Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 10, 2025, 04:55:00 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj pogłębisz swą wiedzę o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: [1]   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: latanie a przeziębienie  (Przeczytany 2614 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
pellegrino
Go
« : Lipca 05, 2011, 06:27:20 »

Czy podczas lotów kanarkek jest bardziej narażony na przeziębienia (zwłaszcza podczas pierzenia)?

sebas
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

woj.lubelskie
Wiadomoci: 129

« Odpowiedz #1 : Lipca 05, 2011, 09:34:59 »

Tak latanie jak pierzenie jest naturalne u ptaków. Przecież ptaki muszą latać, jeść i pierzyć się. To wynika z tego, że są ptakami. I nie przeziębiają się.Czasem jak są narażone na przeciągi może się zdarzyć, że zachorują. Ptaki wymieniają pióra stopniowo, aby móc normalnie żyć bo na wolności inaczej przecież nie przeżyłyby. Nieprawidłowe pierzenie (utrata wielu lotek i sterówek) może czasem utrudniać lot. Czytaj wątki nauczysz się wiele.

pellegrino
Go
« Odpowiedz #2 : Lipca 07, 2011, 09:17:06 »

A gdy kanarek jest przeziębiony (dostaje lekarstwo, ale już nie ma obawów, jest ruchliwy) mogę go wypuścić?

sebas
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

woj.lubelskie
Wiadomoci: 129

« Odpowiedz #3 : Lipca 07, 2011, 01:08:44 »

Możesz mu otworzyć klatkę i jak będzie miał ochotę to sam wyjdzie. Lekarstwo nie przeszkadza przy lataniu, a im więcej ruchu tym lepiej. Ptak buduje mięśnie, spala tłuszczyk. Twój kanarek jak nie będzie chciał latać to po prostu nie wyjdzie. Tylko jak jest przeziębiony to nie dawałbym kąpielówki przy otwartym oknie. Ja staram się żeby kanarki miały jak największe klatki bo u mnie latanie po domu to kanarki mają co dwa tyg i to też po około godz bo już mam sporą gromadkę, ale są takie ptaki które nie wiadomo kiedy same wieją przy karmieniu i wtedy mamy akcję "gdzie koty?" i "łap kanarka"Duy umiech.

pellegrino
Go
« Odpowiedz #4 : Lipca 08, 2011, 09:41:00 »

dzięki za pomoc Umiech

Strony: [1]   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!