Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 10, 2025, 06:23:26 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj znajduje się kopalnia wiedzy o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: [1]   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: napuszony kanarek  (Przeczytany 10267 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
dpong
Amator
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 9

« : Stycznia 23, 2011, 01:13:59 »

Witam serdecznie, od roku mam parkę izabelinów złocistych, w zeszłym roku miałem lęgi, ale żaden z młodych nie przeżył, generalnie hodowca, od którego brałem ptaki mówił, że są to roczne ptaszki więc może nic z tego nie wyjść, ale teraz mam problem, ponieważ jeden z kanarków dziwnie się zachowuje, tzn siedzi cały czas napuszony pióra na ogonie ma rozłożone i ciężko oddycha poza tym ma apetyt i zachowuje się raczej normalnie, czy ktoś może mi poradzić co to za objawy?, obawiam się, że w tym roku pewnie nici z lęgów

pzd
daniel

piotrek
Uczeń3
Nowy użytkownik

opolskie
Wiadomoci: 270

« Odpowiedz #1 : Stycznia 24, 2011, 05:21:32 »

Napisz czy Twoje ptaki były szczepione. Kiedy i czym szczepiłeś. Czy przebywają cały czas w tym samym pomieszczeniu czy też były przenoszone. Jaką stosujesz karmę. Czy kanarki przebywają razem czy je rozdzieliłeś. Jakie mają odchody. Jaką masz temperaturę w pomieszczeniu gdzie trzymasz kanarki. Czy w nocy śpi spokojnie czy nie?
Jeżeli ktoś ma ci pomóc to podaj więcej szczegółów. Wówczas łatwiej będzie wydać diagnozę, która z pewnością będzie bardziej trafna. Moim zdaniem mogą to być pasożyty, które zaatakowały kanarka, głównie jego drogi oddechowe.

dpong
Amator
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #2 : Stycznia 25, 2011, 09:25:56 »

nigdy ich nie szczepiłem, cały czas są w domu temperatura ok 21 stopni, karmię je Vitakraftem, zawsze były razem, ale od tygodnia są osobno, dchody są ok odpowiedniego koloru i konsystencji, w nocy nie zaobserwowałem ale sprawdzę.
Jeżeli pasożyty to jakie jeszcze oznaki będą i jak ew się ich pozbyć?

pzd
daniel

piotrek
Uczeń3
Nowy użytkownik

opolskie

« Odpowiedz #3 : Stycznia 25, 2011, 03:53:01 »

Na temat szczepienia i pasożytów był już wątek.

Tu masz wszystko: jak szczepić i czym. Nie wiem co to za pokarm o którym napisałeś ale wydaje mi się, że to kupuje się w zoologicznym. Polecam mieszanki Deli Nature, firmy Bayers. Takie zwykłe mieszanki mogą zawierać stęchłe ziarno. Kanarkom to raczej nie służy. Zaszczep ptaki jak najprędzej.
Pozdrawiam Piotrek.

piotrek
Uczeń3
Nowy użytkownik

opolskie

« Odpowiedz #4 : Stycznia 25, 2011, 04:15:20 »

Przepraszam ale w swojej ostatnie wiadomości chciałem umieścić ten link. http://kanarki.eu/index.php/topic,1622.0.html
Jednak coś nie wyszło. Może teraz będzie wszystko ok.

dpong
Amator
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #5 : Stycznia 25, 2011, 04:26:56 »

Przepraszam ale w swojej ostatnie wiadomości chciałem umieścić ten link. http://kanarki.eu/index.php/topic,1622.0.html
Jednak coś nie wyszło. Może teraz będzie wszystko ok.
ok dzięki bo już zacząłem przeglądać

Czy ktoś może wie jak zaradzić schorzeniu o tych objawach

dpong
Amator
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #6 : Lutego 21, 2011, 01:11:40 »

no niestety kanarek padł, szczepiłem ale chiba za póŹno. Dzięki wszystkim za zainteresowanie.
pozdrawiam
daniel

Strony: [1]   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!