Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 07, 2025, 07:21:23 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj poznasz wszystko o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: 1 [2] 3   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Mistrzostwa Niemiec 2014  (Przeczytany 14147 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
pigmej
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Śląsk, Pszów
Wiadomoci: 292

« Odpowiedz #15 : Stycznia 06, 2014, 10:08:50 »

Canarissimo zgadzam sie zupelnie ze sprzedaz ptakow na gieldzie za 2,50 to porazka ktora windowala cene w gore, a katalog owszem dla zwiedzajacych 10 ero i dla wystawcow tez 10 obowiazkowo. Szkoda ze sie nie spotkalismy sie na wystawie w sobote Mrugnicie

yotan
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Solec Kujawski
Tytuły: Hodowca Roku 2014
Wiadomoci: 1 984

« Odpowiedz #16 : Stycznia 06, 2014, 10:11:55 »

Bałem się napisać o tych 2,5€ za ptaka na giełdzie, bo po przeczytaniu karty zgłoszeniowej byłem przekonany, że mi to gość źle wytłumaczył. Ale to tłumaczy jakość giełdy i ceny ptaków. Nie wiem, jak to było na poprzednich Mistrzostwach, ale mam nadzieję, że Organizator wyciągnie odpowiednie wnioski.

yotan
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Solec Kujawski

« Odpowiedz #17 : Stycznia 06, 2014, 10:14:55 »

Ja pierniczę. Jakby to było u nas to papuga i inni by Radę Federacji zjedli żywcem Umiech.
Co racja to racja!  Duy umiech

pigmej
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Śląsk, Pszów

« Odpowiedz #18 : Stycznia 06, 2014, 10:18:41 »

Yotan takie zasady obowiazuja od 3 lat a poziom gieldy zgadzam sie w zupelnosci - tragedia. Wchodzac okolo 9 30 w sobote (otwierano o 9) mozna bylo na palcach rak policzyc dobre ptaki a reszta sieczka i padaka za kosmiczne ceny Zo

yotan
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Solec Kujawski

« Odpowiedz #19 : Stycznia 06, 2014, 10:25:26 »

Nie znam się na kanarkach, ale wchodząc na giełdę 24h później widziałem tylko jednego wartościowego astrylda, samca amadyńca, którego chciałem kupić, ale był w parze z cenką samicą w cenie 65€. Nie zdecydowałem się i teraz żałuję.

pigmej
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Śląsk, Pszów

« Odpowiedz #20 : Stycznia 06, 2014, 10:38:09 »

Sposob w jaki sprzedaja Niemcy ptaki jest juy ogolnie znany: sprzedawanie w parach zawsze - jeden super drugi strach sie bac Umiech i cena tak ustalona jak za tego super plus 20 euro Duy umiech. Czasem jak sie znajdzie normalnego hodowce sprzeda tego dobrego bez balastu za ludzka cene.

canarissimo
Redaktor
Nowy użytkownik
*

Aachen
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 387

fan izabelek

« Odpowiedz #21 : Stycznia 07, 2014, 08:58:37 »

Widzialam wiele klatek z cena za parke, ale kupilam z nich pojedyncze ptaki - bo po zapytaniu okazalo sie, ze nie maja nic przeciwko sprzedaniu oddzielnie.  Fakt, ze cena za parke byla o 5-10 euro nizsza.  Ale to jest ok, choc sama bym tak nie robila.  Po co ktos ma kupowac mojego ptaka, jesli go autentycznie nie potrzebuje. 

Niektorzy na pewno mieli jeszcze ptaki w aucie.   Mrugnicie  W koncu taka cena odstrasza, zeby wystawic wszystkie na gieldzie. 

Dwa niszczace sie realia:
1. Nie wolno handlowac na parkingu - takie sa wymogi zezwalajacych wladz. 
2. DKB stawia takie ceny na gielde, ze mozna sie niezle splukac wystawiajac WSZYSTKO.  Wiec koledzy hodowcy trzymaja czesc ptakow w aucie. 

Bez sensu.  Powinni oczywiscie pilnowac trzymania sie zasad, ale jednoczesnie byc po stronie NAS, hodowcow - nie patrzec wylacznie na zarobek, a na zysk emocjonalny: zadowolonych hodowcow, chetnie korzystajacych z ofert DKB.  To by dala mozliwosc dobrego i spokojnego sprzedawania nadwyzek hodowlanych. 

canarissimo
Redaktor
Nowy użytkownik
*

Aachen

fan izabelek

« Odpowiedz #22 : Stycznia 07, 2014, 09:01:43 »

Wyniki - ale jedynie jako lista championow, opublikowane sa na dkb-online.de -> mesiterschaften -> 66 DM 2014
Nie da rady bezposrednio zlinkowac. 

yotan
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Solec Kujawski

« Odpowiedz #23 : Stycznia 07, 2014, 09:26:55 »

Sposob w jaki sprzedaja Niemcy ptaki jest juy ogolnie znany: sprzedawanie w parach zawsze - jeden super drugi strach sie bac Umiech i cena tak ustalona jak za tego super plus 20 euro Duy umiech. Czasem jak sie znajdzie normalnego hodowce sprzeda tego dobrego bez balastu za ludzka cene.
Myślałem, że uda mi się zdobyć coś z wystawy, a jak się okazało, że jest to nieosiągalne i wróciłem po ptaka, to gość przede mną wziął wszystkie ptaki od sprzedawcy i nie załapałem się na swojego amadyńca. A cena nie była wysoka - przy mnie koledzy brali z wystawy kanarki za 100euro/szt. bez mrugnięcie okiem i bez targowania i wiem, że daliby więcej, jakby było trzeba. Sam pewnie byś dał Duy umiech
canarissimo, ludzie mieli ptaki w samochodach. W niedzielę uczestniczyłem w trzech takich "transakcjach" - o jednej z nich dobrze wiesz Mrugnicie.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 07, 2014, 09:41:34 wysane przez Luka » Zapisane

papuga
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 409

« Odpowiedz #24 : Stycznia 07, 2014, 12:33:00 »

Witam
Czy niemieckie DKB podobnie jak polska PFO publikuje na swoich oficjalnych stronach internetu wyniki z Mistrzostw Niemiec wraz z punktacją konkursową ? Mistrzostwa się wczoraj zakończyły.
Pozdrawiam

Już rok temu nie podawali nawet zwycięzców klas.
Dziwne. Są jedyni w takim działaniu na szczęście.

wyobrazcie sobie ze w Niemczech kradna mistrzowskie ptaki i to juz pierwszego dnia. W tym roku ptak mojego kolegi 3 x DM 1 x v-ce DM zostaje wyniesiony z klatka i nikt nie reaguje, w sumie na tych mistrzostwach zostalo skaradzionych okolo 12 ptakow z czolowych kolekcji. Zeby bylo ciekawiej to wielokrotny DM w czerwonej mozaice Schnelle zostal 2 lata temu okradziony ze wszystkich swoich ptakow podczas pakowania i opuszczania wystawy.

Zainteresowalem sie rowniez co organizator zrobi w stosunku do hodowcow ktorym skradziono ptaki i ku mojejmu zdziwieniu NIC - ptaki w Niemczech wystawia sie na wlasna odpowiedzialnosc.

No to płacenie za ptaka na giełdzie jest niezłe:).
Maskara!

Niech by choc to bylo 1 Euro, ale 2,50 Euro to masakra.  Kazdy windowal ceny ptakow tak, zeby sie splacily potem te niesprzedane.  No i dlatego wlasnie bylo pilnowane, zeby nie wnosic innych ptakow na gielde, ani nie handlowac nimi tam lub na parkingu. Bo to w koncu duze straty.  Bardzo irytujace, ze nie mozna po lludzku odsprzedac zamowionych nadwyzek, ktore przeciez nie maja po co trafiac na gielde i tam w stresie stac, jesli sa juz zamowione.

Jad jeszcze jedno co cie zaskozcy na gieldzie jak sam sprzedawales to 2,50 za ptaka, a jak nie cchiales stac tylko zostawiles ptaki do sprzedazy to 2,50 + 10% ceny za jaka zostal sprzedany Chichot

poziom gieldy zgadzam sie w zupelnosci - tragedia. Wchodzac okolo 9 30 w sobote (otwierano o 9) mozna bylo na palcach rak policzyc dobre ptaki a reszta sieczka i padaka za kosmiczne ceny Złość

Sposob w jaki sprzedaja Niemcy ptaki jest juy ogolnie znany: sprzedawanie w parach zawsze - jeden super drugi strach sie bac Uśmiech i cena tak ustalona jak za tego super plus 20 euro Duży uśmiech.

DKB stawia takie ceny na gielde, ze mozna sie niezle splukac wystawiajac WSZYSTKO.

Żadnych pozytywów? Po co tam jeździcie. Wszystko dużo lepsze i tańsze mamy przecież w Czeladzi.

pigmej
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Śląsk, Pszów

« Odpowiedz #25 : Stycznia 07, 2014, 12:57:08 »

Żadnych pozytywów? Po co tam jeździcie.
Bo lubimy ogldac wybitne ptaki, a czasem kupic cos dobrego niestety drogiego Mrugnicie

papuga
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 409

« Odpowiedz #26 : Stycznia 07, 2014, 01:18:59 »

Czyli jednak warto było i jednocześnie wiadomo, że żeby obejrzeć wybitne ptaki trzeba pojechać za granicę.

JAD
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

Tytuły: Hodowca Roku 2013
Wiadomoci: 243

« Odpowiedz #27 : Stycznia 07, 2014, 01:33:02 »

Żadnych pozytywów? Po co tam jeździcie. Wszystko dużo lepsze i tańsze mamy przecież w Czeladzi.

papuga wystarczy, że ty jesteś pozytywem.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 07, 2014, 02:27:29 wysane przez klapuch » Zapisane

canarissimo
Redaktor
Nowy użytkownik
*

Aachen

fan izabelek

« Odpowiedz #28 : Stycznia 07, 2014, 05:14:09 »

Chichot

Papuga ma racje - zacietrzewil nas jeden temat i nie napisalismy zadnej relacji ogolnej.

Ja bylam bardzo zadowolona z tego dnia i za rok pojechalabym najchetniej na dwa dni z hotelem.  Duy umiech  Przede wszystkim fajnie spotkac tylu ludzi i pogawedzic, zapoznac sie w ogole...  To byl moj pierwszy raz na mistrzostwach i przywiozlam bardzo duzo pozytywnych emocji.  Bylam wczesniej w Kassel, ale tam nie bylo tak towarzysko jak w Bad Salzuflen.

canarissimo
Redaktor
Nowy użytkownik
*

Aachen

fan izabelek

« Odpowiedz #29 : Stycznia 07, 2014, 05:20:00 »

Fakt, Yotan.  Nawet sie martwilam, zeby Was nikt nie pogonil, bo wielu hodowcom handel na parkingu konczyl sie atakiem zdenerwowanych ochroniarzy.  Choc nie wiem do tej pory CO mogliby wlasciwie zrobic poza nakrzyczeniem...  Zaareszotwac, czy jak? 

Mam nadzieje, ze za rok wiecej z Was poznam osobiscie.  Z kilkoma polskimi hodowcami udalo mi sie chwilke pogawedzic, cos pomoc, czy ptaki przekazac.  Pomoge tez chetnie na gieldzie, jak bedzie trzeba cos zapytac.   Wszystko na moje mozliwosci - bo mam maly "przebieg" hodowlany, wiec nie znam jeszcze az tylu ludzi, zeby zalatwiac jakies grubsze sprawy. 

Do zobaczenia za rok!

Strony: 1 [2] 3   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!