Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 07, 2025, 07:53:55 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj poznasz wszystko o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: [1]   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Nimfa  (Przeczytany 1735 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
Kanariusz
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 96

« : Lipca 13, 2011, 02:57:49 »

Witam wszystkich dawno się nie odzywałem na Wortalu Umiech
Dzisiaj mam pewne pytania co do nimf Umiech Za kilka dni dostane od koleżanki nimfę 3 miesięczną.
Chciałbym jakoś być przygotowanym na wszelkie trudności (choć się ich nie spodziewam)

Okey przejdŹmy do rzeczy, otóż chce wiedzieć podstawowe informacje na temat karmienia, higieny, chorób, oswajania, wymiary klatki itd.
Jakby ktoś się zajmował (hodował) te właśnie papugi to proszę o te informacje.
Nie pogardzę też ciekawymi stronami z wyżej wymienionymi informacjami.

Pozdrawiam i liczę na Waszą pomoc. Umiech

Klarysamay
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 15

« Odpowiedz #1 : Sierpnia 01, 2011, 10:16:05 »

hej

o nimfach mozna pisac i pisac.najlepiej jak poszukasz sobie podstawowych informacji w necie.
jedno moge doradzic-nie warto trzymac tylko jednego ptaka,moze ci uniemilic zycie,krzyczac z tesknoty przez caly dzien.
ja mialam jednoczesnie 4.dogadywaly sie swietnie.Kazda miala swoj styl bycia-jedna z nich byla mega wredna:)przylatywala na glowe i dziobala,jak ktos jej sie nie spodobal.reszta raczj pokojowo nastawiona do gosci.Ta jedna umiala nasladowac glosy,nawet zauwazylismy ze woli nasze towarzystwo niz towarzystwo pozostalych nimf.
poza tym nimfa potrzebuje dosc sporej klatki,najlepiej woliery i czestych lotow po pokoju.
Kazda nimfa mi inny charakter,wiec z biegiem czasu sam zobaczysz co twoj ptak potrzebuje najbardziej.ale proponuje dokupic (jej,jemu)do parki drugiego ptaka.jak tylko bedzie mozliwe rozpoznanie plci.

jakby co pytaj Umiech

Strony: [1]   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!