Jeśli na wystawę którą bym organizował przyjechałby ktoś z Brazylii i Australii to mogę nazwać moją wystawę Międzynarodową albo lepiej Światową?
LaKi jeżeli zorganizujesz wystawę "Łukasz Wejman Show, międzynarodowa, czy światowa" to twoja sprawa.
Natomiast gdy PZHKiPE jest w PFO to już inna sprawa, bo PFO musi przestrzegać statut i regulaminy COM jako jej członek.
Stowarzyszenia będące członkami w PFO zobowiązały się przestrzegać statut i regulaminy PFO, które muszą być zgodne z przepisami COM-owskimi.
Nazwa tej wystawy to: III Otwarte Międzynarodowe Mistrzostwa Podhala PZHKiPE
OGÓLNY REGULAMIN KONKURSÓW I WYSTAW
POLSKIEJ FEDERACJI ORNITOLOGICZNEJ
I. REGULAMIN KONKURSÓW
Rozdział 1
się kłania przyszłemu sędziemu PFO którego powinna cechować rzetelność.
Jak widzę Waszą zawiść! Te śmieszne przekomarzanie, na poziomie dzieci z 1-2 klasy to mi się odechciewa czegokolwiek. Nie chce mi się nawet myśleć o sędziowaniu. Umiecie tylko krytykować i przerzucać się regulaminami. Żaden z Was, nie myśli o tym że członków/hodowców ubywa, niejednokrotnie z przyczyn naturalnych (nawet dinozaury wymierają). Zamiast pomyśleć co zrobić, aby młodzi zaczęli hodować i wystawiać ptaki kłócicie się i swoim zachowaniem odpychanie od siebie potencjalny narybek nowych hodowców. Życzę Wam dużo zdrowia i zapału, aby starczył choć na kilka kolejnych lat....
Kaduk dziękuję za zwrócenie mi uwagi, jednak jak zauważyłeś
zamierzam być sędzią a nie członkiem komisji organizacyjnej wystawę

. W moim mniemaniu sędzia ocenia ptaki według standardu PFO tudzież COM, a nie ocenia przygotowania i zorganizowanie danej wystawy. Ale być może się mylę jestem tylko człowiekiem, który nie żyje tylko paragrafami

więc proszę popraw mnie w razie mojego błędu.
Dziękuje Ci za wymyślenie nazwy dla mojej wystawy, ale chciałbym abyś wiedział że co nieco już w swoim marnym życiu zorganizował i nie musiałem do tego używać swojego nazwiska.

Nie mam parcia na szkło, jak co niektórzy BEZ NAZWISKA tu obecni.
Do Wszystkich i każdego z osobna.
W moim przekonaniu każdy może zorganizować sobie wystawę! I jeśli takie przedsięwzięcie się udaje to chwałą jemu za tą chęci i włożoną prace. Nawet jeśli zorganizowana będzie bez zachowania standardów COM będę bił brawa na stojąco!!! Ponieważ tylko idiota może zniechęcać do organizowania wystaw i propagowania hodowli ptaków. (jakby co to też znajduje się w większości statutów stowarzyszeń)
Bez wystaw nie ma zwiedzających, bez zwiedzających nie ma potencjalnych nabywców
TWOICH ptaków. To tak jakbyś sam sobie zakładał pętle na szyje - może jesteś samobójcą, ja na pewno nie. Niestety jedyne czego się obawiam w życiu to ludzi patrzących na koniuszek własnego nosa. Bez wizji i celu w życiu. Proszę pomyślcie o tym nim zaczniecie się przerzucać postami, których czasem nie chce się czytać.

Pozdrawiam
ŁW