Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 10, 2025, 03:09:44 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj znajduje się kopalnia wiedzy o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: 1 [2]   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Rekonwalescencja , powrót do sił - samica po licznych lęgach.  (Przeczytany 9783 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
jot-ka11
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Częstochowa
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 1 140

« Odpowiedz #15 : Grudnia 21, 2011, 12:56:01 »

Jacky, niektórzy hodowcy kanarków białych recesywnych podają swoim ptakom masło z uwagi na zawartą m nim wit. A. Organizm tych kanarków nie jest w stanie sam wytworzyc tej witaminy, dlatego wskazane a wręcz nieodzowne jest jej podawanie wraz z pokarmem.
Eneregaja wygląda na to, że Twoje kanarki to ptaki białe albino i czerwone rubino.

Eneregaja
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 32

« Odpowiedz #16 : Grudnia 21, 2011, 04:22:16 »

Toż to nie żadne eksperymenty  Niezdecydowany  Masło tak jak jot-ka11 napisała. Nie podaję marchwi, to dałam masło. Wyczytałam, że hodowcy podają zimą masło, oleiste nasiona i słoninę. Ustawiłam kanarki w chłodniejszym miejscu tak jak niby powinno być i mają krótki dzień, dużo śpią. Słonina odpada bo w sklepie faszerowana jest solą aby zachowała dłużej świeżość. Nasiona oleiste już mam. No ale dobrze, nie podam już więcej tego masła. Niezdecydowany
Czy albino i rubino też mają jakieś dodatkowe wymagania? Wiem tylko, że nie mogą wychodzić na słońce bo grozi im utrata wzroku. Więcej przydatnych informacji nie znalazłam.
Generalnie każdy na serio coś innego mi radzi. To zalewanie kaszki i płatków owsianych z makiem też było właśnie poradą od hodowcy, tak samo jak deli karma z niby owadami , co się okazuje nie ma ich w diecie kanarka... I bądŹ tu mądry  Mrugnicie

jot-ka11
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Częstochowa
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 1 140

« Odpowiedz #17 : Grudnia 21, 2011, 05:24:22 »

Czy albino i rubino też mają jakieś dodatkowe wymagania?
Nie hoduję tych ptaków, dlatego moja wiedza na ich temat jest bardzo pobieżna.Nie powinno się łączyc dwóch ptaków o czerwonych oczach (gen letalny).

Eneregaja
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #18 : Grudnia 21, 2011, 07:33:46 »

No właśnie w całym internecie nie ma żadnych jasnych informacji o tych odmianach, książkę przeszukałam i też nic. Jest tylko napisane, że coś takiego istnieje (podział taki na kolory) i nic poza tym.
Wyczytałam jedynie, że odmiana albino jest nieosiągalne w Polsce  Co? Co?

Eneregaja
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #19 : Stycznia 02, 2012, 04:08:33 »

Kanarzyca nadal łysa wokół szyi i ogólnie przerzedzona, ale z dobrych wieści - kanarzycy wyrósł ogonek!!!  Duy umiech Chichot Duy umiech Chichot Chichot Na razie ma około centymetra długości, ale jest gęsty. Wydaje mi się, że nawet z 9 piórek się składa  Chichot W każdym razie sporo ich. Więc pewnie i sam ptaszek czuje się znacznie lepiej.
Karmimy samym ziarnem.  Umiech

Eneregaja
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #20 : Lutego 16, 2012, 09:09:17 »

Kanarzyca wróciła już do całkowitej normy. Nawet wyrosły jej nad oczami ogromne, gęste brwi!!  Duy umiech Duy umiech Duy umiech To gloster, piękna.

Jacky
Administrator
Aktywny użytkownik
*

Łódź
Netykieta: Nadzór mam nad Adminem
Wiadomoci: 2 752

« Odpowiedz #21 : Lutego 17, 2012, 01:48:35 »

No to gratulujemy Opiekunce! To dzięki Tobie!

Strony: 1 [2]   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!