Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 10, 2025, 08:11:07 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj znajduje się kopalnia wiedzy o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: [1]   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Klatka szklana  (Przeczytany 3172 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
Siwobrody
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

'Las Kabatos' :)
Wiadomoci: 365

'kundelki' też są ok!

« : Marca 27, 2011, 10:37:17 »

Witam Koleżanki i Kolegów Umiech
Przez dłuższą chwilę zastanawiałem się czy to zapytanie umieścić tu w moim ulubionym 'oddziale przedszkolnym'  Duy umiech
Czy jak mi się wydawało, wg. logiki w dziale 'klatki zwykłe'?
Ale po pierwsze klatka którą wyszperałem na Allegro nie jest zwykła Umiech
No i co najważniejsze najświeższy wpis w tamtym dziale był z paŹdziernika 2010 roku a aukcja nad którą się zastanawiam trwać będzie dni 6 Smutny
Więc do rzeczy! Co sądzi moje starsze i bardziej doświadczone koleżeństwo o szklanej klatce?
Oto link do tej aukcji:

http://allegro.pl/show_item.php?item=1532241012&msg=Aukcja+zosta%C5%82a+dodana+do+obserwowanych.%7C%0D%0AAby+przed+zako%C5%84czeniem+otrzyma%C4%87+e-mail+lub+wiadomo%C5%9B%C4%87+Gadu-Gadu+z+przypomnieniem%2C%3Cbr+%2F%3Ezmie%C5%84+ustawienia+w+zak%C5%82adce+%3Ci%3EAllegro+%E2%80%BA+Moje+Allegro+%E2%80%BA+Moje+zakupy+%E2%80%BA+Obserwowane+oferty%3A+%3Ca+href%3D%22%2Fmyaccount%2Fwatch.php%22%3ETrwaj%C4%85ce%3C%2Fa%3E.%3C%2Fi%3E

I nie pytam o cenę bo ta jest subiektywna ale o merytoryczne, funkcjonalne i co najważniejsze zdrowotne dla kanarka aspekty takiego ptasiego szklanego domu?
Pozdrawiam

Są w życiu sprawy ważne i ważniejsze.
Zapraszam na www.schpolnoc.pl
Bocian
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Frankfurt a.M
Wiadomoci: 108

Kanarki Harceńskie

« Odpowiedz #1 : Marca 28, 2011, 06:35:09 »

Witam klatka ladna ale moim zdaniem nie funkcjonalna ,ma tylko wyciagane szuflady do czyszczenia a co z reszta?trzeba sie duzo nagimnastykowac zeby poczyscic szyby od wewnatrz,no i jej ciezar.Wilgotnosc w takiej klatce tez bedzie powyzej 70%,pomimo wentylacji ,co sprzyja rozwojowi bakterji.Ja uzywam klatek z firmy Graf sa wykonane ze stabilnego plastiku,klatka dl x sz x wy 102x30x40 z calym wyposazeniem wazy okolo 5 kg.Cena moze odstraszyc bo kosztuje ok 400 zl ,ale klatka jest tej ceny naprawde warta ,sa to w sumie 2-je katki,ktore mozna przedzielic i zrobic 2-je legowki lub jedna wieksza  .Oczywiscie maja tez mniejsze i tansze klatki zamieszczam nizej linki  pozdrawiam.
http://www.graf-versand.de/?itemId=2967&categorieId=644
http://www.graf-versand.de/?categorieId=642

Grzegorz Ziemba
Landesverband 04-Rhein-Main im Deutschen Kanarien und Vogelzüchterverbund DKB.
29 -Verein Edelroller 1901 Frankfurt für Kanarienzucht und Vogelschutz i pasywny czlonek
45 Edelroller Maintal-Odenwald
Sygnum 04-29-10
Kanariusz
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 96

« Odpowiedz #2 : Marca 28, 2011, 01:02:56 »

Nigdy bym nie dał tam do środka kanarka!
Według mnie to nie jest dobra klatka. Kanarek przez pierwsze dni by się obijał o szyby.
Tak jak kolega wyżej napisał dochodzi czyszczenie...
Podsumowując jednak bym odradzał.

Siwobrody
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

'Las Kabatos' :)
Wiadomoci: 365

'kundelki' też są ok!

« Odpowiedz #3 : Marca 28, 2011, 02:31:09 »

Miły Bocianie Umiech
dzięki za odpowiedŹ! Nie wiesz przypadkiem czy ktoś handluje tymi klatkami w Polsce.
żeczywiście wyglądają solidnie i dobrze ale sprowadzanie ich z Niemiec, pomijając barierę językową, pewnie wygeneruje koszt 'niebotyczny'  Szok
Pozdrawiam
S

Są w życiu sprawy ważne i ważniejsze.
Zapraszam na www.schpolnoc.pl
Bocian
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Frankfurt a.M
Wiadomoci: 108

Kanarki Harceńskie

« Odpowiedz #4 : Marca 28, 2011, 05:41:10 »

Miły Bocianie Umiech
dzięki za odpowiedŹ! Nie wiesz przypadkiem czy ktoś handluje tymi klatkami w Polsce.
żeczywiście wyglądają solidnie i dobrze ale sprowadzanie ich z Niemiec, pomijając barierę językową, pewnie wygeneruje koszt 'niebotyczny'  Szok
Pozdrawiam
S
Z tego co sie orjetuje to wysylaja na kraje EU koszt wysylki to ok 15-20 Euro wybierz jakas jaka Ci pasuje  i wysli mi prywatna wiadomosc z jej cena ,albo podaj wymiary ,to jutro zadzwonie i spytam pani Graf dokladnie .

Grzegorz Ziemba
Landesverband 04-Rhein-Main im Deutschen Kanarien und Vogelzüchterverbund DKB.
29 -Verein Edelroller 1901 Frankfurt für Kanarienzucht und Vogelschutz i pasywny czlonek
45 Edelroller Maintal-Odenwald
Sygnum 04-29-10
men
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

Wiadomoci: 221

« Odpowiedz #5 : Marca 28, 2011, 07:20:52 »

Witam ta szklana klatka to jakieś nieporozumienie,czego to ludzie nie wymyślą.

RomeoFinch
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Gorzyce Wielkie
Wiadomoci: 32

« Odpowiedz #6 : Marca 29, 2011, 11:32:43 »

Osobiście miałem witrynę z szklanymi ścianami. Ptaki nie obijały się o szybę, poza młodymi, które wylatywały z gniazd i nie wiedziały jeszcze co i jak. Największy problem, to faktycznie mycie. Szyby się bardzo szybko brudzą, wystarczy, że ptaki zażyją kąpieli i już na szybie widać krople, które wysychając zostawiają ślad. Klatka fajna, ale gdy stoi pusta Mrugnicie

Strony: [1]   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!