Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 07, 2025, 07:40:41 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj poznasz wszystko o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: [1]   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: PRZECHOWYWANIE  (Przeczytany 6151 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
ROBERTO
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

Jaworzno
Wiadomoci: 271

« : Czerwca 12, 2009, 07:47:40 »

Witam mam dowas moi drodzy pytanie w sprawie przechowywania jajek kanarków a mianowicie , miałem już 2 udane lęgi kanarka z czyżykiem w kazdym po 2 pisklaki tylko niestety samica za każdym razem zgniaotła 2 dniowe pisklaki  Smutny. tymrazem po zniesieniu 5 jajek zabrałem je kanarzycy i zatrzymam do momentu gdy inna samiczka zniesie jajeczka i podłoże jej te od samiczki z czyżykiem tylko nowłaśnie owe jajeczka leżą już tydzień w pokoiku hodowlanym na ziarnie tylko że w tym pokoiku jest gorąco i niewiem czy jajeczkom nic sie niestanie. Nowięc ile mogą tak leżeć i czy wogule mogą czy lepiej je przechować np. w lodówce  Co? Co?. Proszę o szybką odpowiedŹ i pozdrawiam. Umiech

aleksanderalien
Go
« Odpowiedz #1 : Czerwca 12, 2009, 11:49:42 »

hmmm w lodowce to kurze jaja ze sklepu mozna trzymac nie kanarka (nie wkladaj ich do lodowki). a to ile dni mozna trzymac tak na powietrzu to nie wiem ale ja nie trzymam dluzej jak 3 dni tzn do 3 jajek i potem podkladam im wczesniej podlozysz tym lepiej. a tak moim zdaniem to nie samiczka przydusila tylko byly takie slabe ze padly. ale to jest tylko moje zdanie niech sie bardziej doswiadczeni wypowiedza.

ROBERTO
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

Jaworzno
Wiadomoci: 271

« Odpowiedz #2 : Czerwca 13, 2009, 04:04:15 »

dzięki za odpowiedŹ . Ja z tymi jajeczkami musze dłużej poczekać bo niemam której samicy ich narazie podłożyć muszę zaczekać do 3 lęgu . Co nato inni  Co?  Mrugnicie.

aleksanderalien
Go
« Odpowiedz #3 : Czerwca 14, 2009, 05:31:24 »

powinno sie to zrobic jak najszybciej i nie wiem czy do tego czasu nadaja sie jescze do podkladania bo mogly byc zaziebione. nie wiem ile mozna tak przechowywac jajka.

tymm
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

Tytuły: Hodowca Roku 2012
Wiadomoci: 376

« Odpowiedz #4 : Czerwca 14, 2009, 08:52:40 »

Jaj kurze można chyba przechowywać do około 2 tygodni więc może i z jajami kanarka jest podobnie? Jaja, których samica nie zaczęła wysiadywać, w których nie zaczął się rozwijać zarodek nie można chyba zaziębić (tak mi sie wydaje).
Robert nie pozostaje Ci nic innego jak podłożyć te jajka i zobaczyć czy będą się w nich zarodki rozwijały czy nie. Dzięki temu będziesz wiedział na przyszłość ile jajka można przetrzymywać i mógł byś się tymi doświadczeniami podzielić na forum.
Pozdrawiam!

Balcar
Uczeń3
Nowy użytkownik

Orzesze-Królówka
Wiadomoci: 219

« Odpowiedz #5 : Czerwca 15, 2009, 04:56:47 »

Nie powiem wam ile można takie jajka przetrzymywać ale  z moich doświadczeń wynika że z jajek trzymanych w pojemniku dłużej jak 2 tygodnie nic  się nie wykluje. Miałem tak w kilku przypadkach ale mogło też być tak że te jajka nie były porostu zapłodnione.

Strony: [1]   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!