DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.
Wiadomoci: 1 107
|
 |
« Odpowiedz #60 : Kwietnia 02, 2009, 06:21:03 » |
|
piórka właśnie przycinałem na samym początku lęgów, i póżniej też.więc z trafieniem niema problemu:)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.
|
 |
« Odpowiedz #61 : Kwietnia 05, 2009, 11:25:43 » |
|
Witam, dzisiaj wykluły się dwa młodeglosterki u samiczki oliwkkowej, mam nadzieje że będą zdrowe, i dochowam się więcej młodych w tym roku.Póki co samiczka dobrze je karmi , samczyk póki co donosi pokarm samiczce karmiąc ją.Oby było wszystko OK.
Pozdrawiam , Darek.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.
|
 |
« Odpowiedz #62 : Kwietnia 05, 2009, 02:03:42 » |
|
Może mi ktoś pomóc ze wstawieniu zdjęć??Bo mam z tym problem.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.
|
 |
« Odpowiedz #63 : Kwietnia 08, 2009, 07:57:06 » |
|
Witam, młode glosterki mają 3 dni, są bardzo dobrze i często karmione przez rodziców co mnie bardzo cieszy, rozsną prawidłowo.za ok.4 dni założe obrączki.Mozajka mozaikowa zniosła dziś 5-te jajko i mam cichą nadzieje że młode o ile się wyklują przeżyją i się odchowają.dziś zaczoła wysiadywanie.żółta glosterka od dwuch dni robiła gniazdo, i na dniach powinna znieść jajka, oby tym razem zalężone.Teraz pokładam największą nadzieje w ptakach ponieważ jest bardzo ciepło to mam nadzieje że wszystko będzie ok.w przeciwieństwie to początków lęgów, Jedno jest pewne że następny sezon lęgowy zaczne dużo póŹniej niz w tym roku, bo prawie napewno niepowodzenie w moich lęgach było spowodowane niską temperaturą.
Przez święta postaram się wstawić foto, tzn. zmniejsze je bo z tym miałem problem.
Pozdrawiam Darek.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Grzegorz
Uczeń1
Nowy użytkownik
Jaworzno
Wiadomoci: 77
|
 |
« Odpowiedz #64 : Kwietnia 09, 2009, 06:59:07 » |
|
Gratuluje Darku młodych glosterów i trzymam kciuki za mozaiki  U mnie druga samiczka właśnie dzisiaj zaczęła wysiadywanie jajeczek, a drugo odchowuje trójke młodych ale już dużych kanareczków  Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
Czuczek:)
|
|
|
DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.
|
 |
« Odpowiedz #65 : Kwietnia 09, 2009, 01:55:17 » |
|
Dzięki Grzesiek Tobie również wszystkiego dobrego,Mam tylko problem z jedną mozajką, bo niechce do lęgu przysdtąpic i niewiem już poprostu co z nia zrobić.
Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Grzegorz
Uczeń1
Nowy użytkownik
Jaworzno
Wiadomoci: 77
|
 |
« Odpowiedz #66 : Kwietnia 09, 2009, 08:34:05 » |
|
Widocznie jest z póŹnego lęgu tak jak moja zresztą. Moja zwlekała z lęgami jakieś 1,5 miesiąca, ale jakiś tydzień temu zaczeła niespokojnie skakać po całej klatce więc włożyłem jej gniazdko i materiał do jego budowy, a teraz już siedzi pierwszą dobe na jajeczkach. Poczekaj jeszcze pare tygodni może zacznie w końcu robić. Pozdrawiam i trzymam kciuki za samice 
|
|
|
|
|
|
Czuczek:)
|
|
|
DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.
|
 |
« Odpowiedz #67 : Kwietnia 09, 2009, 09:01:58 » |
|
Tez myślałem że jest z póżnego, ale jak się zapytałem hodowce od którego ją mam to powiedział że jest z marca 2008.ale trudno musze poczekać, narazie daje jej kiełki i mieszanke jajeczną.czas pokaże co będzie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.
|
 |
« Odpowiedz #68 : Kwietnia 11, 2009, 03:48:37 » |
|
Witam. Dzisiaj zaobrączkowałem młodeglosterka.Wczoraj niestaty jedne padł, wykluły się razem ale ten jeden był mniejszy.Przypuszczam że był chory albo gorzej karmiony.Prawdopodobnie jutro prześwietle jajka od mozaiki, miniedopiero czwarty dzień ale zobaczyć niezaszkodzi.Druga glosterka zniosła dziś drugie jajko.Co dalej to zobaczymy.
Pozdrawiam Darek.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.
|
 |
« Odpowiedz #69 : Kwietnia 15, 2009, 10:09:22 » |
|
Witam. Dziś mija pierwszy tydzień wysiadywania mozaiki, prześwietliłem 5 jajek i 4 są prawidłowo zapłodnione, piąte niestety nie, zarodek rozwinoł się troche i chyba odumarł.Zobaczymy co się wykluje za tydzień.Mam nadzieje że tym razem młode będą drowe i będą rosły.
Co do młodego glostera, to rośnie prawidłowo,dzisiaj ma 10 dni.
Druga glosterka wysiaduje drugi dzień 4 jajka, 2 ostatnie były bardzomałe i raczej z nich nic niebędzie ale może się myle,w niedziele prześwietle jajka które wysiaduje, i będe wiedział co z tego wyjdzie, jeśli będą puste , to samiczka ma jużwolne, bo szkoda ja męczyć i szkoda czasu na próby.
Trzecia glosterka wije gniazdko i od dwuch dni jest z samcem, mam nadzieje że pod koniec tygodnia zniesie pierwsze jajka.
Drugiej mozaice tej która niemiała jeszcze lęgu dałęm gniazdo, może się zlituje i przystąpi do lęgów.
Samiczka czerwona jest w klatce sama, dałem jej odpocząć od samca, wstawie jej gniazdko w sobote lub niedziele a w poniedziałek dopuszcze samca.
Pozdrawiam Darek.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.
|
 |
« Odpowiedz #70 : Kwietnia 21, 2009, 10:52:12 » |
|
Witam.
Dzisiaj oliwkowa glosterka zaczełą wysiadywanie 3-ech jajek, podmieniłem jej jakieś pół godziny temu po powrocie z pracy.
Samiczka mozaikowa która miałą już młode a padły z powodu choroby, dziś doczekałą się kolejnej czwórki(z pięciu jajek),akurat ostatni się wykluł jak kontrolowałem gniazda, bardzo się ciesze z tych młodych, ale dalej pamiętam stratepoprzednich, mam nadzieje że się to niepowtórzy, ale musze się z tym liczyć.
U córki oliwkowej glosterki jedyny młody dziś opuścił gniazdo, samiczce dałem nowe aby jak jej sięzachce zaczełą ostatni lęg.Młody jest wykarmiony i bardzo energiczny, zachowuje się tak jakby chciał się przecisnąć przez pręty:)
Pozdrawiam Darek.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.
|
 |
« Odpowiedz #71 : Kwietnia 27, 2009, 01:42:21 » |
|
Witam.
Wczoraj zaobrączkowałem czworo młodych mozajek czerwonych , troche wcześnie ale jak zakładałem obrączki to wyrażnie była to dobra pora, młode bardzo szybko rosną , bardzo mnie to cieszy, a samiczka bardzo fajnie karmi.Mam nadzieje że będzie ok i fajnie wyrosną.
Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|