Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 07, 2025, 09:00:27 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj znajduje się kopalnia wiedzy o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: [1]   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: [moderacja]  (Przeczytany 4979 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik
**

Górny Śląsk
Wiadomoci: 1 676

« : Maja 15, 2015, 09:23:12 »

Sam byłem [moderacja].Bywam nim nadal.I powiem Wam,że to fajne zajęcie.

Kiedy byłem małym chłopcem,hej...to biegałem dwie klatki dalej,do takiego faceta,który miał na całej ścianie regał.I robiłem tam za [moderacja].Facet skutecznie zaszczepił mi kanarki w głowie.
Potem bywałem jeszcze [moderacja] u innych hodowców,ale pan Erwin był tym pierwszym.
Pewnie jeszcze będę [moderacja] nie raz,ale czy to wstyd służyć pomocą starszemu hodowcy w zamian za naukę?
Czy [moderacja] musi być głupkiem?Nie,może być inteligentniejszy od mistrza.
To pewna hierarchia w stadzie,szacunek dla starszych,chęć nauki i wiele innych czynników sprawiają,że stajemy się [moderacja].Każdy z nas ma swojego mentora przecież,tak?
A dorobić się [moderacja],to znaczy być szanowanym.To znaczy,że ktoś ocenił Cię na mistrza i chce się od Ciebie uczyć.Czyli zaszczyt.
W radzie federacji,tak sobie myślę,powinni zasiadać hodowcy,z [moderacja].Ale [moderacja] nabiera tu innego znaczenia.Bo jakiego,dajmy tu na przykład,jakiego [moderacja] powinien mieć skarbnik?Sprawnego,młodego,operatywnego,miłego,przystojnego księgowego.Albo lepiej niech ten wykształcony,młody,ambitny księgowy będzie skarbnikiem i ze swoim [moderacja] będzie tylko pilnował,żeby się kasa zgadzała.
A prezydent?Powinien mieć armię [moderacja].To powinna być osoba znana,szanowana,ceniona w środowisku.Będzie miał obok siebie sprawnego księgowego,jakiegoś menadżera ds.organizacyjnych i tak dalej...tacy ludzie są wśród nas.I oczywiście dziękujemy komuchom!
Składka będzie wyższa,każdy będzie robił to,co lubi,na czym się zna,dla dobra polskiej ornitologii i federacja zacznie hulać.Ja będę nosił stoły,Ty będziesz pilnował kasy.
I wszyscy będziemy szczęśliwymi przydupasami.
A kto będzie zapier....?
Wszystko w swoim czasie Umiech
« Ostatnia zmiana: Maja 15, 2015, 10:29:08 wysane przez klapuch » Zapisane

dumny i blady hodowca harceńskich,szlachetnych turkotów
DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.
Wiadomoci: 1 107

« Odpowiedz #1 : Maja 15, 2015, 09:44:45 »

Będzie miał obok siebie sprawnego księgowego,jakiegoś menadżera ds.organizacyjnych

No właśnie, trzeba managera który będzie wiedział jak pozyskać pieniądze i skutecznie je zdobędzie, który zajmie się organizacją, który zadba o cykl spotkań z hodowcami w innym miejscu niż Katowice ! bo hodowców PFO ma w całej Polsce i takie imprezy mają być robione pod hodowców a nie pod RF aby mieli blisko do domu po imprezie. To że ogromna część hodowców jest na Śląsku to każdy wie, ale  jechać do np. Bydgoszczy, Łodzi czy Wrocławia nie jest i tak problemem.

I.G.B.A. - F076 | PZHKiPE o/Częstochowa - F007

Strona PZHKIPE o/Częstochowa  -   www.pzhkipeczestochowa.pl

Serwis ogłoszeniowy  -  www.ptasieoferty.pl

Grupa hodowców Glosterów  -  https://www.facebook.com/groups/286643908520878/
yotan
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Solec Kujawski
Tytuły: Hodowca Roku 2014
Wiadomoci: 1 984

« Odpowiedz #2 : Maja 15, 2015, 10:38:15 »

Sam byłem [moderacja].(...)I robiłem tam za przydupasa.
A co to znaczy?
« Ostatnia zmiana: Maja 15, 2015, 10:29:27 wysane przez klapuch » Zapisane

yotan
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Solec Kujawski

« Odpowiedz #3 : Maja 15, 2015, 10:42:05 »

Darek, nie do końca masz rację. Owszem, przydałyby się spotkania z hodowcami (mniemam, że masz na myśli seminarium) w innych regionach kraju. Problemem jest jednak to, że takie spotkanie trzeba zorganizować na miejscu. Jeśli RF coś organizuje, to łatwiej jest im zorganizować spotkanie w Katowicach, bo są na miejscu, niż w Bydgoszczy albo Łodzi czy Wrocławiu. Mimo całych telekomunikacyjnych dobrodziejstw cywilizacji w postaci telefonów czy internetu. Więc mnie nie dziwi to, że RF urządza seminarium w Katowicach.

wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik
**

Górny Śląsk

« Odpowiedz #4 : Maja 15, 2015, 11:21:26 »

Masz swojego mentora?Gdyby poprosił Cię o pomoc,pomógłbyś?Jesteś jego [moderacja].
Oczywiście wszystko z przymrużeniem oka Umiech
« Ostatnia zmiana: Maja 15, 2015, 10:29:58 wysane przez klapuch » Zapisane

DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.

« Odpowiedz #5 : Maja 15, 2015, 07:38:42 »

Darek, nie do końca masz rację. Owszem, przydałyby się spotkania z hodowcami (mniemam, że masz na myśli seminarium) w innych regionach kraju. Problemem jest jednak to, że takie spotkanie trzeba zorganizować na miejscu. Jeśli RF coś organizuje, to łatwiej jest im zorganizować spotkanie w Katowicach, bo są na miejscu, niż w Bydgoszczy albo Łodzi czy Wrocławiu. Mimo całych telekomunikacyjnych dobrodziejstw cywilizacji w postaci telefonów czy internetu. Więc mnie nie dziwi to, że RF urządza seminarium w Katowicach.

Co racja to racja. Trzeba się cieszyć z wszystkiego co jest robione dla hodowców o ile jest to robione dobrze. Miejmy tylko nadzieję że hodowcy będą zadowoleni z seminarium.
Problem tego że RF musi być na "miejscu" też można rozwiązać - można by powołać przedstawicielstwo terenowe PFO, które by za zadanie miało propagowanie hodowli w regionach oraz organizacji seminariów i innych imprez mogących zachęcić do hodowli ptaków i wstąpienia w szeregi związków nowe osoby.

yotan
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Solec Kujawski

« Odpowiedz #6 : Maja 15, 2015, 07:53:37 »

Masz swojego mentora?Gdyby poprosił Cię o pomoc,pomógłbyś?Jesteś jego przydupasem.
Oczywiście wszystko z przymrużeniem oka Umiech
No nie wiem... Jak się ktoś do mnie zwraca o pomoc i mogę, to mu pomagam. Nigdy nie myślałem, że jestem wtedy jego [moderacja]... Raczej cieszę się, że komuś pomogłem i liczę na to, że jak ja będę w potrzebie  to też z najdzie się jakiś "[moderacja]", który pomoże mi...
« Ostatnia zmiana: Maja 15, 2015, 10:30:30 wysane przez klapuch » Zapisane

yotan
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Solec Kujawski

« Odpowiedz #7 : Maja 15, 2015, 07:54:33 »

Darek, od propagowania hodowli w regionach są stowarzyszenia. I nie powinny czekać na ponaglenia ani oglądać się na PFO - każde stowarzyszenie ma w swoim statucie propagowanie hodowli ptaków.

DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.

« Odpowiedz #8 : Maja 15, 2015, 08:35:39 »

Darek, od propagowania hodowli w regionach są stowarzyszenia. I nie powinny czekać na ponaglenia ani oglądać się na PFO - każde stowarzyszenie ma w swoim statucie propagowanie hodowli ptaków.

No tak, ale mało które stowarzyszenia coś organizuje, a tak to PFO może się tym zająć.
Generalnie wygląda to tak że o czym by nie gadać to i tak wszystko się pląta. Zawsze z czegoś wyjdzie coś nowego.

papuga
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 409

« Odpowiedz #9 : Maja 17, 2015, 01:27:17 »

Problem jest w tym, że ze sprawozdań finansowych PFO wynika jednoznacznie, że PFO ma dużą kasę. Grube tysiące zł leżą w banku i ciekawe na co czekają?

DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.

« Odpowiedz #10 : Maja 17, 2015, 03:37:22 »

Może czekają aż nazbiera się jakiś% na koncie:)

DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.

« Odpowiedz #11 : Maja 17, 2015, 04:06:41 »

yotan wrócę jeszcze do tych ''delegatur PFO" . Takie oddziały mogły by również organizować kwartalnie jakieś spotkania z hodowcami - wim że od tego są stowarzyszenia ale jak pewna część stowarzyszeń nic nie robi a są hodowcy którzy chcą coś robić to powinni mieć szanse się spotkać z kimś z PFO aby przekazać do nich swoje pomysły, zastrzeżenia itp. delegatury takie, odwiedzały by również wystawy organizowane przez stowarzyszenia oraz je kontrolowały a także pomagały w organizacji konkursów/wystaw oddziałowych tym stowarzyszeniom które tego nie robią.
Wiem że mogę to napisać bezpośrednio do PFO ale RF federacji nie może tez zajmować się wszystkim, ale trzeba mieć nadzór nad stowarzyszeniami szczególnie tymi które zamawiają tylko obrączki bo one w żaden sposób nie propagują hodowli ptaków. Od wszystkich stowarzyszeń trzeba wymagać pewnych rzeczy a nie tylko zgarniać co roku kasę.

klapuch
Mariusz Herich-H013
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Katowice
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 2 068

http://glostery.katowice.pl

« Odpowiedz #12 : Maja 17, 2015, 11:27:01 »

wim że od tego są stowarzyszenia ale jak pewna część stowarzyszeń nic nie robi

Wybacz, ale zupełnie Cię nie rozumiem. Według Ciebie jak stowarzyszenie nic nie robi to trzeba powołać nowe stowarzyszenie, które będzie "delegaturą" i które będzie robić spotkania i wykłady zamiast pierwotnego stowarzyszenia?
Pomijając spychologię - za dwa lata będzie trzeba powołać naddelegatury, które będą nadzorować pracę delegatur. itp. itd.
Wnioski się nasuwają same.

DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.

« Odpowiedz #13 : Maja 17, 2015, 11:29:46 »

wim że od tego są stowarzyszenia ale jak pewna część stowarzyszeń nic nie robi

Wybacz, ale zupełnie Cię nie rozumiem. Według Ciebie jak stowarzyszenie nic nie robi to trzeba powołać nowe stowarzyszenie, które będzie "delegaturą" i które będzie robić spotkania i wykłady zamiast pierwotnego stowarzyszenia?
Pomijając spychologię - za dwa lata będzie trzeba powołać naddelegatury, które będą nadzorować pracę delegatur. itp. itd.
Wnioski się nasuwają same.

delegatura miała by byś przedstawicielstwem PFO i nadzorować pracę stowarzyszeń. Skoro RF ogranicza się tylko do aktywności w obrębie Śląska to ktoś musi im pomóc w innych częściach kraju.
Czasem mam wrażenie że nie ma co zbytnio z Wami dyskutować bo RF i tak zrobi co zechce.

wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik
**

Górny Śląsk

« Odpowiedz #14 : Maja 18, 2015, 12:22:21 »

hahahahahahahaha Duy umiech Duy umiech Duy umiech Duy umiech Duy umiech Duy umiech Duy umiech

Strony: [1]   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!