Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 07, 2025, 07:22:12 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj znajduje się kopalnia wiedzy o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: [1]   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: zerwany pazurek  (Przeczytany 2320 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
Ann
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 32

« : Kwietnia 21, 2011, 05:57:28 »

bardzo prosze o szybka pomoc,moj kanarek zaczepil pazurkiem tak nie fortunnie ze az go urwal,teraz wystaje mu tylko naczynko krwionosne (chyba) ,nie wiem co robi,jak tego nie rusza tto nic sie nie dzieje ale go to chyba boli i skubie i zaczyna krwawic,jak mam mu pomoc czy mam isc do weterynarza czy nic mu nie bedzie?prosze pomozcie nie chce go stracic

matek
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

łaziska Górne
Wiadomoci: 79

« Odpowiedz #1 : Kwietnia 21, 2011, 08:59:30 »

Witam! gdzieś tam kiedyś czytałem w jakiś starych książkach o kanarkach, że można użyć rozgrzanego gwoŹdzia , i w ten sposób rana się zasklepi. Możesz też ranę smarować fioletem też fajnie zaschnie. Pozdrawiam!

Ann
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 32

« Odpowiedz #2 : Kwietnia 21, 2011, 10:16:58 »

zadzwonilam do weterynarza i kazal zrobic zwykly opatrunek zalepic paluszek plastrem tak tez zrobilam,na szczescie krwawienia duzego nie bylo tylko jak sobie to skubal i dlatego wet kazal zrobic opatrunek zeby chronic przed skubaniem ,boje sie tylko zeby nie bylo zadnego stanu zapalnego,widze ze go lapka boli ,ma ja schowaną,spi na jednej mam nadzieje ze mu nic nie bedzie a pozurek odrosnie,tylko zapomnialam spytac jak dlugo ma miec ten opatrunek ,moze macie jakies rady?

Strony: [1]   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!