Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 07, 2025, 06:56:23 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj znajduje się kopalnia wiedzy o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: [1]   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: dziwonia ogrodowa (carpodacus maxicanus)  (Przeczytany 6905 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
waluś
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 148

« : Padziernika 18, 2010, 02:33:06 »

witam.Czy ktoś z was hoduje te ptaszki?Jak tak to czy mogę się dowiedzieć jakie warunki im są potrzebne do hodowli i do rozmnażania?Z góry dziękuję.

WIL.K.
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

Warszawa
Wiadomoci: 278

« Odpowiedz #1 : Padziernika 18, 2010, 08:44:51 »

Witam
Dziwonię ogrodową(Carpodacus mexicanus)hoduję od kilku lat dobre minimum dla pary to klatka skrzynkowa o wymiarach
100x50 x50 cm z typowym frontem im będzie większa tym lepiej .W okresie lęgów póŹna wiosna samiec potrzebuje dużo 
miejsca przy tokowaniu(zlotach)urozmaiconym ładnym głośnym fletowym śpiewem.Jest to wstępna informacja ponieważ
nie podałeś czy masz lub chcesz mieć takie ptaki a moim zdaniem najpierw odpowiednia powierzchnia hodowlana dla danego
gatunku póŹniej cała reszta t.z. żywienie,rozmnażanie,lęgi,utrzymanie,łączenie z innymi gatunkami,mutacje,barwienie i.t.d
Pozdrawiam

Reticulata
Uczeń4
Nowy użytkownik

Wiadomoci: 111

« Odpowiedz #2 : Padziernika 18, 2010, 09:27:41 »

WIL.K
A ja od miesięcy poszukuje parki dziwonii meksykańskich.

Javas
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Racibórz
Wiadomoci: 80

« Odpowiedz #3 : Padziernika 18, 2010, 10:22:30 »

Jak chcesz Gile Meksykańskie to dzwoń na 660080230. To kolega który ma młode z tego i ubiegłego roku. Może też wysłać bez problemu. Pozdrawiam.

waluś
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #4 : Padziernika 19, 2010, 06:09:06 »

WIL.K  dziękuję za podpowiedż.Dziwonie już mam(parkę) trzymam ich w nieogrzewanym pomieszczeniu razem z kanarkami. karmę dostają też dla kanarków deli nature 55.Czy mogą zimować w takich warunkach obecnie jest tam 13 stopni i czy karma musi byc bardziej urozmaicona?

WIL.K.
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

Warszawa
Wiadomoci: 278

« Odpowiedz #5 : Padziernika 19, 2010, 09:39:59 »

Witam
Waluś mogą zimować w takim pomieszczeniu lecz jak będzie + 6/8 stopni obserwuj ich zachowanie jak masz możliwość dowiedz się
w jakim środowisku byli rodzice.55  ziarno w/g mnie na zimę do pomieszczenia nieogrzwanego jest trochę za (chude ) nawet dla kanarków.
Pozdrawiam

waluś
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #6 : Padziernika 20, 2010, 04:27:58 »

Dzięki WIL.K. za podpowiedŹ z samcem myślę ze nie będzie problemu bo też jest z nie ogrzewanego pomieszczenia,samica niestety nie wiem bo kupiłem od nieznanego mi hodowcy.Postaram się im podawać coś bardziej treściwego.Ptaki latają luzem po 25m2 więc na razie mają się dobrze.Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam.

Strony: [1]   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!