Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 07, 2025, 06:41:11 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj pogłębisz swą wiedzę o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: [1]   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: zakup kanarka w sklepie zoologicznym  (Przeczytany 5413 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
Marian_P
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Janów Lubelski
Wiadomoci: 9

« : Wrzenia 21, 2009, 01:00:14 »

Często odwiedzam rózne sklepy zoologiczne i pragnę się z Państwem podzielic  zaobserwowanymi przeze mnie uwagami.Pierwsza sprawa to cena kanarków,która jest można powiedzie kosmiczna w stosunku do jakości ptaków,choc czasem zdarzają się wyjątki od tej regóły.Następnie pragnę zwrócic uwagę na moim zdaniem wadliwą a nawet szkodliwą ekspozycję kanarków.Często widziałem jak są umieszczone w klatkach nad papugami kanarki ras śpiewających.Kolejna sprawa to stan zdrowia oferowanych kanarków.Pewnego razu kupuiłem samczyka kasztana,który mi się bardzo spodobał.W domu kiedy się dobrze przyjżałem okazało się,że otwiera dziób z którego wypływa surowiczo-wodnista wydzielina.Pewnego razu będąc w sklepie zaobserwowałem,ze na Źerdce siedzi kanarek,z opuszczonymi skrzydłami,był osowiały.Reasumując należy się przed zakupem kanarków dobrze im przyjrzec,sprawdzic stan upierzenia i czy na skórze nie ma wykwitów.Bardzo ważną cechą jest zachowanie się ptaka.

rufin
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 96

« Odpowiedz #1 : Wrzenia 21, 2009, 07:44:15 »

sklepy zoologiczne to handlarze, rzadko dbają odpowiednio o ptaki, hodowcy w sklepach zoologicznych ptaków nie kupują, kupują ludzie, którzy chcą ptaszka do domu, dla dziecka... Rzadko zdaża się, ze własciciele sklepów znają sie na ptakach lub je hodują, znam pana, który ma sklep zoologiczny i jest hodowcą różnego rodzaju gadów, węże, jaszczurki, żółwie u Niego mają wielkie terraria itd, ptaki - siedzą w małych klatkach gdzieś z boku, traktowane jako towar do sprzedania. Ceny są wysokie a ptaki najczęściej kiepskiej jakości i zdrowia, bo który hodowca sprzeda swój przychówek do sklepu zoologicznego, przede wszystkim za kiepskie pieniądze, bo sklep musi mieć zysk na sprzedaży ptaka...
Polecam kupno kanarka bezpśrednio od hodowcy, których u nas nie brakuje :-)

Kolega_Jaszczur
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

żory
Wiadomoci: 149

« Odpowiedz #2 : Czerwca 02, 2010, 09:00:30 »

Gdy kupowałem klatkę dla mojego kanarka to zobaczyłem jak niekompetentna obsługa tam była...
Klatka z kanarkiem o rozmiarach (na oko) 20x20x20, umieszczona na wysokości pasa. Gdyby tego było mało sięgając po klatkę na regale lub półce za każdym razem sprzedawczyni potrącała klatkę z biednym zwierzaczkiem Pacz Pacz
Gdy pytałem się:
jaka to rasa-nie wiem-no ok, ma prawo
jest młody czy stary-nie wiem-może jest nowa
jaką ma płeć-nie wiem-bez komentarza
Za 120 albo 150zł miałbym kupić kanarka tak gnębionego, o którym NIC nie wiem? Chyba tylko po to, żeby ulżyć mu w cierpieniu...

Jeżeli mój wątek, post, pytanie Ci pomógł daj mi pochwałę! 8o)
><>* ><>* ><>*  *<>< *<>< *<><
Mój kanarek nazywa się Michael (czyt.Majkel).
Nie od Jackssona, czy Jordana, po prostu Michael... Mrugnicie
Strony: [1]   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!