Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 07, 2025, 10:56:52 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj poznasz wszystko o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: [1]   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Mieszanka ziaren dla ptaków w okresie po pierzeniu/odpoczynek  (Przeczytany 3227 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
PaleNisko
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Szczawno Zdrój k. Wałbrzycha
Wiadomoci: 96

« : Wrzenia 23, 2010, 04:59:07 »

Były to moje pierwsze, i dość póŹno rozpoczęte/zakończone lęgi, bo ostatnie miały miejsce w paŹdzierniku. Jestem jednak z nich bardzo zadowolony, gdyż rodzice dobrze opiekowali się młodymi, wszystkie dorosłe już się wypierzyły, a ostatni lęg młodych właśnie to robi. Pełnia szczęścia Umiech

Jestem mało doświadczonym hodowcą, a na forum nie znalazłem informacji o stosowanych mieszankach Deli Nature na okres odpoczynku/przygotowania do lęgów dla ptaków, które zimowane są w mieszkaniu. Stąd moja prośba do doświadczonych hodowców o pomoc w dobraniu właściwej mieszanki ziaren Deli Nature jakie powinienem stosować w zbliżającym się okresie.

Obecnie stosuję karmy 77,80,55supreme w proporcji: 1/2 z 55, 1/4 z 77 i 1/4 z 80.

rafcio181
Go
« Odpowiedz #1 : Wrzenia 23, 2010, 08:36:54 »

Czas odpoczynku to stosuj deli nature 55- samą bez żadnych dodatków z wyjątkiem witamin i gritu. Przygotowania zacznij również od podawania 55 oraz przygotuj swieże kiełki, w których jest bogactwo witaminy E, która jest nazywana witaminą miłości.

JK
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Czeczewo
Wiadomoci: 164

« Odpowiedz #2 : Grudnia 10, 2012, 09:08:38 »

Niektórzy hodowcy na Zachodzie w okresie spoczynku z ziarna podają tylko kanar /w przypadku niektórych ras, by nie "zatłuścić"/

Strony: [1]   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!