ROBERTO
Uczeń2
Nowy użytkownik

Jaworzno
Wiadomoci: 271
|
 |
« : Sierpnia 27, 2010, 09:12:14 » |
|
Witam mam zamiar zrobić nowe regały i właśnie chce żeby to były regały rusztowe wiec mam kilka pytań. Można kupić w Polsce takie klatki rusztowe, jakie mają np.Włosi chyba wiecie, o co chodzi, jeśli nie to zamieszczę zdjęcie  Jeśli nie można to zrobię normalny regał z drewna i przodem ocynkowanym a na dno dam ruszt tylko lepiej z siatki czy kupić taki większy przód, jakie są w ofercie bez drzwiczek, otworów na karmniczki z drutu ocynkowanego i odpowiednio pociąć a może są w Polsce w sprzedaży odpowiednie ruszta np.dla gołębi  No i najważniejsze jak je zamontować na jakiś haczykach czy może lepiej zrobić odpowiednie rynienki z blachy i przykleić je np.sylikonem we wnętrzu regału i do nich wsuwać ruszt  Byłbym wdzięczny za fotki waszych klatek lub regałów rusztowych, jeśli takie macie, bo z tego, co się orientuje to kilka osób takie ma. Jeśli przyjdzie mi cos do głowy jakieś pytanie albo rozwiązanie to napisze.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Damian908
Uczeń1
Nowy użytkownik
Olkusz - Niesułowice
Wiadomoci: 481
|
 |
« Odpowiedz #1 : Sierpnia 27, 2010, 10:36:17 » |
|
Ja robiłem ruszta z siatki i całkiem dobrze się sprawdzają z tym że jeśli byś robił to z siatki która ma oczka 1,5 cm bo mam i 1,5 i 1 cm ale lepsze są z 1,5 cm młode się nie wieszają a mniej brudu zostaje i lepiej się czyści. Zdjęcia moich regałów są na forum.
|
|
|
|
|
|
Sygnum - D027
|
|
|
ROBERTO
Uczeń2
Nowy użytkownik

Jaworzno
|
 |
« Odpowiedz #2 : Sierpnia 28, 2010, 10:22:03 » |
|
Wielkie dzięki Damian908. Czekam na dalsze sugestie i odpowiedzi
|
|
|
|
|
|
|
|
|
men
Uczeń2
Nowy użytkownik

Wiadomoci: 221
|
 |
« Odpowiedz #3 : Sierpnia 28, 2010, 07:39:59 » |
|
Na stronie apdcanari.com jej własciciel swietnie rozwiązał sprawe ruszt, można zrezygnowac z szuflad.Ruszta swietna sprawa.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ROBERTO
Uczeń2
Nowy użytkownik

Jaworzno
|
 |
« Odpowiedz #4 : Sierpnia 29, 2010, 03:33:59 » |
|
Men masz racje widziałem to rozwiązanie na tej stronce tylko nie wiem czy chodzi ci o pomysł z plastikowym rusztem dla gołębi czy ten nowy z zamówionymi rusztami pod wymiar  . Szukałem na stonkach z artykułami dla gołębi takich rusztów, ale mają inne wymiary niż przody i trzeba by było przody docinać. Puzdro.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
men
Uczeń2
Nowy użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #5 : Sierpnia 30, 2010, 07:41:07 » |
|
Zamiast szuflady montujesz dwie prowadnice,ruszt zamawiasz na wymiar.Pod ruszt wkładasz szary papier wycięty pod wymiar,wymieniasz zabrudzony papier na czysty i finito.Na stronie www.apdcanari.com jest ceownik aluminiowy użyty jako prowadnice do rusztu,można użyc co innego np. z drewna.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
holahola1
Uczeń1
Nowy użytkownik
Warszawa
Wiadomoci: 209
|
 |
« Odpowiedz #6 : Sierpnia 30, 2010, 11:36:20 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ROBERTO
Uczeń2
Nowy użytkownik

Jaworzno
|
 |
« Odpowiedz #7 : Wrzenia 01, 2010, 03:55:34 » |
|
Zdecydowałem zrobię tak jak radzi men tylko zamiast zamawiać ruszt kupię przód 100X50 i potne na wymiar koszt tego przodu to 20zł jest bez otworów i drzwiczek. Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Damian908
Uczeń1
Nowy użytkownik
Olkusz - Niesułowice
Wiadomoci: 481
|
 |
« Odpowiedz #8 : Wrzenia 01, 2010, 08:09:09 » |
|
Całkiem niezły pomysł .
|
|
|
|
|
|
Sygnum - D027
|
|
|
ROBERTO
Uczeń2
Nowy użytkownik

Jaworzno
|
 |
« Odpowiedz #9 : Wrzenia 03, 2010, 02:34:49 » |
|
Całkiem niezły pomysł .
Wielkie dzięki zobaczymy jak to wyjdzie. Jak zacznę budowę regału to postaram się zamieścić foto temat w miarę możliwości oczywiscie. Puzdro dla wszystkich.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
aleksanderalien
Go
|
 |
« Odpowiedz #10 : Wrzenia 03, 2010, 10:39:29 » |
|
Kupowałem klatki będąc na Ukrainie, były tanie ozdobne 18 zł u nas 60 80zl kosztowały praktycznie identyczne a raz znalazłem identyczne na allegro w cenie 55 zl. Będąc pewnego razu na wystawie comiesięcznej w Tarnowie MSHKiPE, rozmawiałem z ukraincem mieszkającym dalej od granicy i powiedział mi ze u nich jeszcze taniej te klatki sprzedają i maja wiele innych hodowlanych klatek w niskich cenach. Ten pan do nas przyjechał po ptaki, jadać w ta stronę mógł by zabrać tez klatki. Jak będzie taka możliwość postaram się o kontakt do tego pana.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
men
Uczeń2
Nowy użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #11 : Wrzenia 04, 2010, 09:49:03 » |
|
Na stronie B-CAGES-web.quick.cz czeska firma robi ciekawe klatki i człe zestawty.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ROBERTO
Uczeń2
Nowy użytkownik

Jaworzno
|
 |
« Odpowiedz #12 : Wrzenia 04, 2010, 09:56:39 » |
|
Kupowałem klatki będąc na Ukrainie, były tanie ozdobne 18 zł u nas 60 80zl kosztowały praktycznie identyczne a raz znalazłem identyczne na allegro w cenie 55 zl. Będąc pewnego razu na wystawie comiesięcznej w Tarnowie MSHKiPE, rozmawiałem z ukraincem mieszkającym dalej od granicy i powiedział mi ze u nich jeszcze taniej te klatki sprzedają i maja wiele innych hodowlanych klatek w niskich cenach. Ten pan do nas przyjechał po ptaki, jadać w ta stronę mógł by zabrać tez klatki. Jak będzie taka możliwość postaram się o kontakt do tego pana.
Mógłbym prosić o wstawienie fotki takiej klatki jakom nabyłeś, jeśli dasz rade oczywiście 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
aleksanderalien
Go
|
 |
« Odpowiedz #13 : Wrzenia 05, 2010, 02:08:11 » |
|
http://allegro.pl/klatka-dla-ptakow-super-stan-polecam-i1212651789.html takie jak tutaj, różniły się tylko kształtem daszków i u mnie były jeszcze jedne drzwiczki po lewej stronie na gniazdko basenik itp jak i pełen komplet wyposażenia żerdki poidełko karmniki. W tym sklepie, w którym kupowałem były też inne klatki np tez rusztowe.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
men
Uczeń2
Nowy użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #14 : Wrzenia 06, 2010, 07:25:20 » |
|
Roberto mam problem z wstawieniem zdjęc na forum.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|