Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 10, 2025, 06:22:54 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj pogłębisz swą wiedzę o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: [1]   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Karmidło Automatyczne .  (Przeczytany 4786 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
Maniek
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Józefów
Wiadomoci: 18

« : Sierpnia 15, 2010, 08:22:26 »

Witam

Swoim postem proszę o opinie na temat karmideł automatycznych, jakie sa wasze doswiadczenia z tego typu karmidłami? warto wymienic karmidła na takie?? Nizej wklejam link dokładnie takiego karmidła jakie chciałbym nabyc. Moze znacie tansze zrodło takich karmideł ?? Prosze o pomoc bo rozchodzi sie tu o ponad 20 szt karmideł a wolał bym nie wyrzucac pieniedzy w błoto. Z góry dziekuje Umiech

http://sklep.carduelis.pl/product_reviews.php?products_id=59&osCsid=25d1930c99e76b2efa9699029270cac4

Pozdrawiam

Pozdrawiam Maniek
rafcio181
Go
« Odpowiedz #1 : Sierpnia 15, 2010, 08:34:29 »

Według mnie to wyrzucanie pieniędzy. Nie ma co jak standardowe karmidełko z których ptak wybiera sobie ziarno na jakie ma w danej chwili ochotę.

Damian908
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Olkusz - Niesułowice
Wiadomoci: 481

« Odpowiedz #2 : Sierpnia 15, 2010, 09:43:28 »

Zgadzam się z Rafciem i przy ałtomatycznych karmidłach nie możesz kontrolować zabardzo ile ptak zje karmy. Bo jaki jest sens kupowania karmidła ałtomatycznego i sypać łyrzeczke dziennie?

Sygnum - D027
Maniek
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Józefów

« Odpowiedz #3 : Sierpnia 16, 2010, 07:46:49 »

Dzieki za odp.. a miał ktos z was takie karmidło ?? czy zakładacie bezsens z góry?? Ja i tak nie wymierzam karmy na łyzeczki tylko sypie dosc duzo do karmideł a kanarek je ile chce. Domyslam sie ze nie jest to dla nich za dobre ale poki co nie miałem problemu z zapasianiem sie kanarkow. A cały pic polega na tym ze czasami mam trasy za granice i nie ma Mnie 3-4 dni i chodzi mi o to czy cos takiego załatwi ten problem ??

Pozdrawiam Maniek
rafcio181
Go
« Odpowiedz #4 : Sierpnia 16, 2010, 09:26:45 »

Jeśli Twój problem wygląda w sposób przedstawiony przez Ciebie w postaci parodniowych nieobecności to rozwiązanie nie jest tkwi w aoutomatycznych karmidłach tylko poprostu podawaj nadwyżke karmy aby ten ptak podczas Twojej nie obecności miał dostęp do pokarmu. Pięniądze przeznaczone na te karmidła możesz przeznaczyć na inne cele np. zakup jakiegoś championa z nadchodzących mistrzostw:)

Pozdrawiam R.J.

Maniek
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Józefów

« Odpowiedz #5 : Sierpnia 16, 2010, 10:59:25 »

Dzieki rafcio za odp.. moze i masz racje, zostawie zwykłe karmidła i takie same zamówie do nowego regału. A o nowych dobrych ptakach i tak cały czas mysle chociaz niewiem czy znajede czas na wyjazd na mistrzostwa z powodu pracy i szkoły wiec ptaki musze załatwiac sobie telefonicznie i poprzez wysyłke.

Pozdrawiam Mariusz

Pozdrawiam Maniek
Piotr_N
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Rzeszów
Wiadomoci: 15

« Odpowiedz #6 : Grudnia 31, 2010, 07:44:10 »

Karmidła automatyczna są dobrym rozwiązaniem przy większych hodowlach. Ja testowałem kilka rodzajów i jedynym jaki się świetnie u mnie sprawdza i mogę polecić jest karmidło pokazane na poniższej stronie. Karmidła te są do kupienia u nas w kraju w sklepie ANIMAL

http://translate.google.com/translate?hl=pl&sl=de&tl=pl&u=http%3A%2F%2Fwww.futtermittel-pukat.de%2F%3FcategorieId%3D10

EDI
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 30

« Odpowiedz #7 : Stycznia 02, 2011, 10:48:22 »

Moim zdaniem te karmidło jest chyba najlepsze . Bardzo prosty montaż i wiele innych zalet . http://sklep.carduelis.pl/product_info.php?cPath=2&products_id=59&osCsid=25d1930c99e76b2efa9699029270cac4
                                                                                                              Pozdrawiam

Strony: [1]   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!