Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 07, 2025, 07:20:55 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj znajduje się kopalnia wiedzy o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: [1]   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: jak moge pomóc mojemu kanarkowi  (Przeczytany 4464 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
Ann
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 32

« : Stycznia 24, 2011, 03:18:19 »

witam,nie wiem jak moge pomoc mojemu kanarkowi ,biedak dzis rano jak co dzien po wylocie z klatki jak zawsze najpierw zrobil runde na około pokoju a potem usiadl na swoim ulubionym miejscu na górnej połce,nie wiem jak to sie stalo ale nagle jedna z ksiazek osunela sie i spadła a ten biedak tak sie wystraszył ze z cała chyba siła uderzył w szybę (połka po drugiej stronie) osunal sie na ziemie ,myslałam ze juz po nim,wziełam go na rece,był mocno oszolomiony ale po kilku minutach jak gdyby nigdy nic polecial na swoje ulubione miejsce,posiedzial tam chwile i zaraz wrócił do klatki ,od tamtej pory siedzi  praktycznie w jednym miejscu,zauwazylam ze delikatnie ma przechylona głowke i przymyka jedno oczko ,mineło juz 5 godzin a on dalej tak siedzi,martwie sie nawet nie chce jesc,jak podchodze do niego to sie lekko puszy wiec wiem ze chce zeby dac mu spokoj ,bardzo sie martwię prosze podpowiedzcie co moge zrobic ,czy mu to minie? jak włozyłam reke do klatki to widze ze raczej bez problemu przelatuje po klatce,dziekuje za jakakolwiek rade...

morelee
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 63

« Odpowiedz #1 : Stycznia 25, 2011, 12:02:47 »

Jak Twój kanarek?
Jeśli nadal jest osowiały to daj mu coś miękkiego do jedzenia - jeśli walnął dziobem to może mieć kłopoty z normalną karmą. Może być jajko, ugotowany ryż, makaron, ziemniak.

Damian908
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Olkusz - Niesułowice
Wiadomoci: 481

« Odpowiedz #2 : Stycznia 25, 2011, 02:58:12 »

Makaron? ziemniak? Pierwsze słyszę żeby coś takiego podawać kanarkom . Można podać gotowane jajko z makiem lub tartą marchew , mieszankę ( ziarna ) można przemielić młynkiem a jeśli nie posiada się takiego młynka to rozgnieść słoikiem czy czymś innym. Raczej kanarek niedługo powinien dojść do siebie chyba że jakoś nieszczęśliwie uderzył.

Sygnum - D027
Ann
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 32

« Odpowiedz #3 : Stycznia 25, 2011, 03:21:09 »

dziekuje za te podpowiedzi zwiazane z karmieniem,zauwazylam ze od wczoraj nie ma ochoty na ziarenka,dzis podalam mu starkowana marchewke i chetnie skubnal ale tylko troszkę,od wczorajszego dnia strasznie smutno w domu ,kanarek nie wydaje zadnych dzwieków ,na szczęscie zwawo rusza sie po klatce,mam nadzieje ze nic powaznego mu sie nie stalo i ze bedzie nadal tak pięknie śpiewal jak przed tym nieszczesliwym wypadkiem.pozdrawiam i dziekuje za rady...

morelee
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 63

« Odpowiedz #4 : Stycznia 25, 2011, 04:30:28 »

Makaron? ziemniak? Pierwsze słyszę żeby coś takiego podawać kanarkom .
Kiedyś trzeba pierwszy raz usłyszeć  Mrugnicie
Makaron to przecież woda woda + mąka + jajko, chyba nic zakazanego tu nie ma? A ziemniak też całkiem zdrowy.
Jeśli kanarek ma kłopoty z jedzeniem musi dostać coś co zaspokoi jego zapotrzebowanie energetyczne a nie będzie wymagało "gryzienia", sama marchewka to może być mało, a ziarna zmielone wraz z łupkami mogą być słabo zjadliwe. 
Dużo zdrówka dla kanarka.

=

Strony: [1]   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!