Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 07, 2025, 07:31:29 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj poznasz wszystko o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: [1]   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Ludomir i Radomir Vesely-ciekawa hodowla kanarków holorowych i lizardów.  (Przeczytany 3206 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
Granos
Go
« : Marca 12, 2011, 06:41:19 »

Witam! Tak jak w temacie. Mimo,że interesują mnie głównie kanarki kształtne to jest to hodowla ,w której to właśnie kanarki kolorowe bardzo mnie zainteresowały.Hodowla mieści się w Ołomuńcu znanego z wystaw Exota Olomouc.Uważam ,ze jest to najciekawsza strona o kanarkach kolorowych jaka można znaleŹć w internecie w przedziale państw o języku zbliżonym do polskiego(Słowacja i Czechy). Chętnie odwiedzam tę stronę i naprawdę ją polecam - www.lizardcanary.com

Szczególną uwagę zwróciły jak dla mnie abrdzo ciekawe eksperymenty w łaczeniu kanarków kolorowych. Myślę ,że należą się dla tej hodowli ukłony ponieważ w Polsce raczej na próżno szukać hodowców którzy nie boją się takich eksperymentów.  
 Czesi Ci wystawiali swoje Ptaki podczas ostatnich Mistrzostw Polski,mieli także swoje stoisko na giełdzie ,które cieszyło się sporym zainteresowaniem-także do mojego rodzimego stowarzyszenia przybyło kilka ptaków z tej hodowli.

Autor strony pisze także artykuły o kanarkach do novej exoty. Można znaleŹć artykułu o lizardach ,fiorino ,nowinki hodowlane a w dwóch ostatnich numerach o mutacji(faktorze) kobaltowym i kanarkach jaspheo. Warto odwiedzić strone internetową-mnie urzekły tam kanarki czerwono czarne jaspheo mozaikowe,także wielce ciekawe są same jaspheo ,które autor w zasadzie sam sobie wyhodował kojarząc pheo i jaspisy(jaspis jeszcze nie jest uznany przez C.O.M.) !

Miałbym tu pytanie do hodowców kanarków kolorowych:na podanej stronie internetowaj w zakładce jaspis znajdują sie bardzo ciekawe ptaki http://www.lizardcanary.com/jaspis/hneda-rada/

Tutaj moje pytanie,co to są za ptaki tak na Polski język?
« Ostatnia zmiana: Marca 12, 2011, 11:50:13 wysane przez Jacky » Zapisane

Strony: [1]   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!