Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 07, 2025, 06:42:02 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj pogłębisz swą wiedzę o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: [1]   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Sklepy zoologiczne!  (Przeczytany 3495 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
RomeoiJulia
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Niemcy/Herscheid
Wiadomoci: 40

« : Listopada 07, 2009, 09:58:40 »

Witam wszystkich!
Nie wytrzymalam i musze o tym napisac.
Rozmawialam ostatnio z moim hodowca na temat malego sklepu zoologicznego u nas w miasteczku, gdzie trzy lata temu kupilam swojego pierwszego kanarka (zdechl po pol roku!). Powiedzial mi, ze kiedys odsprzedawal im swoje kanarki,ale gdy zobaczyl warunki, w jakich byly trzymane, odmowil. Wie od kogo w tej chwili odkupuja kanarki i ma pewnosc, ze wiele z nich nie dozyje roku. Zaden porzadny hodowca nie oddaje swoich kanarkow do ich sklepu. A do tego skupuja chore kanarki za 7€ a sprzedaja za 35€!
Po krotkim czasie szczesliwy nowy wlasciciel albo wydaje grube pieniadze na leczenie, albo oplakuje zdechlego pupilka, wiem cos o tym. Chcieli mi ostatnio wcisnac te chore kanarki, gdy kupowalam  u nich klamry do owocow. Grzecznie odmowilam i poinformowalam ich, ze mam kanarki zamowione u pana .....Od tej pory juz nie sa tacy mili Duy umiech. Nie wiem, dlaczego wlasciciele takich sklepow zachowuja sie tak nieludzko, liczy sie tylko profit.  Gdy po probach leczenia, ktore nie przyniosly skutku, zdechl moj kanarek, a krotko potem jego partnerka, ktora zarazil,  poinformowalam o wszystkim wlascicielke sklepu. Bez komentarza!!! Krotkie wzruszenie ramion i to wszystko! Cooo?! Ona nie ma chorych kanarkow.

Mysle,ze nie jestem jedyna osoba, ktora ma na ten temat cos do powiedzenia, jak jest z wami?
Pozdrawiam
wkurzona Zo Ewa!

Jacky
Administrator
Aktywny użytkownik
*

Łódź
Netykieta: Nadzór mam nad Adminem
Wiadomoci: 2 752

« Odpowiedz #1 : Listopada 07, 2009, 12:42:07 »

Horror!

Proszę jeszcze o podanie jakiś bliższych namiarów na ten sklep, alby nasi użytkownicy mogli go zlokalizować i omijać szerokim łukiem.

RomeoiJulia
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Niemcy/Herscheid
Wiadomoci: 40

« Odpowiedz #2 : Listopada 08, 2009, 10:39:01 »

Witam!
Namiarow na ten sklep nie podalam specjalnie, bo sklep znajduje sie w malym miasteczku w niemczech, gdzie na pewno nikt z was nie zabladzi Duy umiech. No chyba ze... Sklep ten znajduje sie w miasteczku Herscheid.
Mysle, ze gdybym wiedziala wtedy na temat kanarkow to, co wiem teraz, rozpoznalabym szybciej objawy tej choroby. Ale to byl moj pierwszy kanarek i kto pomysli, ze sprzedadza mu chorego kanarka. Na poczatku nic nie wskazywalo na to, ze jest chory. A do tego mialam wtedy niekompetentnego weterynarza i tak sie to wszystko tragicznie skonczylo.
Nigdy wiecej nie kupie kanarka w sklepie, chociaz za kazdym razem gdy jestem w takim sklepie, tak mi zal tych ptaszkow, ze az mnie rece swierzbia , tak jak wczoraj... Duy umiech Ale bylam silna, no i maz mnie za szmaty z tego sklepu wyciagnal Chichot
Pozdrawim serdecznie
Ewa

Strony: [1]   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!