Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 07, 2025, 11:33:53 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj pogłębisz swą wiedzę o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: [1]   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Pierwsze jajko  (Przeczytany 2763 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
orlik-1943
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 83

« : Stycznia 15, 2010, 04:56:41 »

A po czym poznajecie że za dwa tygodnie będzie pierwsze jajko?. W moim przypadku od czterech dni mam dwie pary kanarków w oddzielnych klatkach lęgowych. Wcześniej zarówno samce jak i samiczki robiły wrażenie gotowości do lęgów tz samce miały ochotę na krycie samiczek. Samiczki natomiast  w dziobach nosiły szarpie a papier na spodzie klatki był mocno porwany.. Pokarm jajeczny i kiełki podaję od 5-ciu dni na zmianę tz w jednym dniu kiełki a na drugi dzień pokarm jajeczny .Wstawiłem do klatki gniazda i szarpie. Temperatura w pokoju jest 20 st.C. Jak na razie samiczki nie są zainteresowane wyściełaniem gniazda. Czasami widzę jak w dziobkach mają kawałki wełny lub szarpie ale nie przenoszą tego do gniazda, które założyłem na tylnej ścianie klatki . Jeden z samców stale szarpie przytwierdzony wkład filcowy do gniazda. Robi wrażenie jak by chciał usunąć go z gniazda. Para tych kanarków jest bezkonfliktowa - karmią się nawzajem,  śpią na jednej żerdce obok siebie. Proszę o krótką wypowiedz w wyżej poruszonym temecie bardziej doświadczonych hodowców. Na co ewentualnie mam jeszcze zwrócić uwagę aby lęgi były udane ? Dodam jeszcze że moje kanarki są zdrowe i radosne.

sebas
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

woj.lubelskie
Wiadomoci: 129

« Odpowiedz #1 : Stycznia 15, 2010, 09:45:23 »

Myślę, że powinieneś teraz cierpliwie poczekać aż natura zadziała. Z mojego krótkiego doświadczenia mogę ci powiedzieć, że czasami samiczka w ciągu kilku godzin zbuduje gniazdo i następnego dnia rano jest już jajko a czasem jest gotowe gniazdo a na jajko trzeba poczekać. Pamiętaj nadal o odpowiedniej karmie i minerałach (sepia).

Strony: [1]   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!