Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 07, 2025, 08:07:25 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj znajduje się kopalnia wiedzy o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: [1] 2   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Lęgi 2011-dominik(arekson)  (Przeczytany 13174 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
arekson
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Topola
Wiadomoci: 109

« : Marca 22, 2011, 08:00:38 »

Witam was wszystkich mamy sezon lęgowy pierwszy lęg samiczki sie nie udał zniosła 3 jajka ale nie były wszystkie zalężone (nie pisałem jeszcze o tym bo za póŹno znalazłem te stronę).Dzisiaj rozpocząłem drugi lęg (samczyk będzie dopuszczony do końca lęgów)samiczka zniosła pierwsze jajko ku mojemu zdziwieniu choć przypuszczałem że jeszcze tydzień i dopiero zniesie pierwsze jajka.Jutro dowiecie się jeszcze więcej informacji         Pozdrawiam Dominik

Kanariusz
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 96

« Odpowiedz #1 : Marca 23, 2011, 03:37:17 »

Fajnie , że opisujesz swoje lęgi. Ja niestety nie mam czasu na opisywanie i fotografowanie kanarków Smutny
To jajko co zniosła, może być, a raczej będzie nie zalężone.
U mnie pisklaczki się dobrze chowają Umiech Wszystkie są zdrowe, wszystkie młode przetrwały:) i z dwóch (narazie) samiczek wszystkie jajka zalężone.
Aktualnie przygotowują się do drugiego lęgu samiczki i zobaczymy jak im teraz pójdzie Umiech

P.S Jak możesz to zamieszczaj fotki z twojego lęgu Umiech

arekson
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Topola

« Odpowiedz #2 : Marca 23, 2011, 03:51:57 »

nie pierwsze jajko na 100%jest chyba zalężone bo samczyk kopulował z samiczkom:)dzisiaj z rana zniosła 2 jajko  Umiech

arekson
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Topola

« Odpowiedz #3 : Marca 24, 2011, 02:36:27 »

A więc dzisiaj z rana zastałem w gniazdku 3 jajko samiczka chyba zaczeła już siedzieć na tych 3 jajkach Umiech

arekson
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Topola

« Odpowiedz #4 : Marca 24, 2011, 05:48:10 »

Co zauważyłem.Patrząc przez chwilę na moje kanarki zauważyłem że samczyk siedzi a na jajkach i nie chce zejść samice ale ta zaczęła piszczeć i on jej szedł.Co prawda jest to normalne zjawisko bo już tak siedział ale dzisiaj wyjątkowo długo siedział na tych jajkach.Jutro postaram zamieścić ich zdjęcia     pozdrawiam        Dominik

Kanariusz
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #5 : Marca 24, 2011, 06:29:51 »

nie pierwsze jajko na 100%jest chyba zalężone bo samczyk kopulował z samiczkom:)dzisiaj z rana zniosła 2 jajko  Umiech
To, że kopulował to nie znaczy, że może być pierwsze jajko zalężone. Samiczki robią kilka dni jajko, jak podajesz im sepie to szybciej buduje to jajeczko.
Prześwietl po 7 dni to pierwsze jajko i zobaczymy Mrugnicie

Piwek89
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Tytuły: Hodowca Roku 2011
Wiadomoci: 150

« Odpowiedz #6 : Marca 24, 2011, 08:00:54 »

Napisałeś że samiczka chyba zaczęła już siedzieć na tych 3 jajkach, czy to znaczy że nie podmieniałeś jajeczek na sztuczne? U mnie pierwsze jajko pojawia się 3-4 dni od dopuszczenia samca, ale dokładnie jak napisał Kanariusz kopulacja nie daje gwarancji zalężonego jajeczka:)

arekson
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Topola

« Odpowiedz #7 : Marca 25, 2011, 07:28:03 »

sepi nie daję tylko wapienko takie za 2,5zł samczyk jest z samiczką na okrągło cały rok Umiech ale może macie rację że pierwsze jajko może być nie zalężone, a one mają kolbę dla kanarków mam ją wyciągnąć??

arekson
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Topola

« Odpowiedz #8 : Marca 29, 2011, 08:07:21 »

a wiec samiczka zniosła jeszcze4 jajko ale nie pisałem o tym bo czasu nie miałem siedzi już na jajkach 4dni  Umiech

Kanariusz
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #9 : Marca 29, 2011, 08:16:31 »

Nadal czekam na Twoje zdjęcia z hodowli. Jestem bardzo ciekawy.
I lepiej by ta wypowiedŹ wyglądała jakbyś dodał zdjęcia.

arekson
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Topola

« Odpowiedz #10 : Marca 29, 2011, 08:50:51 »

już za niedługo muszę sobie baterie kupić do aparatu i zdjęcia pomniejszyć bo nie chcą wejść

arekson
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Topola

« Odpowiedz #11 : Marca 31, 2011, 02:17:10 »

Po powrocie ze szkoły odkryłem że samiczka zeberki zdechła szybko ją podniosłem była jeszcze letnia ale było już za póŹno :(no ale jadę za niedługo do zoologicznego kupić samczkę żeby samczyk nie zdechł  z samotności Umiech nie zakładałem innego wątku bo szkoda zaśmiecać forum....;(SmutnySmutnySmutnySmutnySmutnySmutnySmutny(Smutny

Kanariusz
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #12 : Marca 31, 2011, 02:32:09 »

Przykro mi , że Twoja samiczka zdechła.
Ja tam się nie znam na zeberkach , no ale powiedz , może znasz powód śmierci ptaka ?

arekson
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Topola

« Odpowiedz #13 : Marca 31, 2011, 06:18:42 »

właśnie nie wiem samiczka była zapasiona ale już my ją trochę odchudzili zachowywała się normalnie i zdechła może mijała uszkodzoną wątrobę albo zawału dostała.:(nie wiem tego:( ale kupiłem już nową samiczkę zeberki i kupiłem również mewkę japońską:)

dzoker
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

TAJECINA
Wiadomoci: 28

« Odpowiedz #14 : Marca 31, 2011, 07:15:46 »

To z powrotem będzie hodowla życzę sukcesów w dalszej hodowli  Umiech

Strony: [1] 2   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca