Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 07, 2025, 07:18:22 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj pogłębisz swą wiedzę o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: [1]   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Lęgi 2010.  (Przeczytany 3218 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
sebas
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

woj.lubelskie
Wiadomoci: 129

« : Lutego 21, 2010, 06:39:09 »

Lęgi rozpoczęły same ptaki na początku stycznia. żółta samiczka zakupiona w listopadzie wieczorem usiadła w rogu klatki i nie chciała iść na patyk, a rano zniosła jajko. Rano odłowiłem drugą samiczkę co z nią była, wpuściłem samca,włożyłem gniazdo i dałem ściółkę a jajko wyrzuciłem.Kanarki niezbyt przypadły sobie do gustu, ale drugiego dnia kopulowały. Wyrzuciłem drugie jajko,potem samica zrobiła sobie przerwę i w końcu zaczęła budowę gniazda i pojawiły się 3 kolejne jajka. 7.01 samiczka zaczęła wysiadywanie. W osiemnastym dniu wykluły się 2 pisklęta, które potem padły.Szybko okazało się że samiczka z nią przebywająca jest samcem więc jajka co wyrzuciłem mogły być pełne. Samiczka obecnie ma drugi lęg i dziś jest 13 dzień wysiadywania i nic. Poczekam do jutra i zrobię próbę wody jak poprzednio i zobaczymy co z tego wyniknie. Kilka dni po żółtej dwa glostery zaczęły się karmić i parować.Przeniosłem je do klatki lęgowej itd. Budowa gniazda trwała 2 godz, po 3 dniach pierwsze jajko itd. Samiczka usiadła na jajkach a samiec jej śpiewał. Po tygodniu "samiec" zniósł jajko. Obecnie samiczka ma 3 młode, a samczyk 4 - to moje pierwsze żywe młode. od samca Duy umiech Prawie jednocześnie do lęgów przystąpiła druga para glosterów. Wynik 4 młode, które padły niebawem. Cdn.

sebas
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

woj.lubelskie

« Odpowiedz #1 : Listopada 14, 2010, 01:24:45 »

Udało mi się wyleczyć ptaki i wychować ponad 20 młodych. Część z nich już z moim sygnum. Miałem 4 kanarki barwne a reszta to glostery.Zrobiliśmy ptakom nową wolierę, żeby młode miały gdzie fruwać.Ten sezon był dla mnie bardzo udany nawet nie śniło mi się że tak będzie. Duy umiech

sebas
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

woj.lubelskie

« Odpowiedz #2 : Listopada 14, 2010, 02:25:41 »

Jeszcze kilka zdjęć

tymm
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

Tytuły: Hodowca Roku 2012
Wiadomoci: 376

« Odpowiedz #3 : Listopada 14, 2010, 04:45:39 »

Gratuluje udanych lęgów Umiech Co było Twoim kanarkom? Czym i na co je leczyłeś?
Pozdrawiam

sebas
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

woj.lubelskie

« Odpowiedz #4 : Listopada 16, 2010, 05:51:18 »

zobacz tu:http://kanarki.eu/index.php/topic,1681.0.html

Strony: [1]   Do gry
  Drukuj  

Skocz do: