Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 10, 2025, 03:09:14 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj znajduje się kopalnia wiedzy o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: [1]   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Witam Rotterdam NL  (Przeczytany 4103 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
tomasz595
Go
« : Wrzenia 27, 2009, 12:11:14 »

Witam jestem z Rotterdamu własnie zaczynam przygode z kanarkami mam 2 pary 1 pare kanarkow zóltych i 1 glosterów oraz samotnego samca pomarańczowego .nawiąże korespondencje z innymi hodowacami fachowcami.odrazu mowie ze mam problem te moje pary ciągle się biją ,czy musze oddzielic samce od samic?

rufin
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 96

« Odpowiedz #1 : Wrzenia 27, 2009, 01:35:44 »

Witam,
najlepiej oddziel samce od samic, samice w większej klatce razem (jeżeli będą w za małej klatce, to też możesz się spodziewać konfliktów między samicami), samce porozdzielaj do osobnych klatek, a połącz je w pary dopiero w czasie lęgów.
Kiedy samica zaczyna budowę gniazda, możesz wpuścić do niej samca, czasami samica samca nie toleruje, może jej nie "przypasować", więc i tu trzeba uważać i obserwować zachowanie ptaków, czasem trwa to kilka dni, zanim ptaki się do siebie przyzwyczają.
Jeżeli chcesz żeby oboje rodzice wychowywali młode, samca zostawiasz, to zależy od Ciebie, u mnie jeden samiec przypada na trzy samice, wpuszczam go tylko na czas krycia samicy, a wysiadywanie i wychowywanie młodych pozostawiam samicy.
Natomiast jeżeli chcesz trzymać ptaki teraz razem, to musisz mieć naprawdę dużą klatkę, ale polecam Ci samce trzymać w pojedynkach.
życzę powodzenia Umiech

tomasz595
Go
« Odpowiedz #2 : Wrzenia 27, 2009, 05:49:16 »

Tak też zrobiłem ,umiesciłem dziś samice razem a samce pojedynczo .jedna z moich samic dos znacznie wyłysiala nie wiem czy to wynik złego pierzenia czy bijatyk z samcem? Co?

tomasz595
Go
« Odpowiedz #3 : Wrzenia 27, 2009, 06:11:29 »

Mam jeszcze jedo pytanie... tzn jesli do zółtej samicy ,,,,w przyszłym sezonie oczywiscie dam pomaranczowego samca to co z tego wyjdzie?

DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.
Wiadomoci: 1 107

« Odpowiedz #4 : Wrzenia 27, 2009, 07:55:39 »

Raczej Ci wyjdzie mieszaniec,ale mogę się mylić.

A pozatym to witamy na wortalu, mam nadzieje że znajdziesz tu dużo przydatnych informacji, które pomogą Ci w hodowli swoich pupili.

Wszyskiego dobrego i powodzenia w hodowli.

I.G.B.A. - F076 | PZHKiPE o/Częstochowa - F007

Strona PZHKIPE o/Częstochowa  -   www.pzhkipeczestochowa.pl

Serwis ogłoszeniowy  -  www.ptasieoferty.pl

Grupa hodowców Glosterów  -  https://www.facebook.com/groups/286643908520878/
rufin
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 96

« Odpowiedz #5 : Wrzenia 27, 2009, 08:10:32 »

z doświadczenia wiem, że krzyżując żółtego samca z pomarańczową samicą, młode są bardziej pomarańczowe niż żółte, ale różnie to może być :-)

tomasz595
Go
« Odpowiedz #6 : Wrzenia 27, 2009, 09:56:05 »

Moze ktoś zna terminy wystaw kanarkow w hollandi i wie gdzie to się odbywa?

tomasz595
Go
« Odpowiedz #7 : Padziernika 04, 2009, 01:34:31 »

Pochodze z Jawora woj.dolnosląskie bywam tam czasem i chętnie poznam chodowców z tych okolic chętnie odwiedze tez LUKE  Umiech dlatego tez luka prosze cię o kontakt telefoniczny jesli się zgodzisz nr na pw...

Strony: [1]   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!