Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 07, 2025, 11:00:28 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj pogłębisz swą wiedzę o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: [1]   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: ile ptatków do fruwalki  (Przeczytany 4317 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
Raza93
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Niemcy NRW
Wiadomoci: 20

« : Lipca 03, 2014, 12:38:11 »

Witam ile waszym zdaniem mógłbym miec kanarkow ( Miniatura Hiszpanska ) w fruwalce 103x40x40 ?

CarIvan
Go
« Odpowiedz #1 : Lipca 03, 2014, 07:52:33 »

Nie więcej jak 10-ęć by miały dość miejsca.  Mrugnicie

cieslm
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Dzierżoniów
Wiadomoci: 185

CIH C033

« Odpowiedz #2 : Lipca 04, 2014, 07:53:52 »

ja w 120x50x60 mam 14- razza  i 6- hosso ,trochę walki z rana przy "paszowaniu"  Niezdecydowany  ale tak to jest ok....

nazim
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 6

« Odpowiedz #3 : Lutego 03, 2018, 11:34:06 »

MI marzy się zrobienie fruwalki całorocznej w pokoju. Stąd pytanie - czy mogę do takiej fruwalki dać kilka samców? Rozumiem, że mieszanie samców i samic grozi lęgami, ale czy mogę umieścić tylko samce żeby przy okazji mi śpiewały? Samice z tego względu raczej eliminuję. Na youtube jest kilka filmów ze śpiewającymi samcami w wolierach. Świetnie to wychodzi. Chciałbym coś takiego utworzyć u siebie w pokoju. Czy dorosłe samce mogę być hodowane w jednej klatce? Proszę o odpowiedź, pozdrawiam.

DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.
Wiadomoci: 1 107

« Odpowiedz #4 : Lutego 03, 2018, 03:05:22 »

MI marzy się zrobienie fruwalki całorocznej w pokoju. Stąd pytanie - czy mogę do takiej fruwalki dać kilka samców? Rozumiem, że mieszanie samców i samic grozi lęgami, ale czy mogę umieścić tylko samce żeby przy okazji mi śpiewały? Samice z tego względu raczej eliminuję. Na youtube jest kilka filmów ze śpiewającymi samcami w wolierach. Świetnie to wychodzi. Chciałbym coś takiego utworzyć u siebie w pokoju. Czy dorosłe samce mogę być hodowane w jednej klatce? Proszę o odpowiedź, pozdrawiam.
Nazim,

Samce będą bronić swojego kawałka klatki i może dochodzić do walk. Przy karmniku też będą się biły wiec jeśli masz możliwość to wstaw im takie długie korytko. Przy odpowiednio dużej fruwalce powinno być ok. Pytaniem poszostale to ile samców chcesz trzymać?

Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka

I.G.B.A. - F076 | PZHKiPE o/Częstochowa - F007

Strona PZHKIPE o/Częstochowa  -   www.pzhkipeczestochowa.pl

Serwis ogłoszeniowy  -  www.ptasieoferty.pl

Grupa hodowców Glosterów  -  https://www.facebook.com/groups/286643908520878/
kanarek66
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 72

« Odpowiedz #5 : Lutego 04, 2018, 07:22:03 »

Witam. Częściowo może się to udać ale w okresie pobudzenia lęgowego raczej będzie wojna. Sprawę ułatwi zastosowanie żerdzi lamelowych. Obserwuję to zjawisko bo na jesieni na fruwalce mam kilkanaście samców.

PZHKiPE oddział Radom
Strony: [1]   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!