Planuję niedługo zakup kanarka czarno-białego intensywnego. Mam trochę pytań. Pierwsze-nie mogę znaleŹć hodowli z takimi kanarkami. Pomożecie, jakiś link może?

Oczywiście teraz to już się lęgi zaczęły więc nie kupię na razie, dopiero na jesień.

Jaką samiczkę dokupić wtedy do parki? Podobają mi się również brązowo-białe kanarki. I znowu nie mogę znaleŹć nigdzie takich i jakiego polecacie dobrać do samiczki lub samczyka (to chyba nie ma znaczenia). Planuję założyć taką małą domową hodowlę tych dwóch ras, kupiłabym po parce obu ras, dwie większe klatki (żeby obie parki miały własne klatki) i jeszcze z 3-4 trochę mniejsze klateczki na maluchy żeby miały gdzie się podziać zanim je sprzedam. Pierwszy lęg był by w marcu (następnego roku) to kolejny w jakim miesiącu mógłby być? Kanarki zamieszkają w pokoju z królikami dwoma i chomikiem (jak będą latać to klatka króli zamknięta, bo zwykle króliki biegają po pokoju), myślicie że będzie im dobrze? A czy jeżeli nie będę zarejestrowana w związku jako hodowca to moja hodowla będzie legalna?

I ostatnie, muszę obrączkować kanarki?