Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 07, 2025, 07:31:49 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj poznasz wszystko o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: [1]   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Czy stare owoce stwzrzają zagrożenie  (Przeczytany 3973 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
jaros65
Amator
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 4

« : Maja 02, 2010, 09:53:36 »

Tak jak w temacie,podaję ptakowi jabłko,sałatę mniszka i inne,a mój kanarek zaraz po włożeniu do karmidełka wyciąga je na zewnątrz przytrzymuje sobie łapką na szczebelku i tak konsumuje.Prawie zawsze dany owoc mu spadnie na dno do piachu i jest obklejony.Czy należy wyciagać pod koniec dnia takie resztki,bo on czasem sięga po nie z powrotem

sebas
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

woj.lubelskie
Wiadomoci: 129

« Odpowiedz #1 : Maja 02, 2010, 10:22:11 »

Trzeba usuwać takie resztki bo teraz jest ciepło i jedzenie łatwo się psuje. Jak kanarek zje taką nadpsutą karmę może dostać biegunki. A jeszcze takie resztki z ziemi mają kontakt z kałem.

rafcio181
Go
« Odpowiedz #2 : Maja 02, 2010, 07:54:54 »

Kazdy owoc w po jakims czasie fermentuje- powstaja kwasy. Zjadlbys takiegoowoca?Umiech chyba nie:) najlepiej podac na jakas 1-2h owoc, reszte czego nie zje ,zabrac. Co do zieleniny to 1h wystarczy. Pozdrawiam.
Wszystko musi byc umyte i suche.

monique750
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Zagłębie Dąbrowskie ;)
Wiadomoci: 25

« Odpowiedz #3 : Czerwca 29, 2010, 11:03:07 »

ja mojemu podaje na zewnatrz klatki, na jakies 2-3h np kawaleczek jablka, ogorka lub starta marchewke. Wtedy sie nie obkleja piaskiem itd. Znam tez inny sposob- odciac taki kawalek owocu lub warzywa zeby dalo sie włozyc miedzy prety w klatce, gdzies przy zerdce, wtedy sobie skubie, ale wtedy tez moze sie zdazyc ze spadnie Mrugnicie

rafcio181
Go
« Odpowiedz #4 : Czerwca 30, 2010, 08:35:31 »

Nie podawałbym szczególnie jabłka między pręty, ponieważ jabłko Źle reaguje z ocynkowanymi precikami, gdzie powstają reakcje chwimiczne. Dowodem są przyczerniłe pręciki klatki. Jabłuszko podać w pojemniczku na dnie klatki.

ewa70
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Tarnów woj.małopolskie
Wiadomoci: 64

« Odpowiedz #5 : Czerwca 30, 2010, 04:01:07 »

Mój kanarek je owoce z ręki jeśli lata a gdy jest w klatce też tak mu je podaje.Ostatnio była zabawna sytuacja bo podałam mu startą marchew w deserówce na dnie klatki był tak zdziwiony ,że długo trwało nim sprobowal co tam jest.

rafcio181
Go
« Odpowiedz #6 : Czerwca 30, 2010, 06:22:34 »

Podanie deserówki z tarta marchewka było najwidoczniej nowością dla kanarka. Z pewnością wcześniej z takim czymś się nie spotkał. Najważniejsze że ptak się odważył i zobaczył jaki smakołyk czekał na niego:)
Kanarki szybko się uczą:)

Strony: [1]   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!