Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Stycznia 29, 2026, 06:08:49 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj poznasz wszystko o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: 1 [2]   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: przygotowanie samicy  (Przeczytany 11101 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
Sławek
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 142

« Odpowiedz #15 : Lutego 17, 2009, 06:35:51 »

hehe dzięki wam za wsparcie ale narazie to jeszcze trzeba czekać ale bądŹmy dobrej myśli

Sławek
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #16 : Lutego 22, 2009, 09:32:23 »

Witam no to i u mnie się coś zmieniło samica wczoraj już kopulowała z samcem i wydaje mi się że by ły to dobre kopulacje. No ale żeby nie było za wesoło mi to już dzisiaj pojawiło się pierwsze jajko co chyba jest za szybko no ale zobaczymy co będzie dalej może chociaż jedno będzie dobre  Umiech

Gege
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Zimnowoda/Staszów/Świętokrzyskie
Wiadomoci: 85

« Odpowiedz #17 : Marca 10, 2009, 04:50:28 »

Sławek, i jak masz już jakieś młode?

Sławek
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #18 : Marca 10, 2009, 07:14:27 »

no jeszcze niestety nie bo wszystkie jajka okazały się puste w sumie to od początku tak myślałem bo samica zniosła za szybko swoje jajka. Dzisiaj mija 13 dzień wysiadywania więc pewnie za dwa trzy dni wezmę samicy gniazdo i oddzielę ją od samca i za tydzień trzeba zrobić rachunek sumienia i wszystkie błędy wyeliminować. Miejmy nadzieje że drugi lęg będzie lepszy

Sławek
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #19 : Marca 28, 2009, 08:52:02 »

Witam. Dzisiaj prześwietliłem jajeczka drugiego lęgu i jak na razie na cztery jajka są cztery pełne  Umiech teraz trzeba czekać na 6 kwietnia i może coś przybędzie w mojej hodowli
Pozdrawiam 

szkot
Amator
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 7

« Odpowiedz #20 : Marca 28, 2009, 09:20:33 »

Brawo brawo!Ja sam ucze sie cierpliwosci bo jak głupi czekam na jakies jajka od moich samic!Cóz no cierpliwosc to sztuka!Apropo,ktos tu napisał ze przygotowanie samców jest trudniejsze hmmm co autor przez to chciał powiedzieć?Na czym polega ta trudność?

Sławek
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #21 : Kwietnia 07, 2009, 08:37:52 »

Witajcie mam wspaniałe wieści i u mojej parki pojawiło się maleństwo narazie tylko jedno ale zobaczymy jak będzie rano byle było więcej bo na cztery pełne jajka jedno pisklę to nie za dobrze ale z drugiej strony lepiej jeden niż wcale  Duy umiech
Pozdrawiam Sławek

jot-ka11
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Częstochowa
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 1 140

« Odpowiedz #22 : Kwietnia 07, 2009, 08:54:03 »

Przygotowanie samców nie jest trudniejsze,lecz trwa dłużej tzn.że samce należy zacząc wcześniej przygotowywac do lęgów.Wcześniej trzeba przenieśc je do ciepłego pomieszczenia,wcześniej zacząc wydłużac dzień,wcześniej zacząc podawac odpowiedni pokarm.Kiedy samce zaczynają przejawiac pierwsze oznaki gotowości do legów zaczynamy postępowac z samicami tak jak wcześniej z samcami,a następnie łączymy je w pary i czekamy na przychówek.

Sławek
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #23 : Kwietnia 09, 2009, 09:41:46 »

Witam ja mam takie pytanie bo dnia 7,04 wylągł mi się kanarek ale do dzisiaj nie ma jeszcze innych i czy jest sens je trzymać dalej ?

Marcin
Uczeń3
Nowy użytkownik

Cyprzanów
Tytuły: Hodowca Roku 2010
Wiadomoci: 351

Kanarki: żółte, białe recesywne

« Odpowiedz #24 : Kwietnia 09, 2009, 10:01:43 »

Witam ja mam takie pytanie bo dnia 7,04 wylągł mi się kanarek ale do dzisiaj nie ma jeszcze innych i czy jest sens je trzymać dalej ?

Wg. mnie niema sensu trzymac dalej tych jajek (pod warunkiem ze podłozyles wszystkie jajka tego samego dnia i wszystkie byly wysiadywane 14 dni) 16 dni wysiadywania to raczej maksikum. Dla pewnosci zostaw jeszcze jeden dzien jajka samicy jezeli do jutra nic sie nie wylkuje to napewno nic juz sie w tej kwesti nie zmieni.

Pozdrawiam

CIH F-047
Sławek
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #25 : Kwietnia 09, 2009, 10:34:44 »

tak samo myślałem bo jajka były podłożone tego same go dnia więc może dzisiaj je sprawdzę

Strony: 1 [2]   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!