Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 10, 2025, 11:00:55 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj poznasz wszystko o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: [1]   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: samiec w gnieŹdzie  (Przeczytany 2379 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
Kasia
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 23

« : Lutego 26, 2010, 11:36:59 »

Witam! Mam parkę kanarków już 3lata i bardzo zadziwia mnie zachowanie samca,kiedy są razem w klatce to samczyk przestaje śpiewać ale na okrągła się całują. I niby nic dziwnego w tym,że to robią ale niestety na tym się kończy.Samczyk nie parzy i nawet nie próbował.Samiczka czasem ciągnie niteczki, nigdy nie budowała gniazda ale stale się o nie kłucą. Bywa,że samiec przesiaduje w nim cały dzień i mam wrażenie że tam mu jest poprostu wygodnie. Nie działają ani kiełki ani jajówa,nawet witaminka E. Może ktoś mi coś poradzi co mogę zrobić aby pobudzić moje ptaszki do złozenia jaj i wyjaśni dlaczego samiec przesiaduje w pustym gnieŹdzie...

orlik-1943
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 83

« Odpowiedz #1 : Lutego 27, 2010, 07:33:12 »

Jak są ze sobą już trzy lata i nie mieli jeszcze zniesionych jajek to może Ty masz dwie samiczki. Niektóre samiczki też śpiewają melodyjnie. Jednak frazy melodii są krótsze w porównaniu do śpiewu samca. Ja takiej samiczki nie miałem - wiem to z opowiadań kolegów którzy mają wieloletni staż w hodowli kanarków.

Kasia
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #2 : Lutego 27, 2010, 11:01:02 »

Kupiłam tego kanarka w sklepie jako samca i myślę,że tak jest bo jak się spotka z innym samczykiem to się atakują. a poza tym stale chce karmić samiczkę i to jest dziwne, że ją adoryje ale nie dopuszcza jej do gniazda,wręcz są walki o to,kto ma w nim posiedzieć

orlik-1943
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 83

« Odpowiedz #3 : Lutego 27, 2010, 01:31:33 »

Spróbuj w tej samej klatce założyć drugie gniazdo.

Kasia
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #4 : Lutego 27, 2010, 06:09:24 »

ok. Dziękuję za podpowiedŹ Umiech

Strony: [1]   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines