwa lata, na gruntowne zmiany spojrzenia PFO na Stowarzyszenia jak i samych hodowców oraz zachęcanie i motywacja do zrzeszania się w szeregach PFO potrzeba czasu i tego by obecny zarząd PFO dopuścił do głosu tych co patrzą na obecną pracę PFO z poziomu hodowcy oraz pozwolił im na wprowadzenie zmian jakich sam zarząd PFO nie dostrzega.  Mrugnicie 

yotan
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Solec Kujawski
Tytuły: Hodowca Roku 2014
Wiadomoci: 1 984

« Odpowiedz #115 : Stycznia 16, 2014, 11:25:50 »

BreederGoulda, chyba właśnie się zdyskwalifikowałeś... (z kandydatury na pomocnika PFO)

CarIvan
Go
« Odpowiedz #116 : Stycznia 16, 2014, 11:51:20 »

BreederGoulda, chyba właśnie się zdyskwalifikowałeś... (z kandydatury na pomocnika PFO)
Nie mam zamiaru wchodzić w skład Rady Federacji PFO by przyklaskiwać temu co jest obecnie bo do niczego to nie doprowadzi.

klapuch
Mariusz Herich-H013
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Katowice
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 2 068

http://glostery.katowice.pl

« Odpowiedz #117 : Stycznia 16, 2014, 05:51:18 »

Mam mieszane uczucia co do Twojej kandydatury

Papuga, a kto, Twoim zdaniem, powinien się zgłosić?

A jak już rozmawiamy - BreederGoulda czy możesz zdradzić tajemnicę do jakiej sekcji się zgłosiłeś?

CarIvan
Go
« Odpowiedz #118 : Stycznia 16, 2014, 06:03:17 »

A jak już rozmawiamy - BreederGoulda czy możesz zdradzić tajemnicę do jakiej sekcji się zgłosiłeś?
  Oczywiście - do CIH oraz związanej z egzotyką ale możliwe że będzie możliwość i w Organizacji MP 2014 mieć coś do powiedzenia.  Mrugnicie

papuga
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #119 : Stycznia 17, 2014, 11:51:57 »

Papuga, a kto, Twoim zdaniem, powinien się zgłosić?

Ktoś, kto będzie robił tam swoje, nawet wbrew panującym układom i jednocześnie przestrzegał prawa, nawet wydanego przez Radę Federacji.

Strony: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 14   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!