Witam więc i ja napiszę coś o sobie.
Mieszkam w Rudzie Śląskiej, ptakami interesuję się od dzieciństwa, ponieważ były one zawsze w moim domu hodowane przez moich rodziców. Od kilkunastu lat prowadzę własną hodowlę oraz należę do PZHKiPE oddział Zabrze-Ruda Śląska, gdzie w styczniu ubiegłego roku zostałem wybrany prezesem. Moje sygnum to S-85. Moje ptaki znajdują się w kilku pomieszczeniach hodowlanych z wolierą zewnętrzną. Do karmienia ptaków stosuje pokarmy firmy Deli Nature i zarówno ja jak i ptaki jesteśmy z tej karmy zadowoleni. W swojej hodowli posiadam kanarki (glostery, fiorino, mozaiki czerwone szaroskrzydłe agatowe, kanarki harceńskie oraz pheo), zeberki w kilku mutacjach barwnych, mewki japońskie, również kilka mutacji, amadyny diamentowe, astryldy trzcinowe, papuziki czerwonogłowe, amadyny ostrosterne, astryldy kratoskrzydłe, srebrnodziobki indyjskie, ryżowce, gołąbki diamentowe, czereszki, a z papug papugi górskie, barabandy, świergotki seledynowe, rudosterki, łąkówki wspaniałe, nimfy, faliste, rozelle białolice. Zdjęcia moich ptaków są na
http://papugisylwek.bloog.pl/ Pozdrawiam wszystkich HODOWCÓW