Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 10, 2025, 09:37:20 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj znajduje się kopalnia wiedzy o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: [1] 2   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: klatka  (Przeczytany 9496 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
Thornfield
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Warszawa
Wiadomoci: 18

« : Sierpnia 19, 2010, 07:23:27 »

Cześć. planuję zakup kanarka. W tym celu szukam mu klatki, w której będzie mógł trochę poszaleć(jako, że możliwości na polatanie po domu nie ma) i którą można będzie zamontować na półce na ścianie(podłoga odpada). Znalazłam trzy, w miarę duże, ale jako, że się nie znam nie widzę zalet ani wad. Proszę o radę. A może znacie jakieś sklepy internetowe(lub stacjonarne w Warszawie) gdzie mają duży wybór sporych klatek dla kanarków?
to chyba najlepsze jakie znalazłam na allegro.
http://allegro.pl/item1191305499_super_klatka_dla_ptakow_amadyna_ocynk.html
http://allegro.pl/item1191305922_duza_klatka_dla_ptakow_sara_78x78x48_cm_nowosc.html
http://allegro.pl/item1191098637_duza_zlota_klatka_z_dodatkami_nowa.html

Maniek
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Józefów

« Odpowiedz #1 : Sierpnia 19, 2010, 07:51:51 »

Witam

Wg Mnie klatke powinienes kupic taką jak bedzie Ci odpowiadała , kanarek dobrze sie czuje zarówno w małej jak i w dużej klatce wiec to zalezy od Ciebie ale zbyt duzej kaltki dla jednego kanarka tez nie ma co brac bo wystarczy ze wypuścisz go od czasu do czasu na pokojowe loty a co do wyposazenia klatek z twoich linków to te zabawki na nic sie kanarkowi nie zdadzą , mu wystarcza same zerdki. Ale to moje zdanie.

Pozdrawiam Mariusz

Pozdrawiam Maniek
Thornfield
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Warszawa

« Odpowiedz #2 : Sierpnia 19, 2010, 08:21:42 »

wiem, że zabawki są niepotrzebne, ale w standardowym wyposażeniu klatek są. w tych wyżej i tak mało. napisałam, że wypuszczać go raczej nie mogę.

Bogusław
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

Warszawa
Wiadomoci: 273

« Odpowiedz #3 : Sierpnia 19, 2010, 08:40:50 »

Jeśli chodzi o sklepy w Warszawie, a szczególnie jeśli chodzi o zakup klatki lub wyposażenia to w każdym centrum handlowym jest sklep zoologiczny, przeważnie KAKADU. Co do klatek to przeważnie wybór jako taki mają.Jeśli podasz w jakiej dzielnicy mieszkasz to mogę podać jeszcze inne sklepy ,ale nie będę wypisywał wszystkich z Warszawy.

Piwek89
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Tytuły: Hodowca Roku 2011
Wiadomoci: 150

« Odpowiedz #4 : Sierpnia 19, 2010, 08:46:06 »

Z tego co ja czytałem przed kupnem kanarka, to klatka nigdy za mała:) i generalnie powinna mieć prosty daszek bez żadnych wygibasów, więc według mnie najlepsza jest ta za 180zł. Poszukaj może czegoś typowo w prostokącie. I ja zamówił bym na allegro, mają jednak największy wybór:)

Pozdrawiam

Thornfield
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Warszawa

« Odpowiedz #5 : Sierpnia 19, 2010, 09:40:14 »

mieszkam na Białołęce. w kakadu(chyba największym w tym mieście) byłam dzisiaj. mieli tam dwie znośne. tańsza kosztowała ponad 300 zł.

wybrałam z allegro te największe.

Thornfield
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Warszawa

« Odpowiedz #6 : Sierpnia 19, 2010, 09:46:51 »

i jeszcze jedno pytanie, lepsza jest klatka wysoka i wąska czy szeroka i niższa?

piotrek
Uczeń3
Nowy użytkownik

opolskie
Wiadomoci: 270

« Odpowiedz #7 : Sierpnia 19, 2010, 10:12:59 »

Na Twoim miejscu kupiłbym w sklepie Animal w Sosnowcu przód do klatki. Ten największy 100 x 50 kosztuje chyba ok. 20 zł. Szufladę też tam kupisz.
Stolarz za parę złoty zrobi Ci "skrzynkę" i masz super w miarę dużą klateczkę dla swojego kanarka. Te klatki co są na allegro, moim zdaniem, raczej mało funkcjonalne. Poza tym jak dla mnie za drogie.
Pozdrawiam Piotrek.

Thornfield
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Warszawa

« Odpowiedz #8 : Sierpnia 19, 2010, 10:16:38 »

do Sosnowca rzut beretem.

Thornfield
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Warszawa

« Odpowiedz #9 : Sierpnia 19, 2010, 10:17:31 »

& dlaczego mało funkcjonalne?

Maniek
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Józefów

« Odpowiedz #10 : Sierpnia 19, 2010, 11:11:51 »

A wiec jezeli wypuszczanie kanarka odpada to mozesz kupic klatke troche wieksza ale nie przesadzaj , hodowcy kanarków spiewajacych trzymaja ptaki w klatkach niemal 30x20x20 i ptaki zyja i spiewaja. Z tego co sie orientuje najlepiej jak klatka dla kanarka jest prostokątna bo kanarki srednio znosza klatki zaokrąglone. Jezeli chodzi o wypowiedz ,, piotrka" to bym sie nie zgodził bo o ile klatka drewniana z frontem jest lepsza dla hodowcy chociaz teraz wchodza blaszane to dla Ciebie napewno lepsza bedzie klatka druciana bo czyszczenie bedzie łatwiejsze ( prysznic gorąca woda) a w drewnie lubią siedziec rozne insekty. I popieram allegro bo w Warszawie z doswiadczenia wszystkie sklepy sa drogie ale pytaj Bogusława on napewno dobrze Ci doradzi. A co do Sosnowca to ten sklep ma sprzedaz wysyłkowa wiec jechac nie musisz a ich adres to www.animal.sosnowiec.pl mozesz wtedy przy okazji zamówic sobie taniej jakies jedzenie i witaminy dla ptaka.

Pozdrawiam Mariusz

Pozdrawiam Maniek
Thornfield
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Warszawa

« Odpowiedz #11 : Sierpnia 19, 2010, 11:22:11 »

ale klatka z drewna mi się nie widzi to fakt.

z doświadczenia wiem, że w internecie kupię wszystko, nie tylko artykuły zoologiczne, taniej niż w najtańszym sklepie stacjonarnym w tym mieście.

a co z moim drugim pytaniem?

Thornfield
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Warszawa

« Odpowiedz #12 : Sierpnia 19, 2010, 11:25:36 »

miałam na myślito pytanie:

i jeszcze jedno pytanie, lepsza jest klatka wysoka i wąska czy szeroka i niższa?

Damian908
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Olkusz - Niesułowice
Wiadomoci: 481

« Odpowiedz #13 : Sierpnia 19, 2010, 11:28:18 »

Może ja się wypowiem , uwarzam że szeroka a niska.

Sygnum - D027
Thornfield
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Warszawa

« Odpowiedz #14 : Sierpnia 19, 2010, 11:46:18 »

dzięki za pomoc. chyba się zdecyduję na tę czarną, bo jeszcze się rozmyślę. (:

Strony: [1] 2   Do gry
  Drukuj  

Skocz do: