witam!
dostałem kanarka i chciałbym, aby stał się moim domownikiem. Aby nei czuł się samotny i zestresowany i wiedział, że mój dom jest dla niego bezpiecznym domem. Może to głupio wygląda, lecz nie mogę w najbliższym czasie zainwestować więcej niż ok. 200zł.

Ale mam nadzieję, że tyle wystarczy na sam poczatek. Na razie trzymam go w starej klatce po papużkach.
Mieszkam w Krakowie i aby nie tracić pieniędzy na koszty dostawy z allegro czy innego serwisu postanowiłem, że kupię klatkę i wyposażenie w jakimkolwiek sklepie zoologicznym w Krakowie. Osobę, która pomoże mi wybrać ekwipunek dla nowego lokatora prosiłbym, aby wszystkie potrzebne rzeczy znalazła w jednym sklepie, aby nie jeŹdzić po całym mieście. Aktualnie mam opakowanie piasku dla ptaków, woreczek jedzenia dla kanarków (nie napisane nic na woreczku) i 2 kolby bodajże wieloowocowe.
Co do tych sklepów znam jeden blisko mnie:
http://www.fionka.pl/, lecz może to być każdy inny w obrębie Krakowa.
Wieczorem wrzucę zdjęcie kanarka i zdjęcie, gdzie mam zamiar postawić klatkę. Dodam, że jest to pokój od południa, więc ptaszek będzie mieć jasno bez sztucznego oświetlenia.
Pozdrawiam i proszę o pomoc dla początkującego hodowcy.