Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 08, 2025, 08:18:00 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj poznasz wszystko o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: [1]   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Samica gania samca  (Przeczytany 6037 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
szaryspiewak
Go
« : Stycznia 26, 2010, 11:04:02 »

Moja samica strasznie bije  samca. Co mam zrobic zeby sie sparowaly strasznie mi zalezy na potomstwie od tych kanarkow. jest to smica czerwona nieintensywna i samiec intensywny czerwony. prosze o pomoc i rade.
Kamil

robertrosinski
Uczeń3
Nowy użytkownik

czestochowa
Wiadomoci: 217

« Odpowiedz #1 : Stycznia 27, 2010, 09:45:41 »

Witaj Kamil.Jeśli samica bije samca to,należy postawić samca w klatce obok klatki samicy żeby się do siebie przyzwyczaiły i ze sobą zapoznały, Pozdrawiam RR

R038
KARAIM
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Iława
Wiadomoci: 69

« Odpowiedz #2 : Stycznia 27, 2010, 11:50:01 »

Z rady robertarosinskiego oczywiście skorzystaj bo jest dobra.Ja jeśli mugłbym tobie doradzić, to po zgaśnięciu światła głównego  pod warunkiem że w pomieszczeniu panuje półmrok wpuszczamy samca. Bardzo często oświcie kiedy samiczki są jeszcze ospałe i zaczynają wołac samce dochodzi do pokrycia.Rano oczywiście jeśli w dalszym ciągu samica nie akceptuje samca zabieramy samca i ponawiamy próbę po południu, jeśli w dalszym ciągu nie akceptuje samca ponawiamy prubę wieczorem Itd. 

tymm
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

Tytuły: Hodowca Roku 2012
Wiadomoci: 376

« Odpowiedz #3 : Stycznia 27, 2010, 05:47:27 »

Przyczyną tego, że samiczka nie dopuszcza do siebie i bije samca może być to, iż nie jest ona jeszcze odpowiednio przygotowana do lęgów. Samica powinna budować gniazdo, latać niespokojnie po klatce, a także przykucać jeśli usłyszy śpiew samca. Jeśli wykazuje takie objawy to zastosuj się do rad Roberta i KARAIM-a.
Pozdrawiam i życzę udanych lęgów.

szaryspiewak
Go
« Odpowiedz #4 : Stycznia 27, 2010, 10:00:58 »

Dziekuje wszystkim za rady.Mam nadzieje ze pomoga i w koncu mi sie uda dochowac pisklat z tej pary. Duy umiech

Strony: [1]   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!