Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 07, 2025, 07:50:33 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj znajduje się kopalnia wiedzy o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: [1]   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: zabrudzenie karmy minerałami i stara karma  (Przeczytany 1837 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
PaleNisko
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Szczawno Zdrój k. Wałbrzycha
Wiadomoci: 96

« : Lipca 22, 2010, 11:41:32 »

Mam takie dwa pytania.

1. Wymieszaną karmę zawsze mieszam w różnych proporcjach z witaminami, dodałem też trochę minerałów, ktore wygladaja jak grit. Takie sypie male granulki. Sęk w tym, że teraz moja karma w pudełeczku wygląda jakby była mocno zakurzona. Czy tak spozywana karma nie będzie w żaden sposób szkodliwa dla ptaków?

2. Czy karma, którą kupiłem, może stać sobie w suchym, ciemnym pojemniku przez np. dodatkowy rok? Jest to karma deli nature, kupiłem ją pół roku temu z tych rozsypywanych toreb(te takie 25kg). Ziarna nie ulegają zbyt szybkiej degradacji? Ilość o jakiej mówimy to jakieś 0,5kg.

rafcio181
Go
« Odpowiedz #1 : Lipca 23, 2010, 09:40:38 »

Według mnie najlepiej dodatki powinno się podawać w osobnych naczyniach- grit, witaminy - mieszanka ziaren osobno. Te pojemniczki powinny być powieszone w różnych miejscach , aby największego lenia poruszyć do ruchu.
Mieszankę ziaren tak jak napisałeś- sucho, ciemne miejsce- super miejsce. Każde ziarno ma jakąś swoją datę ważności której powinno się przestrzegać. W przypadku Deli Nature, bardzo popularnej produkcji holenderskiej mieszanki moim zdaniem rok to chyba max. 

Strony: [1]   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!