Siwobrody
Uczeń1
Nowy użytkownik
'Las Kabatos' :)
Wiadomoci: 365
'kundelki' też są ok!
|
 |
« Odpowiedz #15 : Listopada 03, 2012, 11:00:58 » |
|
A mi się nic nie odpala  Czy tylko mi i to moój problem czy Wam też? Siwobrody
|
|
|
|
|
|
|
|
|
klapuch
Mariusz Herich-H013
Redaktor
Aktywny użytkownik
Katowice
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 2 068
http://glostery.katowice.pl
|
 |
« Odpowiedz #16 : Listopada 03, 2012, 11:06:33 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Siwobrody
Uczeń1
Nowy użytkownik
'Las Kabatos' :)
Wiadomoci: 365
'kundelki' też są ok!
|
 |
« Odpowiedz #17 : Listopada 03, 2012, 11:43:11 » |
|
Dzięki Drogi Klapuch-u,
coś mam z antywirusem. A filmiki fajne! Rośnie nam na Mazowszu specjalista od "kudłatych" 
Gratulacje Mariuszu! Musze się w końcu do Ciebie wprosić na oględziny i małe co nieco ze sobą zabrać  Pozdrawiam Siwobrody
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mikola
Uczeń1
Nowy użytkownik
Wiadomoci: 164
|
 |
« Odpowiedz #18 : Listopada 03, 2012, 11:55:31 » |
|
Bardzo ładne !!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Chiara
Go
|
 |
« Odpowiedz #19 : Listopada 03, 2012, 01:59:44 » |
|
Dzięki Drogi Klapuch-u,
coś mam z antywirusem. A filmiki fajne! Rośnie nam na Mazowszu specjalista od "kudłatych" 
Gratulacje Mariuszu! Musze się w końcu do Ciebie wprosić na oględziny i małe co nieco ze sobą zabrać  Pozdrawiam Siwobrody Witam Cię miły Kolego  Skoro chciałbyś poznać Mariusza i jego kanarki, może we wtorek znajdziesz czas o godzinie 17-stej? W te dni odbywają się zebrania PZO, gdzie Mariusz jest Prezesem  . Z chęcią bym Ciebie wprowadziła "w nasze szeregi" Pozdrawiam serdecznie
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sarenzir
Uczeń2
Nowy użytkownik

Sosnowiec
Wiadomoci: 258
|
 |
« Odpowiedz #20 : Listopada 03, 2012, 04:37:37 » |
|
Witaj na forum  A miałam się "nie zakochiwać" w kolejnych rasach kanarków 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kanarki.com.pl
Uczeń1
Nowy użytkownik
Wiadomoci: 170
|
 |
« Odpowiedz #21 : Listopada 03, 2012, 07:22:41 » |
|
Witam.  Bardzo dziękuje za miłe słowa. W końcu nauczyłem się wrzucać filmiki na YouTub  Mam jeszcze kilka filmików do wrzucenia i mam nadzieję że w najbliższym czasie wrzucę Tak jest to moja ulubiona rasa za którą dał bym się "pokroić" Nie ma u nas w Polsce dużo hodowców ras kanarków kędzierzawych a szkoda.  Choć jak zauważyłem z roku na rok trosze ich przybywa.  Pozdrawiam. Mariusz 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kanarki.com.pl
Uczeń1
Nowy użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #22 : Listopada 04, 2012, 03:34:29 » |
|
Witam. Pozdrawiam wszystkich i zapraszam na nowy filmik. Mariusz
|
|
|
|
|
|
|
|
|
canarissimo
Redaktor
Nowy użytkownik
Aachen
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 387
fan izabelek
|
 |
« Odpowiedz #23 : Listopada 04, 2012, 06:36:03 » |
|
Swietne sa. I bardzo atrakcyjnie poczochrane.  Swietny pomysl z filmem - latwiej zobaczyc ptaka i te jego loczki. Pochodze z NDM. Wiec mozliwe, ze mieszkajac teraz 1300 km od naszego miasta, bede kiedys miala najblizej aby Cie odwiedzic - jak zawitam w odwiedziny u Mamy. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kanarki.com.pl
Uczeń1
Nowy użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #24 : Listopada 04, 2012, 07:47:48 » |
|
Witam.  No proszę jaki świat mały. Zapraszam w odwiedziny.  Co do fryzur to fakt śmieszne na początku mi się wydawało to. Ale bardzo dużo ludzi tak reaguje stwierdzeniami: -a temu kanarkowi co się stało  -ten kanarek to chyba jakiś chory  -na początku mojej przygody z kędzierzawcami pewien młody hodowca kanarków kiedyś stwierdził że ten kanarek to musi mieć cysty bo pióra mu nierówno rosną (a to był piękny trębacz paryski)  No ale tak to już musi być na tym świecie że nie wszystko złoto co się świeci.  Pozdrawiam. Mariusz 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sarenzir
Uczeń2
Nowy użytkownik

Sosnowiec
Wiadomoci: 258
|
 |
« Odpowiedz #25 : Listopada 04, 2012, 08:05:31 » |
|
Na filmiku rzeczywiście "na żywo" lepiej się je ogląda.  Ja mam pytanie a propost kanarków kędzierzawych. Jak sobie radzą z lataniem? Czy któraś z ras jest na tyle posunięta jeśli chodzi o frędzelkowe piórka , że odbywa się to kosztem umiejętności latania? . Wiem że tak jest z kurami silkami ( moja druga ulubiona rasa kur ) i jedną z ras papug falistych. Ciekawa jestem jak to jest u kanarków kędzierzawych?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kanarki.com.pl
Uczeń1
Nowy użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #26 : Listopada 04, 2012, 09:41:39 » |
|
Witam.  Wedle moich obserwacji w wolierze zewnętrznej (z możliwością latania) nie spisują się dobrze -Słabo fruwają (oczywiście przez te pióra,nawet i korony trzeba przycinać bo często mało widzą) -Niszczą sobie upierzenie -Jeżeli jest wilgoć (deszcz,mgła itd) jak nasiąkną to dopiero są super ciężkie do latania -Potrafią być strasznie łakome ,co miało być na całą wolierę ptaków to zjadają np dwa ptaki(w klatce utrzymujesz pewną dietę) -No i na wolierze nie dochowasz się ładnych piór ciągle sobie niszczą i często wyrywają sobie nawzajem Takie są moje obserwację, być może inni hodowcy widzą to inaczej lub mają złote środki. Pozdrawiam. Mariusz 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
karolcia1990
Amator
Nowy użytkownik
Wiadomoci: 2
|
 |
« Odpowiedz #28 : Listopada 05, 2012, 08:03:05 » |
|
czesc karolina 21 lat pochodze z poznania mam 2 kanarki, pozniej postaram sie umiescic ich zdjecia 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Siwobrody
Uczeń1
Nowy użytkownik